Vettel 2014'e Uyum Sağlamaya Hazır

yazar:

kategori:

Red Bull 2009 ile birlikte değişen kurallar sonucunda dört yıl boyunca baskın olabilmişti. 2014’teki kural değişiklikleri ise aynı şekilde sıralamayı değiştirebilir, ancak Vettel gerekirse yeni bir sürüş stiline adapte olmaya hazır.

“Hepimiz devasa değişiklikler olacağını biliyoruz ve en büyük değişiklik motorda olacak. Geri kalan her şey sıradan şeyler, ancak motor sürücüler için inanılmaz derecede büyük bir mücadele olacak.”

“Bir yarış için sadece 100 kg yakıtınız olduğunu düşünün. Bu her zamanki kadar hızlı giderken yakıt tasarrufu yapmalısınız. Bu yeni duruma uyum sağlamak zorundasınız ve damalı bayrağa hızlıca gidebilmek için en iyi yolu bulmalısınız.”

Vettel şampiyonluk için favori olarak yeni bir sezona girerken ek bir baskı hissetmediğini de söylüyor.

“Elbette benim en büyük amacım F1 şampiyonu olmak. Bunun için gerekenleri yapabileceğimi düşünüyorum. Kazanmayı veya en iyilerden biri olmayı beklemiyorum. Yarışlar kazanabilmek için çok sıkı çalışmalısınız. Belli bir miktar yeteneğiniz var, ne kadar yetenekli olduğunuzu belirleyemezsiniz, ancak etkili olabileceğim bir çok diğer şey var ve ben de bunlar üzerine odaklanıyorum. 2010’da şampiyon olmak bunun etkili olmasındandı ve sonunda kimsenin sizden alamayacağı bir şeye ulaşıyorsunuz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir