Pirro, Paralı Pilotların Cirit Attığı Formula 1'i Eleştirdi

yazar:

kategori:

Bahreyn’deki WEC finalinde konuşan Pirro “Bu kadar üst seviyedeki pozisyonlarda sürücü seçiminin bütçelere göre yapılıyor olmasını görmek üzücü.”

“Maldonado’ya karşı bir şeyim yok. O yarış kazandı ancak Lotus’un çok fena bir şekilde Nico Hulkenberg’i istemesine rağmen onu alamamasını görmek üzücü.” dedi.

Maldonado’nun PDVSA’nın maddi desteğiyle birlikte Lotus koltuğunu kazandığı gerçeği herkes tarafından kabul ediliyor.

Pirro “Günümüz Formula 1’inde böyle bir durumun olması doğru değil. Benim dönemimde paralı sürücüler gridin sonlarında yer alıyordu ancak günümüzde daha üst sıralarda koltuklar buluyorlar.”

“Perez Mclaren’e çok para getirdi ve şimdi Lotus’un paralı pilotu var. Bu tür şeyleri görmek istemiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Formula 1 arabası alt serilerde değil, arabaya bindikten sonra öğrenilir… Test imkanları kısıtlı, eskisi gibi tak tak tak diye takımlar her ay 3 tane genç pilot deneyemiyor. Mark Webber'i Formula 1'e adam gibi hazırlamak için Arrows, Benetton, Jaguar (galiba) ve Minardi denettilerdi 🙂 İşte bunu yapamıyor güncel takımlar: neden? İzin yok.

    Gutierrez ilk yağmur tecrübesini geçtiğimiz kış testlerinde Barcelona'da yaşadı.

  2. F1 için konuşulurken motorsporlarının zirvesi diyoruz. Bizim Süper Lig gibi yerel en üst lig de değil, bir dünya şampiyonası. Pilotların ve takımların şimdiki olduğundan çok daha profesyonel olmaları gerekiyor. Çaylak arkada öğrenir, sonra seriye gelir. Yarışta öğrenilmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir