Alonso "2. Yarıda 2 Kat Daha Fazla Puan Kazanmalıyız"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, takımı Renault’un her yarışa ayrı ayrı bakmaktan çok ilgi ve odak noktasını şampiyonada genel olarak yükseltmeye yöneltmesi gerektiğini düşünüyor ve sezonun 2. yarısı için takımına puan hedefi koyuyor.

Fransız takım, Toyota ve Red Bull gibi takımların performanslarını yükseltmesi ve son yarışlarda yaşanan bazı şanssızlıklar ve taktik hataları sonucunda aldığı sonuçlar ile şu anda şampiyonada 7. sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde Renault’un podyuma çıkmak istiyorsa risk alması gerektiğini düşündüğünü belirten Alonso, artık durumlarını düzeltmek için düzenli şekilde ilk 8 içerisinde yer almaları gerektiğini söyledi.

Bugün Hockenheim’de konuşan Alonso "Şu anda her ayrı yarışın sonuçlarının çok önemli olduğunu düşünmüyorum."

"Şu anda genel olarak şampiyonayı düşünmeli, her yarış puan alıp markalar şampiyonasındaki durumumuzu düzeltmeye çalışmalıyız." dedi.

Alonso, risk alabilecekleri durumların yine çıkabileceğini ancak takımın yarışın sonucunu ve olabilecekleri iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Alonso "Bazen açık avantaj olacağı için risk almamız gerekebilir ancak 6,7 ya da her neyse elimizdeki pozisyondan mutlu olmamız gereken zamanlar da olacak çünkü belki de sezon sonunda bu puanlar çok önemli olacaklar."

"Kesinlikle şu anda Toyota, Red Bull ve Williams ile mücadelemiz başlıyor ve bir bakıma tepedeki 3 takımı unutup rakiplerimize odaklanmalıyız." dedi.

Alonso ayrıca sezonun 2. yarısında takımı için hedef koydu ve takımın ilk yarıda kazandığı puanın en az 2 katını kazanması gerektiğini söyledi.

Alonso "Sezonun ilk yarısında 15 puan kazandık; sezonun 2. yarısında bunun en az 2 kayını kazanmalıyız."

"Bu oldukça iyimser bir hedef ve tamamen buna odaklanıyorum." dedi.

Alonso konuşmasına şöyle devam etti: "Sezon başından beri araçta oldukça büyük gelişim gösterdik ve araç şu anda Avustralya’da olduğundan çok daha iyi durumda."

"Sorun şu ki Avustralya’da performans seviyemiz çok düşüktü ancak yaptığımız büyük gelişimlerle bile hâlâ istediğimiz seviyede değiliz."

"Bu seneki sorunumuz başlangıç noktamızın iyi olmamasıydı." dedi.


Yorumlar

  1. Potenza'ları kullanamaması sonuçta yine Renault'un suçu değilmi? Ben hiçbiryerde Renault'un lastiklerden şikayet ettiğini duymadım.

  2. alonsom sen renault da olduktan sonra bir dün yine mutlaka FERNANDO ALONSO RENAULT F1 REAM

  3. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    doğru tespit.. başlangıçta berbat olan araç şuanda makul derecede rekabetçi,bundan sonraki yarışlardada gelişimi devam ettirirse takım bu yılki hedefine ulaşablir sanırım.

  4. Bu yıl ki paketin ne olduğu anlaşıldı.hepsi bu potenzaların yüzünden…

  5. son cümle her şeyi özetliyo zaten. mantıklı bir karar olur renault için.inş. başarırsınız. sana güvenimiz tam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir