Ferrari'nin 2014 Güç Ünitesi


Yorumlar

  1. Mercedes 2.4 litreden 780 Hp üretiyor.Aynı oran korunsa 520 beygirlik bir güç söz konusu olur.Tork en fazla 200 nm olur.Yakıt tüketimi ve tork dezavantajı söz konusu olur.Bir arkadaşın dediği gibi acayip tur yer.

  2. rocco junior avatarı

    Mesela Renault motoru yazılımda,tüketimde ve çekişte daha iyidi ama Mercedes bu çekiş farkını kapatmış gibiydi son zamanda.Startlarda Ferrari motoru iyidi,kers kullamında da yine en iyilerdendi Ferrari takımı.En azından benim takip ettiğim tabi yanılmıyorsam çünkü motor konusunda pek iyi değilim.Tüketim evet motor sinirli ve fazla tükettiği herkesçe bilinir ancak bunda da baya yol katettiler.Anormal farklar olsun sanmam.Çekiş ise bir türlü coanda egzozu oturtamadıklarından dolayı kötüleşti Ferrari de.Ama f1in en büyük devrimlerinden biri,en karmaşık kurallarından biri ve teknik adamlar büyük mücadele ile karşı karşıya iken,henüz tek tur dahi atılmamışken bizim tahminlerimizin pek mana ettiğini düşünmüyorum.Geçmiş bilgilere bakıp böyle batıracaklar gibi bir hava oluşturmak saçma

  3. rocco junior avatarı

    Ferrari bu motorlar 2 senedir uğraşmakta.Daha 2012 de motorun dyno testini yapmışlar autosport haberinde vardı.Çok sesiz sedasız çalışılan projeler Ferrari de genel olarak başarılı sonuçlar verdi örnek;2010.Şimdi bir de aslı astarı olmayan Ferrari yakıt tüketimi için 110 kg önermiş ancak kabul görmemiş söylentisi vardı aylar evvel.10kg için bu kadar perişan duruma düşeceğini sanmıyorum bu takımın kaldı ki Marmoroni güzel açıklamalarda bulundu.Ama motorcu arkadaşlar daha iyi bilirler bu tüketimi.Bunun dışında kimse motorunu gerçek manada göstermedi.İçeri gazeteci bile almıyorsa bu adamlar bir bildikleri vardır.Red Bull da zamanında fotoğraf çekmeyi yasaklamıştı.Proje motor ve elektronikler konusunda oldukça iyi gittiği,muhtemelen en hafif motorun üretildiği konuşuluyor.Ayrıca şasi ve güç ünitesini aynı yerde üretebilen sadece 2 takım var;Mercedes ve Ferrari.LaFerrari ve diğer araçlarla kendi pistinde test dahi yapıyor.Duyduğuma göre yeni bir turbo araç ise yoldaymış.Bunca çalışma ve birikime hiç sanmıyorum kötü bir motor yapacaklarını.V12,V10,V8 dönemlerinde hep en güçlü ve en dayanıklılardan biri olmadı mı bu takımın motoru?Bu üretici değil miydi motoru ile meşhur olan yoksa ben mi yanlış biliyorum.Enzo Ferrari motor için o güzel sözü söylememiş midir?Elbette en kusursuz en iyi motoru yapamayabilir ama ben griddeki üreticilerin birbirine denk motorlar üreteceğini tahmin ediyorum.Öyle büyük farklar olsun sanmam.Zaten sıralamada etki edecek bir hp farkı olabilir en fazla onuda yarışta 100kg lt neyse sınırdan kullanmak zor olabilir.Motor verimli değilse bir işe yaramaz.Her üretici diğerine bir avantaj bir dezavantaj sağlayacaktır.Benim öngörüm;sezonun özellikle ilk yarısı ve kış testleri anormal dayanıklılık sorunları olması.İyice anlayıp oturtana kadar takımlar baya zorlanmalarını bekliyorum.

  4. Kuralları merak etmiştim. Bir açık varsa uygulama yapılabilir.

  5. Eyvallah kardeşim. Güç konusunda yakalayabilirler belki ama yakıt tüketiminde geride kalacaktır. Tek "forced induction" sistemi turbo değil, acaba neler mümkün diye merak ediyorum.

  6. sanırım ferrari'nin geleneksel "ben aracıma turbo koymam turbosuz da güçlü motor yaparım" felsefesiyle gittiği için 2014 motorlarını aynı yaklaşımla üretip üretemeyeceğini soruyorsun.

    bence yarış başına 100 litre tüketimin olduğu bir seride turbosuz bir motor aşırı bir dezavantaja sahip olur. yakıt sınırı olmasa dediğin olabilir.

    esas sorun olan kurallar dahilinde mi konusunda ise bilgim yok 🙂

  7. İsmail Fatih ALkan avatarı
    İsmail Fatih ALkan

    xtrabit racing
    dostum şimdi piyasada ki tsi tfsi t-jet vs. bütün küçük hacim 120-140-170 beygirlik motorlar hep turboşarjlı. Şimdi milyar dolarların döndüğü bir sektörde bir üreticinin çıkıpta 1,6 v6 atmosferik emişli motor yaptım demesi abesle iştigal olur. Ne yaparsa yapsın 1.6 motordan atmosferik emiş ile 200 beygir bile çıkaramaz. e bunu çıkaramadığında 650-750 beygir arası diğer takımların motorlarından heralde 65 turluk yarışta 30 tur fark yer heralde.
    Ayrıca Ferrari motor konusunda ve raç konusunda her zaman diğer takımlardan ketum davranmıştır. Bence düşüncende yanılıyorsun. Senelerdir hep ultra güçlü yüksek performans araçlar üreten ve şu anda F! de en eski ve tecrübeli takım olması sebebiyle sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyorum.
    En iyiler yarışmasında en iyi motorun kimde olduğuna ve geçen sezon mekanik arıza yüzünden yarış bırakmayan tek araç olduğunuda hatırlatırım.

  8. Ferrari motor konusunda çıkmazda olabilir. Tanıtım apar topar yapılmışa benziyordu ve ortada press shot bile yok. Kokusu çıkar bakalım.

    Bir de şunu sormak isterim bilgili arkadaşlara; 2014 motorlarında turbo kullanmak şart mı? Yani bir üretici çıkıp turbosuz motor yapabilir mi 1.6 litre v6?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir