Whitmarsh Geleceğinden Endişeli

yazar:

kategori:

Takım kötü sonuçlar aldığı MP4-28 aracından çok daha fazlasını umuyordu.

“Bir dereceye kadar kariyerimden korkuyorum. En çok baskı da kendi kendime yaptığım.”

“Gerçekte tekerlek fırlarsa, bu benim hatamdır. Eğer araç yeterince iyi değilse, bu benim hatamdır. Eğer sürücü bir hata yaparsa, bu benim hatamdır.”

“İnsanlar baskıdan bahsediyorlar, ancak en çok baskı kendi içimde.”

Whitmarsh McLaren’in Honda ile birlikte zirvede bir takım olacağını öngörüyor.

“Honda anlaşması ile 10 yıl içinde zirvede olabileceğimizi biliyoruz. Bunu sağlamayı başardık ve güçlü bir ticari geleceği olan çok fazla takım yok.”


Yorumlar

  1. Ron Dennis takım yönetiminde artık başarılı olamayabilir. Şu dönemde Whitmarsh gibi birisi daha başarılı olur. Bakınız Domenicali, bakınız Horner. Eski uçuk F1 yok artık.

    Ama Ron Dennis ile Eddie Jordan'ın F1'e geri dönmesini isterim. Marussia'yı satın alsalar, adını MP5 Jordan koysalar, sarıya boyasalar…

  2. Tüm sorunların çözümü Ron değil ama Formula 1 tarihinde Ron Dennis kadar birden farklı döneme tesir etmiş kaç takım patronu var ki? Enzo Ferrari, Frank Williams ve Ron Dennis.

    Özellikle Ron Dennis'in Enzo Ferrari'yi (içten içe) örnek aldığını anlamak için Amip olmak bile yeterli. Hatta Ron öyle büyük bir vizyonla bu adımı attı ki Whitmarsh'ı takımın başına geçirip, Holding'i geri satın alıp, F1,Otomotiv,Elektronik,NanoTech,GT ve Pazarlama departmanlarını birbirinden ayırıp bunlardan ara ürünler çıkartan,satan ve kendi kendine yeten bir holding oluşturmaya karar verdi ve bu sırada belki de güvenebileceği tek adamı da en değer verdiği yere yani F1 departmanının başına bıraktı.

    Biliyoruz ki bu girişimlerin 50-60 yıl önceki benzerlerini Enzo yaptı ve Ferrari'nin bu günkü marka değeri ortada. İtalyan'ların sadece (2. Dünya savaşında Alman'lardan edindiği bir miktar teknoloji ile) dünya piyasasında kıytırık markalara sahip omasına rağmen Ferrari'nin tek başına bilinilirlik oranı tüm İtalyan markalarının toplamından fazladır.

    Ron bu değerin peşinde. Ömrü yeter mi yetmez mi bilemem ama kurduğu veya hala kurmaya devam ettiği ''kusursuzluk üzerine kurulan'' bu düzen çalışırsa tıpkı Enzo gibi ölümünden 30-50-100 sene sonra McLaren adı Ron ile anılacaktır.

    Çünkü tüm İngilizlerin ve Barnie'nin de sürekli yaptığı gibi malı satıp satıp dümeni elinde tutma dönemi, iş adamından takım sahipliği yapma dönemi artık sona eriyor. En azından küreselleşen dünyada dönem takımı olarak anılmak istemeyenler için.

    İyi ki varsın, The Ron. The McLaren.

  3. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    orda sorunu asıl çıkaran Alonsodur. siz istediğiniz kadar kabul etmeyin doğrusu bu. takım arkadaşının yavaşlatılıp kendisinin ön plana konması konusunda takım patronunu tehdit etmiştir. yanlış anlaşılmasın demiyorumki Ron amcada süreci çok doğru yönetmiştir!! hatalar yaşandı ama başlatan Alonso oldu, iki tarafta zarar gördü.

  4. Dediklerine bende katılıyorum ama Ron amca bana göre Whitmarshtan kat ve kat iyidir "Çare Ron Amca" derkende ben bu işin Whitmarsh ile gitmiyeceğini kastetmiştim.Whitmarshı ezmek gibi bir amacım asla yoktu.Sonuçta Whitmarsh iyi bir takım patronuki Mclaren takımına takım patronu olmuş yanlış anlaşıldım galiba.Cümlemin sonunda belirtmek isterimki koyu bir Mclaren taraftarıyım,sene içinde Mclaren gibi bir takımın halini görünce kahrolanlardanım.Eğer yukarıdaki cevabıda beni kaale alarak yazdıysan sonsuz minnetlerimi sunarım.

  5. Ron amca dediğiniz kişinin mevcut başarıları mevcut bir kaç senede başardığını sanabilirsiniz.Ron Dennis, başarılarla dolu sezonlar yaşamış birisi değildir ki onun olduğu sezonlarda sivrilen dönemlerde olmuşdur ki williams serisi,Ferrari nin son başarı peryodu ,Benetton ve Ranault sonrası RedBull başlangıcı bunların içindedir.Dennis büyük işler başarmışdır bu doğrudur ama süper iş sayısı çok azdır ki Withmarsh ı kimse eksik koyamaz.

    Zaten ; McLaren in bugün geldiği bu nokta yine Dennis in beceriksizliğidir.Senna-Prost dönemini yönetememişdi ve en sonda ALonso-Hamilton dönemininde içine halt etti.McLaren in müthiş bir teknik gücü var ama takım sistematiğindeki sorunlar Dennis in zamanında kocamandı bu günde ondan fazla değil.Dennis de kendine düşer görevlerden yaparak takımın pozisyonunu destekleyebilir ama bu yaptıkları için onun olmuşluğundan fazla takdir edilmesi gerekmiyor.

  6. Çare Ron Amca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir