Resmi: 2014'te Ceza Puanı Sistemi Olacak

yazar:

kategori:

Bir süredir ceza puanı sistemi gündemdeydi ve Sportif Kurallar’da yapılan düzenlemelerle birlikte bu sistem Formula 1’de dahil edildi.

Yeni ceza sistemi kapsamında sürücüleri yaptıkları hatalar nedeniyle puan cezası alacaklar. 12 aylık dönem içerisinde 12 ceza puanı alan sürücü bir yarıştan men edilme cezası alacak.

12 ceza puanını dolduran sürücü bir sonraki yarıştan men edildikten sonra süperlisansındaki ceza puanı da sıfırlanmış olacak.

Bu arada FIA, pit alanından güvensiz çıkarılma konusuna daha fazla önem verecek. Antrenmanlarda böyle bir olayın yaşanması halinde sürücülere yarış öncesinde grid cezası verilebilecek.

Pitten güvensiz çıkarılma olayı yarışta yaşanırsa, bir sonraki yarışta 10 sıra grid cezası verilecek. Ancak sürücü yarışa devam edebiliyorsa o yarışta 10 sn dur kalk cezası verilecek.

FIA motor cezalarını da duyurdu. Kurallara göre gelecek sezon içerisinde sürücülerin 5 motor kullanma hakkı bulunuyor. Motor da 5 farklı bölümden oluşuyor. Bu bölümlerden herhangi birisinde 6. farklı üniteye geçildiğinde sürücü 10 sıra cezası alacak. Motor komple değişirse sürücü yarışta pit alanından başlayacak.

Bunun dışında vites kutularının 6 yarış kullanılma zorunluluğu olacak.


Yorumlar

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Hiç denenmemiş motorlarlan 5 motor ile 20 yarışmı yapacakalar. 4 yarış 1 motor. Vay be. Hiç sanmıyorum.

  2. yerden göğe kadar haklısın

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Lotus Bunu Beğenmedi 🙂

  4. Raikkonen F1Team avatarı
    Raikkonen F1Team

    Desenize dayanıksız aracı olan takım çok hızlı da olsa 2 taraftan darbe yiyecek.

  5. Motor cezaları 2015 sezonunda geçerli olsaydı daha iyi olurdu bence. 2014 ciddi bir geçiş süreci istiyor. 2014 de en büyük sorun zaten dayanıklılık olacaktır. Bir sezon bu konu da tolerans gösterilebilir, en azından rakamlar konusunda daha makul olabilirlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir