Ferrari, 2014 Motorlarında Gri Noktalardan Endişeli

yazar:

kategori:

2006’da başlayan V8 motorları döneminden sonra takımlar gelecek seneden itibaren 1.6 litre turbo V6 motorlara geçecekler. 

Fry, Mercedes, Ferrari ve Renault üreticilerinden birisinin bir açık bulması halinde FIA’nın devreye gireceğini düşünüyor.

Fry “Aero kuralları oldukça stabil. Ancak motor kurallarının içerisinde girmek çok karışık olabilir.”

“Evet, FIA’nın müdahil olabileceği fırsatlar olabilir.” dedi.

Fry, takımlardan bazılarının 2009’da Brawn GP’nin yaptığı gibi çift katmanlı difüzör tarzı bir açık bulmasından endişe ediyor.

Fry “Çift katmanlı difüzörün ilk başta katkısı neydi? Yere basma gücünde yaklaşık 10-15 seviye daha iyiydi. Bu tür şeyler olabileceğinden eminim bu yüzden kimin bunları bulduğunu görmek ilginç olacak.”

“İnsanlar kuralları kısıtlamaya devam ediyorlar. Gelecek sene çok farklı tasarımlar olacak ve muhtemelen daha önce hiç görmediğimiz şeyler olacak. Bunların hep bir nedeni var.” dedi.


Yorumlar

  1. Motorda yakıt tüketimi sıkıntısı olduğuna dair haberler var.

  2. Yakup ERCAN avatarı

    motor ve aero işine yıllarını vermiş ferrari ne endişeler içinde. 🙂

  3. Yazık koskoca Ferrari'nin endişelendiği duruma bak.

  4. Ki Formula1 de ki en otoriter,politik,lobisi olan, veto hakkı olan güçlü bir takımdan bahsediyoruz.

  5. Arkadaş bulsanıza sizde gri noktaları hey allahım endişe duyuyoruz diyor.

  6. Malesef ferrarinin yıllardır sezon öncesi ses çıkartmamasının sebebinin gerçekten güvensizlik olduğunu görmekteyiz

  7. Alin iste zekasi yetersiz kalan ferrari muhendislerinin açik halini gorun.adamlar o kadar yetersizki bunu kendileei bile bizlere ispat ediyorlar. Bknz. Şekil a daki gibi. Modern f1 e hosgeldin fry. Siz acik aramayin kurallar dahilinde bir arac uretin sıfır kural. Digerleri bir acik bulur yine goturur bir 4 seneyi daha bekleyin bakin oyle mal gibi

  8. Biraz gözaçık olunda siz de bulun bi şeyler 🙂

  9. Biraz gözaçık olunda siz de bulun bi şeyler 🙂

  10. bunlar politika satranç hamleleri gibi açıklamalar beyler. Rakiplerin aklını karıştırmak için. Fazla ciddiye almayın bazı şeyleri. Geçen gün newey, whitmarsh falanda açıklamalar yaptı. AMUS'un mercedes lehine yaptığı haberler. Rakiplere karşı yapılan satranç hamleleri. Biz ne açıklamar gördük ardından tam tersi yapılan :)))

    Büyük resme bakın, karenin dışına çıkın. İçeride kalırsanız durmadan aynı şeyleri tekrarlar durursunuz 😉

  11. TifoAlo HRT avatarı

    Tam diyorum Ferrari duzelti duzgun isler yapmaya basladi sonra birden adamlar isin icine buyuk abdestlerini yapiyorlar son 1 haftada oyle sacma ve gereksiz aciklamalar yaptiki belli oldu bu senede hayir yok

  12. Adamlar canla başla gri nokta arayacaklarına bundan endişe duyduklarını söylüyorlar. Ferrari artık yenilikçi bir takım değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir