NASCAR: Villeneuve Montreal'de Seriye Geri Dönecek

yazar:

kategori:

Jacques Villeneuve, önümüzdeki ay Montreal’de yapılacak yarışın Nationwide serisinde piste çıkarak seriye dönüş yapacak.

Kanadalı pilot tekrar şansını denemek için Braun Racing Toyota ile anlaşma imzaladı ve 32 nolu araçla piste çıkacak.

Villeneuve, bu sene Nationwide serisinde galibiyet kazanan araçlardan birisi ile piste çıkacak. Kyle Busch bu sene Nationwide serisinde 32 nolu araçla 7 yarışa çıktı.

Araç genel olarak 5 farklı pilot tarafından kullanıldı şu ana kadar ve iyi sonuçlar alındı. Denny Hamlin, geçtiğimiz hafta Chicago’da 2. olmayı başarmıştı.

Villeneuve bu yarış ile ilk kez Nationwide serisinde yarışa çıkmış olacak. Bunun yanında Şubat ayında Daytona 500’e katılamamasının ardından ilk kez NASCAR yarışına katılacak.

Villeneuve geçtiğimiz sene Talladega ve Phoenix’te iki Cup serisi yarışına ve Bill Davis Racing ile de 5 Truck serisi yarışına çıkmıştı.

1997 Formula 1 şampiyonu, yarışmasını sağlayan sponsoru bugün tanıtacak.

Genel bilgilendirme:

*NASCAR’da Cup serisi Formula 1 gibi en üst seviyedir. Nationwide ise GP2 serisi gibi Cup serisinin bir alt kategorisi oluyor.

*Genel olarak sezonluk anlaşmalar yapılsada, gerekli sponsorun bulunamaması halinde pilotların koltuksuz kalma ihtimalleri ya da sponsor ve gerekli boş koltuğu bulması halinde arada yarışa katılma seçenekleri vardır. Sponsorlar önemli rol oynadıkları için Formula 1’in aksine farklı yarışlarda farklı görünüme sahip olabiliyor araçlar.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir