Resmi: Force India'nın İkinci Pilotu Perez!

yazar:

kategori:

23 yaşındaki Meksikalı pilot Sauber ile başladığı Formula 1 macerasına McLaren ile devam etmiş, ancak İngiliz takımla macerası ancak bir yıl sürmüştü.

Perez 2014 yılında Force India’da Nico Hülkenberg’in takım arkadaşı olacak.

Takımın sahibi ve takım patronu Vijay Mallya: “Sergio’yu takıma katmak bizim için büyük keyif. Gençlik ve deneyimin sağlıklı bir karışımını bize kattı ve onun son dönemlerdeki performanslarından etkilenmiştim. Başardığı birkaç podyum deneyimi var ve geçtiğimiz yıl McLaren’e seçildi.”

“Sergio’nun inanılmaz yeteneğini görebiliyoruz ve takımızda olduğu için gurur duyuyoruz. Açıkça harika bir hızı ve yarışma ateşi var.”

“Amacımız takımda gerekli atmosferi hızlıca yakalamasını sağlamak ve potansiyelini çabucak ortaya çıkarmak. Nico’nun yanına Sergio’yu alarak sezona inanılmaz rekabetçi bir sürücü ikilisi ile giriyoruz ve bu da yeni sezonda amaçlarımıza ulaşabilmemiz için bize yardımcı olacaktır.”

Sergio Perez: “Yeni takımımın Sahara Force India olduğunu açıklamak harika. Buraya gelmek her zaman ilk tercihim olmuştu ve herşeyin tamamlanmış olmasından dolayı gerçekten mutluyum.”

Vijay ve tüm takıma bana bu fırsatı verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Burası çok fazla adanmışlığı olan genç bir takım ve son yıllarda rekabetçi araçlar ürettiler.”

“Önümüzdeki sezon yeni kurallarla birlikte her şey tamamen değişiyor, fakat 2014 için iyi hislerim var. Planım fabrikayı ziyaret etmek ve takımdaki herkesi tanımaya ve alışmaya çalışmak.”


Yorumlar

  1. valla vijay iyi takım kurdu

  2. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    ezmeden kastın bu mu ?

    http://www.formula1.com/results/driver/2012/867.html meksika müsfettesi nam-ı diğer checo

    http://www.formula1.com/results/driver/2012/837.html bizim oğlan kobayashi

  3. bernie sporun izlenebilirliği açısından ne yapar eder gönderir alonsoyu 2015 te mclarene

  4. 2014 yili cok eglenceli gececek emin oldum, ozellikle takim arkadaslari arasinda ki mucadeleler keyifli olacak 🙂

    Bu arada burnundan kil aldirmayan Sutil efendi, simdi biyerlerin tutusmustur eminim 🙂

  5. olum ne diyorlarsa çıkıyo Alonso Mclaren'e gitmesin şimdi yok yere 2015'te…

  6. Nico Hülkenberg'i destekleyenlerden biri olarak dediklerine katılıyorum. Gutierrez'in çaylak sezonunda olduğunu unutmamak gerekiyor. Sezonun ikinci yarısında Sauber Gutierrez'in Q1 ve Q2 stratejisini değiştirdi ve peşpeşe turlar atmak yerine tek tura yöneldi. Böylece daha taze lastik ve daha az yakıtla başarılı olmaya başladı.

    Sauber'in sezonun ikinci yarısında uçuşa geçmesi aslında lastiklerden değil sanırım. Silverstone'a büyük bir güncelleme getirdiler ve onunla birlikte hızlandılar. Lastiklerin de faydası olduğu söyleniyor.

    Hülkenberg daha Formula 1'e gelmeden bile kalitesini kanıtlamış bir pilot. Zaten ilk sezonunda da bunu pekiştirdi. Keşke 2011'de de bir yerlerde yarışabilseydi.

  7. Duhan Peker avatarı

    Yoo yanılıyorsun aynı tepkiler Di Resta'yı geçtiği zaman da vardı.

  8. Hah tam Force İndia'da diyecektim!

  9. son yarışlardaki performansı da gutierrez'e göre belirlendi. gutierrez ilk 10'a giremezken hulk 4. olunca kahraman ilan edildi. ama diğer araçta gutierrez var, alonso değil. yani başkası olsa o araçla neler yapılabileceği belli değil.

    korede aracın diğerlerinden çok farklı olduğu da belliydi. herkesin dediği gibi "rayda gibiydi" özellikle hızlanmalarda.

  10. di restayı geçmesi başarı, ama fazla abartılması bu sene oldu, gutierrez'i yendi diye.

  11. Guzel tercih..

  12. thechosenone avatarı

    Ferrariyi tutmuyorum ama şuan en iyi pilotlara Ferrari sahip.

  13. Duhan Peker avatarı

    Sadece Gutierrez dersen haksızlık edersin bu adam Paul Di Resta'yı da geçmeyi başardı.

  14. gridde Mercedes ten sonraki en iyi ikiliye sahip takım

  15. hulkenberg gutierrezi yendi diye çok büyütülmedi hulkenbergin son yarışlardaki performansını izlemeni tavsiye ediyorum özellikle kore yarışı

  16. Força Massa avatarı

    Sergio Perez beğendiğim pilotlardan biriydi. Onun F1'de kaldığını görmek güzel.

  17. Heh sonunda bekledigim aciklama gelmis.Ben Perez'in stilini begeniyorum gereksiz agresiflikleri dışında..Kendini gelistircek Hulkenbergle beraber en heyecan verici takim arkadaslari mucadelelerine katilmis oldular boylece 2014 icin

  18. Duhan Peker avatarı

    Çok iyi bir pilot kombinasyonuna sahip oldu Force çok güzel bir sezon geçireceklerine eminim. 🙂

  19. perez çok iyi bir seçim oldu force india için. hem paralı hem de yetenekli bir pilot. force india da griddeki en sempatik takımlardan biri. hulkenberg'i perez'den üstün görmek saçma. button'ın yanına gelse hulkenberg de perez'den fazla birşey yapamazdı. zaten geçen sene de demiştim perez çok yetenekli ama mclaren'e geçtiği anda button'ı yenemez diye.

    perez button'a yenildi diye gereğinden fazla küçültüldü, hulkenberg de gutierrez'i yendi diye gereğinden çok fazla büyütüldü. aslında iki pilot da bana göre aşağı yukarı eşit seviyede. hulk'ın tipi daha oturaklı, daha bir tam pilot havası olduğu için insanlar tapmaya hazır. perez de süperhızlı süperagresif kobayashi'yi ezmişti, sıralama ve yarışta, hatırlarsak. yani boş pilot değil. balon hiç değil.

  20. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    seneye Force India iyi bir araç yaparsa güzel bir sezon geçirebilirler

  21. Ulan neye olacak diyorlarsa oluyor. F1 dünyası çok küçük.

    Hayırlı olsun diyelim. İlginç bir 2014 sezonu olacak.

  22. Button'un patlatamadığı balonu Hulk patlatır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir