Ferrari: "Kanada Yarışında Her Şey Tepe Taklak Oldu"

yazar:

kategori:

Fry, geriye düşmelerinde rüzgar tüneli verileriyle pist üstündeki verilerin uyuşmamasından ziyade güncellemelerin beklendiği gibi çalışmamasının etkili olduğunu söyledi.

Fry “Rüzgar tüneliRüzgar tüneli kalibrasyon sorunu olduğunu söyleyebileceğinizi düşümüyorum.”

“Kış boyunca iyi bir gelişim dönemi geçirdik ve iyi seviyede geliştik.”

“İlk yarış güncelleme paketi oldukça iyi çalıştı. Bazı parçalar beklediğimizden daha iyiydi ve bunu daha sonradan anladık.”

“Aslında Kanada’ya emin olmadan getirdiğimiz farklı karoserle başladı. O araç anlamakta zorlandığımız bazı sorunları ortaya çıkardı.”

“Gelişmemizin ne zaman tersine döndüğünü soruyorsanız yaklaşık o dönemde oldu.”

“Aracı eliştirirken emin olmadığınız bir şey % 100 performans göstermiyorsa, o zaman ne yaparsınız?”

“O durumda geriye dönmeye çalışırken bir sürü sorunla karşılaşıyorsunuz çünkü rüzgar tüneli 4-6 hafta ilerlemiş oluyor.” dedi.

Fry ayrıca Pirelli’nin sezon içerisinde yaptığı değişikliklerin de kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.


Yorumlar

“Ferrari: "Kanada Yarışında Her Şey Tepe Taklak Oldu"” için 3 yanıt

  1. aslında kanadaya getirdikleri parçalardan pek emin değilseler o zaman 1-2 hafta daha o parçalar üzerinde çalışarak emin olmak bence en mantıklısıydı, aracı başlangıç haline getirmekle çok zaman kaybı yaşadık

  2. İki senedir Pullrod süspansiyon kullanarak hatanın alasını yaptık diyemiyorlar.2012 de testlerden itibaren bu sistemi sorgulamaya başlayan Ferrari ,2013 de bu hatasını devam ettirmiş hatta McLaren in dahi başını yakmışdır.2012 testlerinden çıkan ilk veriler sonucunda ; arkaya havanın aktarılmasında sorun çıkaran ve zor ayarlanabilen bir sistem olarak değerlendirilen çekiye dayalı amortisör sistemi Ferrari nin kaybıdır.Çok yakıt harcayan ve fazla ısınan motoru da Ferrari nin kaybıdır.

    Aerodinamik çözüm yada öngörü parça yada düşünceleri oldukça iyi göründü fakat bunlarıda nereye üfürülünce performans çıkacağını bilemedikleri için başaramadılar ve havanın etkisi motorlarının havasız kalmasına dahi sebep olabildi

    Alison ve aero departmanı uyumlu çalışabilirse belki daha ileriye götürülebilir bir araç yapabilir.Ferrari, son senelerde son 4-5 yarışa hız kaybeden araçla devam ediyor.SOn yarışları sürekli kazanan araç a karşı yarışıp bir kaç puanla kaybedince bunu daha iyi anlamak zorundalar .

  3. Monako Monako… bence; Ferrari Monako da ayarı bir kaçırdı bir daha tutturamadı.Bu araç çekiş sorunu yaşadığı sürece hiçbirşey yapamayacaklar.Virajın iiçinde gaza basmaya başlayan araca karşı yarışıyorsanız güncellemeden ötesine sahip olmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir