Resmi: Sabit Pilot Numaraları Geri Dönüyor, Son Yarışa Çifte Puan

yazar:

kategori:

Daha önce de gündemi büyük ölçüde ortaya çıkmış olan Formula 1 strateji grubunun Paris’teki son görüşmesi bir çok kural değişikliğine sahne oldu.

Toplantıda alınan değişiklikler şöyle açıklandı:

 

 

Bütçe Sınırı

Genel bir bütçe sınırlandırması prensipte kabul edildi. Belirlenecek sınır Ocak 2015’ten itibaren uygulanmaya başlanacak. Önümüzdeki günlerde FIA, ticari hak sahipleri ve takım temsilcilerinden oluşan grup toplanacak ve Haziran 2014’ten önce yapılması gereken değişiklikler son halini alacak.

 

Pirelli Lastik Testi – Bahreyn, 17-19 Aralık 2013

F1 komisyonu 2013 Sportif Kurallarında güvenlik amaçlı değişiklik yapmakta anlaştı ve Formula 1 lastik tedarikçisinin 17-19 Aralık 2013 tarihinde üç günlük bir test yapmasına izin verdi. Tüm Formula 1 takımları bu testte yer almak için davet edildiler ve altısı kabul etti: Red Bull Racing, Mercedes, Ferrari, Force India ve Toro Rosso.

 

Sürücü Numaraları

Sürücülerden FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası kariyerlerinde kullanacakları ve 2-99 arasındaki yarış numaralarını seçmeleri istenecek. 1 numara mevcut dünya şampiyonu için ayrılmış durumda ve bunu kullanıp kullanmayacağına kendisi karar verecek. Eğer birden fazla pilot aynı rakamı seçerse öncelik önceki yılın şampiyonasında yukarıda bitirene verilecek.

 

Yeni Cezalar

Küçük ihlaller için beş saniye cezası verilmesine prensipte anlaşıldı. Bu cezanın hangi şekilde verileceği ve 2014 sezonunda ne şekilde etkili olacağı Formula 1 takımları ile tartışılacak.

 

Son Yarışta Verilen Puanlar

Takımların sezonun sonuna kadar şampiyonaya odaklanmalarını sağlamak için Formula 1 sezonunun son yarışında iki kat sürücüler ve üreticiler şampiyonası puanı verilecek.

 

Bu değişiklikler derhal uygulanabilir durumda ve FIA başkanının Paris’te 4 Aralık’taki son Dünya Motor Sporu Konsey toplantısında verdiği yetki ile alınmıştır.


Yorumlar

  1. Evet cifte puan uygulamasi tam bir Sacmalik fakat bu kuralida hemen gecmis Sezonlarla iliskilendirip Matematik hesabi yapip baska sonuclarin ciktigini belirtmekte bu karar kadar sacma oluyor sonucta bugün uygulanan yada uygulanacak olan bisey illaki gecmisle bir bag kurmak anlamsiz.

  2. Lotus Renault'a sabahleyin "Hangi numarayı seçelim?" sorusuna "31'i seçin, Türk geleneğinde çok değerli bir sayıdır." dedim, maksat eğlence olsun. Sonra Romain Grosjean ayrietten sordu, ona da "44 veya 35" dedim.

    Böyle küçük şeylerden eğleniyorum işte bu aralar.

  3. bu arada Alonso muhtemelen 14 numarayı seçecektir 🙂

  4. Gol atan kaleye…. Hani beşlik nerede…
    Kendime çok demiştim Formula 1 bitiyor…kendiliğinden değil ısrarla bitiyor, mekanikten değil yönetimden bitiyor….

  5. FIA her yıl kendisini geliştirdi vallahi.

    önce s.çtı, üstüne sıvadı, bu yıl da tüyü dikti.

  6. Aptallığın önde gideni, ancak çifte puan ile olabilirdi.

    Sırf son bir iki sezona nazireden uydurulmuş bir kural. Eğer VET açık ara yapmasa kimin aklına boyle bir puanlama gelirdi söyleyin.
    2014 de olabilecek en çok motor patlamalarının yaşanacagı tahmin edilirken, son yarişa zar attrımak resmen kumar oynatmak.

    Bahisci miyiz formula sever mi.

    Son 10 ylın yarişlarında bu kural olsaydı bir kaç şampiyon kesin değişiyordu.

    Şimdiden iddia etmek ya da kahinlik olmaz ama, eger seneye bu kurala göre şampiyon son yarişta kaza ile motor ile vs yariş dışı kalana göre belirlenirse, danaın kuyrugu kopar ve çok kişi onu şampiyon olarak kabul etmeyebilir..

    En mantıklısı 5 saniye (yarış sonuca ciddi etkisi olur) ve özel numaralar

  7. Mühendisler, gerçekciler ve korkaklar :))

    güzeldi

  8. Annesi ebe olabilir.

  9. 2 kat puan ne leaannnn…. oldu olacak 1. ye 2 tane kupa versinler…

    ooo dostum bu FIA bi harika!!!

  10. Mevcut formula 1 de takımlar arasında GEÇMİŞE oranla pilotlar arasında GEÇMİŞE oranla mücadele yok izleyici GEÇMİŞE oranla giderek azalmakta formula 1 popülaritesini GEÇMİŞE oranla kaybediyor

    mücadele heyecan istiyorsanız formula 1 i geriye götüren yenilikleri bırakın GEÇMİŞE dönün

    minimum iki farklı lastik üreticisi
    yakıt ikmali
    motorda gelişim serbestliği kısıtlamalarını kaldırın yeter yenilik falan istemiyoruz

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Son yarışta çifte puanda alonsoyu şampiyon yapmazsa bakalım ne bulacaklar DRS ten sonra.

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lider pilot son yarışa kadar alnının teri ile 49 puan gibi gayet açık fark yapmış, son yarışta yine lider giderken şansızlık bu ya mekanik arıza, yarış dışı kalıyor ve arkasındaki pilot hoooop 50 puan alarak 1 puan farkla şampiyon oluyor. son yarışa 2 katı puan hayatımda duyduğum en adaletsiz şeylerden biri. kimin aklına geldiysede, kimler uygulamaya koyduysada topunun Allah belasını versin.

  13. Bütçe Sınırı: Asla kontrol edemezler.
    Pirelli Testi: Olması gerekendi.
    Sürücü Numaraları: Harika.
    5 Sn Cezası: Mantıklı.
    Son Yarışa Çifte Puan: DRS'den daha kötü bir fikir değil. En azından amacı var. Bi denemek lazım.

  14. Skandal.

    Paranın ve politikanın olmadığı bir F1 görmek, dünya barışını sağlamak ya da süper iletkeni bulmak kadar uzak bir hayal artık. Huzur içinde yat Senna. Neyse ki bu günleri görmedin!

  15. heikki 1088 avatarı

    sdafkajsfasfgjasgfjsafgfhagsfgasf

    Daha mantıklı bir şey aradım ama bulamadım yazacak.

  16. raikkonene özel olarak numarası eksilerde olsun. süper olurdu öyle olsaydı.

    ayrıca bu kalıcı numara olayını sanırım bir ben çok beğendim. taraftarı olduğunuz pilotun numarasının hep aynı olması bence güzel bişey. pilotla numaranın özdeşleşmesi hele de formula 1 için iyi birşey.

    düşünsenize schuminin numarası hep 1 ya da sennanın numarası hep 2 ya da vettelin numarası hep 3. iyi olurdu kısaca 🙂

  17. hahahahahaha :D:D:D

  18. Herseyi anladimda son yarista 2 kat puan ne yahu? Mahalle maci gibi :))

    Raikkonen rally de 8 ve 70 numaralari ile yarismisti, birde ozel bir yerde 47 numarayi hatirliyorum, bunlardam birini secebilir, yada direk 13 u alir :))

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Red Bull da çift takımla lastik testi yapıp yine en avantajlı takım konumuna gelecek. Muhtemelen kaynak yetersizliğinden bu testlere katılamayan takımlar da yeni sezon öncesinde karanlıkta kalacak.

  20. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Veya son yarışın sıralama turlarında veya yarışta yağmur yağması durumunda yarış tam bir piyangoya dönüşürse ne olacak?

    Sırf sezon sonuna doğru da seyirciyi kaybetmemek adına böyle saçma kural mı olur?

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bileğinin hakkıyla son yarışa örneğin 40 küsür puan ile lider gelip, atıyorum bir motor arızası yaşarsa bir sürücü, ve şampiyonada 2. sıradaki şampiyon olursa ne olacak?

    O zaman Monaco'yu, Suzuka'yı, İtalya'yı kazanmanın hiçbir önemi olmayacak mı? Umarım bu karar kabul edilmez. Çünkü dediğim gibi bir durum olursa büyük haksızlık olur.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Diğerleri tamam ama son yarışta 2 kat puan nedir ya? Böyle bir kural tüm zamanlarda geçerli olsaydı kaç kez şampiyonluk değişirdi. Önceden yarışmışların günahı ne o zaman? En yakın örnekler: 2003'te Kimi, 2008'de Massa, geçen yıl da Alonso bu kural ile şampiyon olurdu.

  23. wesleyferguson avatarı
    wesleyferguson

    5 sn cezası ve kalıcı numaralar guzel bence.
    ama son yarıstaki puan olayı sacmalık

  24. Son yarışta 2 kat fazla puan verme kuralını hala anlamadım. Kazanan pilota ve takıma mı 2 kat fazla puan verilecek yoksa herkese mi? Koyacağız kurala FIA… !!

  25. Hayatımda gördüğüm en saçma kral son yarışta çifte puan… 2014 Brezilya GP'sinde 49 puanla lider giden adam Abu Dhabi'de yarış dışı kalır ve şampiyonayı ikinci götüren adam kazanır da şampiyon olursa ortalık yıkılır.

    Yalnız eğer son yarış kuralı 2008'de geçerli olsaydı Massa, 2012'de geçerli olsaydı Alonso şampiyon oluyordu. 2007'de sonuç değişmiyordu.

    FIA gerçekten saçmalıyor.

  26. Bütçe sınırı, pirelli lastik testi ve küçük ihlallere 5 sn cezaları gibi mantıklı kararların verildiği bir toplantıda nasıl olurda, son yarışta 2 kat puan verilmesi gibi bir (bence) saçma karar çıkar insanın aklı almıyor açıkçası.

  27. bence artık FIA nın başındakilerin tedavülden kaldırılması gerekiyor.

  28. Toplantı gündemi: Formula 1'in içine daha fazla nasıl edebiliriz (!)

    Aferin çocuklar. Bravo hepinize. İçine ettiniz sporun.

  29. ve formula 1 'de game over !!

  30. Son yarışta çifte puan kesin Ehtiyarın fikridir 🙂 Daha önce de çok parlak iki fikri vardı ama uygulanmadı. Kestirme yol ve yarış esnasında pistin ıslatılması 🙂

  31. Yusuf  Hitay avatarı

    wrc'yi de böyle bitirmişlerdi.

  32. Onların topu küçükken inşaata kaçmış…

  33. Oldu olacak, son yarışı kazanan şampiyonayı da kazansın. Küçükken yaptığımız maçlar gibi atan kazanır, önceki goller sayılmaz.

  34. Beyler bu FIA delegelerini kim bebekken kafa ustu dusurduyse soylesin kizmiyacam.

  35. TifoAlo HRT avatarı

    Son yaris sacmaligi disindaki hersey bence uygun ve guzel ozellikle kalici numaralarin olmasinin daha iyi olacagini dusunuyorum bir pilot takim degistirir kask degistirir ama numara kendisinden bir sey olacagi icin cok fazla degisime ugrayacagini sanmiyorum

  36. son yarışta 2 kat fazla puan verme fikri kimden çıktı çok merak ediyorum.gerizakalılıktan başka bişey değil

  37. Eh o zaman brezilya'da gridin yarısı yarışı bırakır, son yarışa yeni aksamla çıkabilmek için. *****ça bir karar. Gridin birbirine yakın olması şampiyonluk için en iyi şeydir. Oldu olacak 5 kat puan verin son yarışta da, herkes şampiyon olabilsin.

  38. alonso muhtemelen 14 ü alcaktır 2010 daki röportajından bi kesit …. Batıl inançların var mı ? Evet,numaralar konusunda takıntılıyım. Kask numarası, otel odası numarası, griddeki otomobil sayısı, hepsinin 14 ile bağlantılı olmasını sağlamaya çalışıyorum. Neden? İlk karting Dünya şampiyonu olduğumda numaram 14'tü

  39. Bunların iptal olma ihtimali var mı bilmiyorum ama inşallah madalya saçmalıgı gibi bu son yarışta çifte puan olayı da kalkar. O madalya işi resmiyete dökülmemişti ama yanılmıyorsam

  40. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    F1 iyice çocuk sporuna döndü,YAZIKLAR OLSUN

  41. İçine etmeye devam.Teşekkürler FIA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir