Porsche Macan'a 2.0 Motor

yazar:

kategori:

Auto Express’e konuşan Porsche’nin powertrain ve şanzıman patronu Dr. Thomas Casper giriş seviyesi Macan’ın 2014 yılının sonlarında satışına başlanacağını ve dört silindirli benzinli motora sahip olacağını açıkladı. Detaylara girmekten çekinen Casper yeni modelin gerçek bir Porsche olacağını söyledi.

Detaylar henüz netleşmese de önceki raporlara göre Porsche Macan’ın giriş seviyesi modeli 220 beygir güç üretebilen turbo şarjlı 2.0 litrelik dört silindirli üniteye sahip olacak ve modelde kullanılan motor daha sonra giriş seviyesi Boxster ve Cayman’da da satışa sunulabilecek.

 

 

Kaynak:


Yorumlar

  1. Skoda VW ile, Seat Audi ile daha yakın. Ortak parçalar var fakat bazı konularda kendi içlerinde de ayrılıyorlar. Mesela Leon 1.4 tsi ile audi a3 1.4 tsi 125 hp aynı motor iken VW ve Skoda da 122 hp vs. Bu tip ufak varyasyonları var. Porschenin panamera cayanne ve macan gibi modelleri çok fazla mühendislik harcanan modeller değil hazır ortak şasileri kullanıyorlar. Gallardo nun R8 ile aynı şasiyi kullanması gibi. Ben pek porscheden saymıyorum bu modelleri. Ancak performans modellerine geldiğin de iş bambaşka bir dünya da hala Porsche ve bu konu da VAG grubun o alanı fazla kurcalamamasını da başarılı buluyorum. Performans modelleri oldukça izole durumda VAG gruptan. Ve bir gün herkes VAG cı olacak diyorum. Piyasada araba bırakmıyor adamlar. 🙂 Hatırlarsanız Porsche teklif götürmüştü VW ne sonra alamayınca Vw gel ben seni alayım dedi ve aldı. Oldukça komik bir birleşme oldu.:)

  2. Sağolasın. Motordan bahsederken VW grubu olmasını kastederek modelden bahsetmiştim. Muhtemelen şu TFSI dedikleri 2.0 turbo motoru kullanacaklar. Hani Q5'te olan.

  3. Benim dikkat çekmek istediğim konu performans kısmı. Sadece lüks olacaksa Audi var. Ancak Porsche=Performans+Lüks demek değil midir? Pontiac gibi.

    Hal böyleyken 220 bg bunda 1.6 etkisi yapacaktır diye düşünüyorum. Porsche'nin imajına zarar veriyorlar.

  4. yazdıklarında hak verdiğim yerler var ama görüşümüz bir yerde ayrılıyor, aracı lüks yapan şeyin motoru olduğunu düşünmüyorum. Turbo motorların gelişimi ile birlikte C segmentinde bile 1.2 turbo motorlar gördük, ki daha geçen gün burada da da haberi olan yeni Mustang'te bile 2.3 litre motor kullanılacak… VW motoru olması da kötü bir motor olduğu anlamına gelmiyor, otomobil firmaları bir çok motoru ortak kullanıyor zaten, Porsche farkını şasisi ile ortaya koyacaktır diye düşünüyorum… Ayrıca 220 beygir civarı güç zaten giriş seviyesi SUV için fazla fazla yetecektir.

  5. xtrabit racing emin olmamakla birlikte büyük bir ihtimalle audi tt motoru olduğunu düşünüyorum ilğilenirsen araştırıp bakarım

  6. Detaylara girmekten çekinen Casper yeni modelin gerçek bir Porsche olacağını söyledi.

    Kullanılacak 2 litre turbo 4 silindir motorun kodunu da verseydi de VW'in hangi motoru olduğunu anlasaydık…

    Çocuk kandırıyorlar sanki. Porsche lüks olup bir performans markası olmayacaksa Audi ne iş yapıyor bu grupta?

    Herkes biliyor ki Skoda, VW, Audi, SEAT birebir aynı otomobiller, şimdi bu gruba Porsche'yi de dahil ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir