Resmi: Robert Kubica 2014’te M-Sport ile WRC’de Mücadele Edecek!

yazar:

kategori:

2011’de geçirdiği talihsiz kazanın ardından rallilerde boy göstermeye başlayan ve bu sene WRC2 kategorisinde şampiyon olan Kubica, gelecek seneden itibaren M-Sport Ford ile rallinin en üst basamağında mücadele edecek.

Şimdiye kadar büyük ölçüde Citroen ile mücadele eden Polonyalı sürücü, Citroen’de aradığı koltuğu bulamayınca M-Sport ile anlaştı ve gelecek seneden itibaren Ford Fiesta ile mücadele edecek.

Kubica, WRC2’de olduğu gibi WRC’de de Lotos tarafından desteklenecek.

Kubica, rallide ciddi mücadele öncesinde M-Sport Ford ile test yapmış ancak sonradan Citroen’i tercih etmişti. Kubica o testlerde fabrika takımının sürücüleri Petter Solberg ve Jari Matti Latvala’yı geçmeyi başarmıştı.

M-Sport adına yarışacak diğer isimler Mikko Hirvonen ve Elfyn Evans olacaklar.

2014 WRC Kadrosu

Volkswagen
Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen

Citroen
Mads Ostberg, Kris Meeke, Khalid Al-Qassimi*

M-Sport Ford
Mikko Hirvonen, Elfyn Evans, Robert Kubica

Hyundai
Thierry Neuville, Dani Sordo*, Juho Hanninen*, Chris Atkinson*

* Bazı rallilere katılacaklar

Yorumlar

  1. Kubica çok yönlü ve yeteneği tartışılmaz bir sürücü mesela raikonen f1 de çok iyi fakat rallide yarıştı sonuç ortadaydı. İnşallah tamamen iyileşir ve tekrar f1 de yarışabilir.

  2. Ilaveten şunu da belirtmek isterim ki sınırların zorlandığı motorsporlarının en önde geleni bence WRC,popülaritesinin azalmış olması bu gerçeği değiştirmez,F1 artık sınır zorlanan bir motorsporu olmaktan ve limitlerde yarışmanın zevkinden uzaklaşma yolunda ilerliyor,pilotlar yarışın sonunu getirebilmek için adeta gaza basmaya korkar hale geldiler,ama WRC öylemi? Adeta uçuyolar…

  3. M-sport ile WRC2 öncesi test yapmis ve takım sürücüleri Solberg ile Latvala yı geçmiş,bu gercekten inanılmaz bir durum,tebrik etmek gerekiyor,ve bunu WRC2 tam sezonundan önce henüz daha tam zamanlı yarışmamış durumda olmasına rağmen başarmış,umarım WRC efsaneleri arasına girer,herşey F1 değil,yeteneği her alanda parlıyor…

  4. Citroen ile anlaşmaması Loeb ve Muller'in yanında WTCC koltuğunu da imkansız hale getiriyor.

  5. burak bilgin avatarı

    Arkadaş bir adam 4 tekerli herşeyi mi iyi sürer ya. F1 e dönebilir umarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir