Lopez: "Lotus Daha Fazla Saygıyı Hak Ediyor"

yazar:

kategori:

Lotus  takımı bu seneyi 4. sırada tamamlasa da son yarışa kadar 2.lik mücadelesinde yer aldı. Özellikle Kimi Raikkonen’in son dönemde yaşadığı şanssızlıklar ve son 2 yarışa çıkamaması takımı bu mücadelede dezavantajlı yaptı.

Lopez “Üçüncülük mücadelesi veriyorduk ancak gerçekte F1’in durumu böyle ve finansal açıdan konuşmak gerekirse (üçüncülük mücadelesi veriyor gibi) muamele görmüyorduk. ama bizim için geçerli olan diğer takımlar için de geçerli. 100 metre koşuyoruz ama aslında 200 metre çizgisinden başlıyoruz.”

“Bazı insanların bizim sıkıntılarımız hakkında konuşmasını ve yorum yapmasını nezaketsiz buluyorum.”

“Ben de (diğer büyük takımlar kadar) para alsaydım, çenemi kapatıp işime odaklanırdım, başka yorum yapmazdım. İşte kısmen saçma bulduğumuz nokta da burası.”

“Biz çok daha büyük paralarla oynayan insanları yeniyoruz. Adil olan, bize değil ama en azından çalışanlara, biraz saygı duyulması.”

“Biz Formula 1’de kalmak ve başarıya ulaşmak istiyoruz. Mesele sadece hayatta kalmaksa motivasyonumuz herkesle aynı mıdır bilemiyorum.”

“Yatırımcılarla görüşmelerimizin tek nedeni de bu. Elimizde Formula1’in muhtemelen en iyi takımlarından biri olduğunun farkındayız. Ayrıca harcanan paralar ve performans açsısından eşit şartlarla mukayese edildiğinde kuşkusuz F1’deki en iyi takımız.”

“Bunu korumaya çalışıyoruz.”


Yorumlar

  1. erkan  cömert avatarı
    erkan cömert

    bizde çok destekledik lotus u ama bir takım ayrılacak sürücüsüne bu kadar yapmaz, yapmadıda, ilk oldunuz, küfürler v.s halada adamın parasını vermediniz, şimdi reklamınızı ve saygınızı maldonado ve grojean ile yaparsınız ve bulursunuz umarım

  2. Bence size olan saygıyı raikkonen'e yaptıklarınızla kaybettiniz

  3. Size saygım sonsuz hem de sonuna kadar 2009 da bitti denildiği yer de 2010 da Kubica ile resmen daha biz ölmedik dediniz. 2010 da takım birçok yenilik yapmaya karar verdi gerek teknik anlamda gerek teknolojik atılımlar da. 2011 de daha iyi olabilirdik ama maalesef Kubica’nın etrafına toplanmış bir takım ona göre yapılmış bir araba Kubica’nın kazası ile her şey öksüz kaldı, takım bu olay ile bir çok planda güncelleme de geri adım attı ve rakiplerinin gerisinde kaldığı Rüzgar tünelinde-Simülasyonda gelişime gitti tamamen yenilendi bunlar modern F1 de olmazsa olmaz bu iki alanda rakiplerini yakaladı ve hatta bir kısmını da geçti. Simülasyonu Rüzgar tünelinin çalışması için gerekli olan elektriğin bir kısmını fabrikanın üzerine yerleştirilmiş güneş enerjisi panelden elde ediyorlar.

    Yeni bir CFD binası yapıldı yerin altına hızlı prototipleme de büyük adımlar atıldı bu da ne demek bilgisayar da çizimi yapılmış parçanın bire bir aynısını saatler içerisin de üretip model arabaya ekleyerek rüzgâr tünelinde deneme sağladı. Bu yatırımların hepsi Kimi gibi bir pilotu ikna etti Kimi de tesizleri gezdiğinde etkilendiğini söylemişti.

    Bu ekip 30.000 güncelleme üzerine çalışıp 15.000 çizim yapmış bir ekiptir bir sezonda. 1992 den günümüze kadar bu fabrika da Benetton’dan kalma saçları beyazlamış elleri kurumuş teknik insanlar halen bu takımda. 2014 sezonu gelsin her şeyi görelim herkesin ne yaptığını görelim bu takım bir kişi ile buralara gelmediği gibi bir kişinin de gitmesi ile diplere vurmayacaktır.

    Elbette hatalar oldu ama bu da baktığımız zaman F1’de her takımda hemen hemen olan şeyler. Acısıyla tatlısıyla 2012-2013 sezonları 5-6 en büyük bütçeli bir takım için sonuçlar muazzamdı. Parlak fikirli teknik adamlar bu ekipte var para olarak diğerleri ile aynı imkana sahip olmasalar da ekipman ve eleman olarak her şeye sahipler.

  4. Teknik ekibin harika olduğunu düşünüyorum verimi en yüksek olan takımdır herhalde. Bütçesi ve ortaya çıakrdıkları şeyler açısından. Ancak inanılmaz vasat bir yönetim kadroları var. Hem duvar ekibi hem de mali konularda hem çok yavaş hem de hep yanlış karar verdikleri ortaya çıktı sezon boyunca. Gorsjean kendini buldu formu yüksek yanına Hulkenberg gibi bir pilot gelseydi en azından takımlar şampiyonasın da ciddi zorlarlardı ilk 3 ü. Maldonado ise paralı pilotların en iyisi bence. Çok sevmesem de iyi bir araç ile yarış zaferi ve podyum görebilecek bir ekipler.

  5. Haklı. 2011'de Heidfeld ve Petrov'un podyum gördüğünü de hatırlamak gerek. Gerçekten sezon başında çok güçlü oluyorlar, parasızlıktan devamını getiremiyorlar.

    Lotus'un saygı duymadığım tek yönü pilot transferleri öncesi ve sonrasında işi ellerine yüzlerine bulaştırmaları. Takımdan ayrılan her pilot sorunlu ayrılıyor, kötü demeçler geliyor. Bunlar tesadüf olamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir