Honda 2015'te Avantajlı Olacak

yazar:

kategori:

Japon firma 2015’te McLaren ile spora geri dönecekken Ferrari, Renault ve Mercedes bir ay içinde motorlarını ortaya koyacaklar.

Honda’nın bunun bir dezavantaj olacağına inanmasına rağmen rakipleri bu yıl 28 Şubat’tan sonra gelişimi durdurmak zorundalar. Bundan sonra yapılabilecek değişiklikler sadece dayanıklılığı geliştirmek amaçlı olacak.

Mevcut üreticiler Honda’nın 2014 sezonundan dersler çıkaracağını ve gelişimi dondurmak zorunda olmadığı için tepki verebileceğinden korkuyor.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali: “Diğer üreticiler ile birlikte bu sorun hakkında görüştük, ancak bir çözüm bulamadık.”

“Honda’yı henüz ortaya koymadığı bir motorun gelişimini durdurmaya zorlayamazdık, çünkü bu ilgilenebilecek tüm diğer üreticileri uzaklaştırırdı.”

“Japon üreticinin harika bir avantajı olacağının farkındayız, bizim hiçbir şey yapamayacak olmamıza rağmen motorlarını sezon içinde ortaya çıkan sorunlara adapte edebilecekler.”


Yorumlar

“Honda 2015'te Avantajlı Olacak” için 24 yanıt

  1. hocaya ihtiyacımız var şuanda umarım büyü tutmuşurda 2014 daha heyecanlı geçer

  2. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Beğenmene Sevindim. Benim Hesabım 🙂

  3. cevap verilecek bir yorum göremiyorum ben cevap verdikçe polemiğe kaçacak. Özel Hayatını araştırıp isim vermedim. İsim veren sizsiniz. Bayan kafasıyla duygusal düşünüp kaş yaparken göz çıkarıyorsunuz. Ben sadece facebooktan kapak resmini gördüm ona atıfta bulundum. Terbiyesizlik isim vererek yapılır. Yaptığı yorumlar sallamasyon olamaz çünkü başarı geldikten sonra yapıyor garantici kendisi. Garantici adamların hep iş bittikten sonra yorum yaptıklarını biliriz. Önemli olan bilinmeyen bir sorunu ortaya çıkarıp öngörüde bulunmaktır. İnsanın zekası, verdiği cevaplardan değil sorduğu sorulardan anlaşılır der sevgili Einstein. Ben kimseyi isim vererek rencide etmem. sadece yaptıkları icraata ve hangi kurumlarda neler yapmış ona bakarım. Sütçü imam üniversitesinde bahsi geçen bölümü okuyan tek kişi değil. İsim vermediğimiz sürece kimse benim hangi kişiden bahsettiğimi anlayamaz. Özel hayata müdahale ancak ve ancak ona birebir hesabından sözlü ya da yazılı tacizde bulunmak sureti ile olabilir.

    Ben kimsenin burada yazıp yazmayacağına karışmam. Dileyen herkes bana hakarette edebilir çokta alınmam. Kendi duygusal davranıp yazmaz ise benim yapacak birşeyim yok. Ben analitik düşünürüm gerektiğinde Ferrarinin yönetimsel yapısınada giydirdim. Benim nazarımda kimse eleştirilmez değildir. Sizde beni istediğiniz şekilde eleştirebilirsiniz hatta ileri gidip hakarette edebilirsiniz çok fazla umursamam. Bana dokunmayan benim takımımı öven bin yaşasın düşüncesiyle duygusal bakmayacaksınız olaya. İnsan ne kaybederse duygusallıktan kaybeder. Ben o an neyi yanlış görürsem onu eleştiririm. Geçenlerde Alonsoyu eleştirdim, ondan önce .Ferrariyi eleştirdim Ben başkaları gibi her şartta herkesi dokunulmaz ilan etmem. Varsa bir üçkağıt çeksin cezasını Ferrari dedim. Onun bunun kazanacağı milyon dolarlar için burada kendimi yırtmam arada bazı günler Ferrariyi övdüğümde oluyor ama bu doğruları gördüğüm içindir. Yinede burada kırdığım üzdüğüm, sert sözlerle lüzumsuzca baskı ve töhmet altında bulunduğum kişiler var ise özür dilerim. başkasının kazanacağı milyon dolarlar için bazan ateşli münakaşalarımız oluyor bunlar gereksiz lakin benim asıl tepki gösterdiğim olay bir kişinin yarışan aktif bir formula 1 takımın bazı endişelerine rağmen, sırf o takıma gıcık olduğundan dolayı henüz piyasada olmayan başka bir motor firmasını kayırmasıdır. Basına yayılan çoğu sızlanma olaylarının inkar edilmesidir. Neyi nerden nasıl kazandığında önemlidir. Bu şampiyonlukları birçok yardımla kazandıysan bunu itiraf edebieceksin. Benim tepkim sadece bunaydı konuyu lüzumsuz yerlere çektim ama bu gerekiyordu. Beni tanımyanlar nasıl olsa tanımıyor orta yaşlı olgun entellektüel numarası yapayım sözlerim ciddiye alınsın kafası yapılırsa ben bu tür olayları teşhir ederim tıpkı Rambo olayları gibi. Herkes hangi kişilikte olduğunun farkına varacak varmayan olursa teşhir kaçınılmaz. Teşhirde isim vererek değil yaş ve kurum bilgisi verilererek yapılıyor dikkat ederseniz.

  4. Yazı tam bir sosyopatın günlüğünden fırlamış gibi. Şok oldum okurken. Bir F1 sitesinde gördüğü yorumdan yazan kişiyi takip edip kişilik analizi yapıyor. Seri katil bile olabilir korktum.

    Yahu arkadaş sen 80 yaşında olsan şu yazıları yazdıktan sonra sana kim hürmet etsin. Sen kimsin ki yazıyı yazan arkadaş hakkında ileri atıp tutuyorsun. Benim kendi yorumum da yukarıda ki gibidir. Ciddi bir psikolojik tedavi alman gerekiyor. Şunu da merak ediyorum burada yazarken öz güvenden bahsetmişsin acaba özel hayatın da nasılsın? Kendinden bahset biraz da ne olduğun ortaya çıksın? İnsanları küçümsemek, onları hor görüp bir tavırlar almak filan. Sen şu yazıyı yazdıktan sonra NASA'da Bilimadamı olsan kaç yazar. Bildiğin Doğum tarihi filan tahmin etmeye çalışıyor. Baya baya kafa yoruyor bana takmasa bari fakat tutamadım kendimi yazdık işte.

  5. Hakanın yorumuna cevap veremeyince işi kişiselleştirip özel hayatını araştırmayamı karar verdiniz? bu ne terbiyesizliktir.Yıllardır bu sitede yorum yazar kendisi hiç bir zaman sallamasyon şeyler yazıpta insanların kafalarını karıştırmaz.Teknik konulardaki bilgisi ise tartışılmaz kusura bakmayın.bu güne kadar araçlar hakkında ne söylediyse ne yazdıysa hepsi dogru olarak çıkmıştır karşımıza.Sitede toplasan 5,6 üye vardır teknik bilgiden anlayan bizlere bilgi sağlayan onlarıda saçma sapan yorumlarınızla siteden kaçırtıp soğutmayın bari.

  6. Arkadaşlar bu işler haydi biz de F1'e girelim diyipte olmuyor. Honda neden Turboları bekledi bunca sene? N/A olarak aldı başını gitti üreticiler başarı yüzdesi oldukça düşük olacaktı. Turbo motor mevzusu ortaya çıktığında sanki Honda nın bundan haberi yoktu gibi konuşmayın. Ne kadar büyük firmalar olduklarını söylememe gerek yok kaç yıllık planlar yapılıyor. Bakkal dükkanıa benzetmeyin. Mal alıp satmıyorlar. 2010 da çalışmaya başladı ise diğer firmalar emin olun Honda da 2010 hazırlanmaya başlamıştır. Bunu açılladıkları gün mü proje aşamasına geçtiler sanıyorsunuz? F1 de nasıl bağlantıları var ortada mclaren var çok ciddi bir ortaklık söz konusu adamlar o kadar para döküp başarı elde edemez ise bununların en anlamı var? Honda da 2014 de girecekti sonra büyük ihtimal 2015 de avantaj sağlayabileceğini gördü ve mclarenin de mercedes ile nasıl bir anlaşması olduğu ortada çok sıkı bir antlaşma ki kımıldayamadı bile mclaren. 5 yıllık belki de daha uzun bir süredir bunun çalışması yapılıyordur Honda da.

  7. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    honda tarafından gelen söylemlere göre 1 sene geç girmenin hem olumlu hemde olumsuz yanları olacak. umarım honda iyi birşeyler ortaya çıkarabilir. zaman gösterecek.

  8. Korku sarmış şimdiden 🙂 neyse umarım her türlü avantajı sağlar honda.

  9. Kesinlikle abi örneğin Renault 2010 dan beri bu proje üzerinde farklı farklı metotlar denedi. 2011'in sonun da motoru tezgaha bıraktılar 2012 de her şey bitti motor gelişime alındı tamamen 2013 yine aynısı gibi Honda söylentisi 2012 de çıktı adamlar daha geçen motoru ilk kez çalıştırdılar ve onu da yayınladılar motorun ilk nefes alışı diye.

  10. ayni şeyi bende düşünmüştüm ztn üreticiler senelerdir uğraşıyor honda daha motor üreteceklerini duyurması yeni oldu sayılır

  11. ayni soruyu ben soruyordum

  12. Etleri butları ne de o zaman Ferrari motor sağlıyor? Halen ne demek istediğimi anlayamamışın maalesef bu iki takımın garajının arkasında Ferrari elemanları çalışacak ve bu kişiler motoru inceleyecek araba pist üzerindeyken bu veriler elbette motor departmanında da incelenecek ve yeni motoru anlamak çok önemli olduğu için bunlar ilaç gibi gelecektir ben öyle düşünüyorum ister katıl ister katılma.

    Yaşın bir önemi yok Allaha çok şükür diplomamda elimde hem de uluslar arası. Uykulu yazmıyorum uykulu yazsam senin gibi her zaman saçmalamış olurdum bir keresinde.

    Ferrarinin çoğu departmanında çalışmış Dominicalli ve Mormorini bilmeyecek sen bileceksin avantajlı olup olmadığını öyle mi?

    Ben böyle bir iddiada bulunmadım ki öyle mi diye soruyorsun bana. Kimse sızlanıp izin almadı hepsi izin verdi o kadar. Senin tabirince 2010 da sızlanıp izin alan Ferrariydi motor da dayanaklaştırma yapmak için. Çok deneyler yaptım çok elim yağda kaldı çok denemeler yaptım rahat ol sen.

    Yine kafadan atmışsın maalesef Toro Rosso F1 ile Renault’un motor demosunu alması ne demek oda V8 motor demosunu. Sana bir şey diyeyim mi sen F1’i yeni izlemeye başlamışsın galiba 2006 sezonun da V8 ile ilk pole pozisyonunu ilk yarışı ve V8 motor ile ilk dünya şampiyonu ekibin Renault F1 Team olduğunu hatırlatırım.

    Başarı sarhoşuyum evet 1992-1997 V10 motorla neler yaptık neler. Dayanıklılığımı emin ol ki Renault dayanıklılıktan dolayı 1980 hariç 1990 ve F1 de yer aldığı sürece günümüz 2013 ne kadar şampiyonluk vermedi. Ferrari 2006 Japonya da şampiyonluğu dayanıklılıktan verdi mi verdi. 2008 de Massanın şampiyonluğunu motor patlaması ile verdi mi verdi sen bunları düşün bir. Sen bildiğini oku bu site de yapılan ankette bile objektif olanlar en iyi motoru Renault motoru seçtiler. Bunu da geçtim Çekiş avantajı en iyi motor, yakıt tüketimi en iyi motor, Aerodinamik performans sağlayan en iyi motor, en hafif motor lastikleri koruyan en iyi motor, soğutulması en kolay olan motor ee varsın 20 bg zayıf olsun bu avantajların yanın da senin dediğin deve kulak kalır. Haha Ferrari de mi yardım etti Red Bull’a haklısın ondan dolayı her alan da şikayet ettiler sizden aldıklarımız yendik sizi senin mantığınca ama siz neredeydiniz sormak isterim ? Toro Rosso Red Bull dan önde olmasına imkan yok günümüz şartların da biri 300 kişilik takım diğeri 600 kişilik birinin bütçesi Ferrari ile yarışır diğeri ise en sonlar da.

    Ben Hondayı kayırmıyorum diyorum ki 2015 de diğerlerinin 2014 avantajlarına rağmen gelip yenerlerde tebrik ederim o kadar. Renault gümbür gümbür geliyor o gün gelsin görüşelim seninle kaybolma bir yere anlaştık mı ?

  13. Marussia'nın Sauberin eti butu neki verileri ne olsun? Senin motor içinden falan geldiğini düşünmüyorum. Yaşın muhtemelen 20-21, okuyorsan makine mühendisliğinin en fazla 3. sınıfındasındır. Bazen uykulu mu yazıyorsun bilmiyorum ama yazmak için yazıyorsun gibi bir düşünce oluştu kafamda. Yıllarını bu işe vermiş, yıllarca Ferrarinin çoğu departmanında çalışmış Dominicalli ve Mormorini bilmeyecek sen bileceksin avantajlı olup olmadığını öyle mi? Bu senin Renaultunun sızlanıp motor geliştirip, Fransız Lobisinin gücüyle Zengin takımlarda şampiyonluk kazanmasına benzemez bu iş ciddi iştir. Oturup basit bir motor deneyi dahi yapmadığının iddiasına girerim. Motor konusunda dışarıdan teknik direktörlük yapmak ve gözlemci olmak her zaman çok büyük avantajdır. Dur bakalım Toro Rossosuz Red Bull nasıl bir gelişim gösterecek o zaman göreceğiz Renaultun başarısını. Motor gelişim izni alıp alp, Toro Rossodaki Ferrari motor demosunu alıp motor geliştirmeye benzemeyecek yeni dönem. Aynı şekilde motor haritalamayada.

    Sen başarı sarhoşusun ama 2000 li yıllarda Ferrarinin hâlâ 7-6 üstünlüğü var. 1 tanede Honda_mercedes ortak yapımı var. Zaten son 13 yıl 14 sezondaki dayanıklılığı karşılaştırmak dahi istemiyorum çünkü diğer takımlara hakaret olur. dayanıklılık desen dayanıklılık yok, maksimum hız desen maksimum hız yok, italyada son 2 sırada caterham ve Lotus Renault vardı. Red Bullun hiz hikmetide yukarıda bahsettiğim sebepten. Sen Hondayı kayıracağına bunları bir düşün etüt et. Red Bullun başarısında Renaultun nekadar payı varsa, Ferrarininde o kadar başarısı var. Yanlarında Toro Rosso gibi Ferrari demosu vardı. Motor haritalamayıda böyle buldular, difüzöre bağlı haltlarıda böyle buldular. Eğer ben yanlışsam bu konuda, Toro Rosso Renault motoruyla yarıştığı halde Red Bull yine önde olursa çıkıp herkesten özür dileyeceğim ben büyük bir eşeklik ettim diyeceğim. Ama olmazsa sen Hondayı kayırmayı bırakıp Renaultu nasıl bu cendereden çıkaracaklar acaba diye düşüneceksin anlaştık mı?

  14. Güzel kardeşim bir takım sezon boyunca 3-4 farklı şasi mi kulanıyor. Her takımın şasisine oturan motor sadece o takımı ilgilendirir. Aldıkları veride kendini ilgilendirir. Mercedes ve Ferrari sanki diğer takımlarda çalışan şasiyi alıp kendine mi aktaracakta avantajlı olsun.?

    Güzel kardeşim sen beni anlamamın ki Renault-Mercedes-Ferrari bu üç üretici 2014 kış testlerine başlayacaklar motor verdikleri ekiplere teknisyen mühendis sağlayarak bu teknik ekipleri farklı şasi üzerinde veriler elde edecekler motorlar hakkında ve bu bilgiyi alıp motor departmanına dönecekler bir şasiyi baz alarak motor geliştirmek farklıdır değişik 2-3 şasiyi baz alıp motoru geliştirmek farklıdır. Kaldı ki 2014 de motorlardan öğrenilecek çok şey var bir şasi ile çalışan mı motoru fazla öğrenir yoksa 2-3 şasi üzerin demi ? Bir takım 3-4 farklı şasi kullanıyor diye de bir şey demedim ben okursan

    Renault dört farklı şasi ile veriler elde edecek Ferrari üç farklı şasi ile veriler elde edecek Mercedes üç farklı şasi ile veriler edecek ve de bu veriler ile gelişime açık olacak Şubat’ın 28 ne kadar

    Örneğin bu üç şasi ne Ferrari kendi şasisi Sauber şasisi Marussia şasi Ferrari'nin motor departmanı bu üç yerden gelen motor verilerini baz alacaktır ve daha fazla bilgi sahibi olacaktır. Motor patladı onumu elde ederler tek sen öyle düşünüyorsan saygı duyarım ama motorun içerisinden gelen biri olarak ne kadar farklı şasi o kadar farklı alanlar da gelişim o kadar egzoz sistemin de gelişim o kadar airbox gelişimi ve farklı farklı bilgilerdir. Birin de farklı bir haritalama kullanılır diğerin de daha farklı bir haritalama kullanılır ve en verimlisi hangisiyse motor üretecisi onu geliştirir ve ekibe yardımcı olur. Duygusallık bebeler de olur bu ortamda kimse duygusallık beklemesin saygılar.

  15. Herkes kafadan konuşuyor. Bu işleri yüzeysel takip edenler nasılda çıkıyor ortaya. Bu Honda birebir Mercedes demolarını izliyor. Bar-Honda, Brawn Mercedes olurken nasılki Hondanın verilerini Mercedes almıştı, şimdide Mercedesinkini Mclaren Honda alacak. Mercedesin tüm artısı eksisi demo olarak not alınacak, ünite ona göre çalıştırılacak. Honda 2014 te teknik direktör gibi olacak, herkesi izleyecek, bu avantajın daniskasıdır. Madem babayiğitsin madem Mclarenle turbo motor fikri ortaya atılır atılmaz sürekli görüşmeleriniz oldu, o zaman geç kalmayacaktınız anlaşmak için.

    Yukarıdada Renault engine Nickli arkadaşta şasiden falan dem vurmuş. Güzel kardeşim bir takım sezon boyunca 3-4 farklı şasi mi kulanıyor. Her takımın şasisine oturan motor sadece o takımı ilgilendirir. Aldıkları veride kendini ilgilendirir. Mercedes ve Ferrari sanki diğer takımlarda çalışan şasiyi alıp kendine mi aktaracakta avantajlı olsun.? Tek avantajları ürettikleri motor daha fazla yol kateder olurda biri patlarsa bu ne yüzünden patladı diye ön bilgi olur. Ona göre önlemlerini alırlar. Bundan gayrısını düşünmek duygusallığın dibine vurmaktır. Hondanın avantajı çok büyük olacaktır. Bunlar Bar-Hondayla giderken temelli gideceğim demediler. Mercedese kendi demolarını verirlerkende bedava vermediler 2009 da. Onun için sırf asıl mercedesin demosunu bilean be an takip ederek müthiş bir motor ortaya çıkarabilirler. Sözün özü, endişelenenler endişesinde haklı. Ya adam gibi herkesle aynı 0 dan başlayacaksın, ya da bu tür homurdanmalara maruz kalıp geri adım atacaksın başka çare yok.

  16. Vay vijdanınız kurusunuz sizin Renault dört farklı şasi ile veriler elde edecek Ferrari üç farklı şasi ile veriler elde edecek Mercedes üç farklı şasi ile veriler edecek ve de bu veriler ile gelişime açık olacak Şubat’ın 28 ne kadar ve de bu üç üreticiler 2011 den beri bu proje üzerine çalışıyorlar daha da çıkın Honda avantajlı deyin. Bunlara rağmen gelip Honda tokatlarsa o zaman tebrik etmek düşer bana.

  17. Zaten yazı da yazıyor başka potansiyel üreticilere de engel olmamak adına bir karara varamadıklarını. F1 aynı zaman da çokça siyaset dönen bir spor. Belki de pskolojik olarak etkilemek istiyorlar vs. Honda gireceğim dediği zamandan çok daha önce başlamış olabilir çalışmaya. Belki bir ön sözleşme vs yapılıp tasklaklar ve anlaşmalar gidip geldi bilemeyiz. Perde arkasın da ne kulisler yapılıyor kimbilebilir? Bütün üreticilerin bu konu da hem fikir olması ise oldukça düşündürücü. Honda zaten kendisine bir avantaj sağlamadan girmek istemez. Oluşan koşulları izleyip geç karar vermiş gibi gözükse de bence olay bu kadar basit değil. Mclaren-Honda efsanesi yeniden yaratılıp izleyici çekilmesi Ecclestone nun asıl amacı olduğunu düşünüyorum. Ben Honda nın bu durumdan avantaj sağlayabileceğini düşünüyorum.

  18. Honda motor üretmek için varım dediğinde kurallar çoktan şekillenmiş ve diğer üreticiler hali hazırda 1 yıldır gelişim yapıyorlardı zaten. 2014 başında başlamadı diye hiç mi yeni üretici girmesin?

    Sezon başlayınca üreticiler motorlarının tasarımlarını internete mi yüklüyorlar ki Honda bundan nemalansın? Honda'nın eksiği dediğin gibi pist üstü deneyimi olacak. Ayrıca diğerleriyle aynı dondurma kuralına tabi olduğu için bir anda çok daha fazla parçası dondurulmuş olacak.

    Herhangi bir üreticiyi savunduğum yok elbette, dikkat çekmek istediğim mevcut üreticilerin daha spora girmemiş bir üreticiye engel olmaya çalışmalarındaki sportif ahlaksızlık.

  19. Sizler de bir sene bekleyin ne demek? Bundan kastın nedir?

    Honda 1 sene avantajlı olacak bu konu da haklılar. Tek negatif yönü gerçek bir yarışta motoru test edememek olacak. 28 şubatta belli parçalar donduralacak ancak Honda için bu geçerli mi? O parçalar ile belki çok ilerleyecek ve avantaj sağlayacak Honda? Diğer üreticilerin korkması kadar doğal bir şey yok.

  20. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    en güncel konu burası diye buraya yazıyorum caps'i baya beğendim güzel ve komik olmuş 😀

    https://twitter.com/Tifosi007/status/414824126608461824/photo/1

  21. honda bu işi kıvırır mı?

  22. Parça parça donduracaklarmış. 2015'te bir kısım parçalar sabitlenecek, sonra biraz daha fazlası, sonra daha da fazlası …..

  23. İşte Formula 1 böyle bir sektör. Adamlar daha spora girmemiş firma üzerinde etkili olmak için toplanıp uğraşmışlar. Madem o kadar korkuyorsunuz siz de bir sene bekleyin arkadaş. Rekabetten korkan üretici mi olur?

    Kurallarda bir açık var ama Honda da 2015'ten sonra birden çok fazla parçasını dondurmak zorunda kalacak. Bundan hiç bahsetmiyorlar.

  24. hani turbo motor gelişimi 2018 e kadar serbestti?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir