"Schumacher Düne Göre Daha İyi ama Durum Hâlâ Kritik"

yazar:

kategori:

Grenoble Hastanesi’nde Michael Schumacher ile yakından ilgilenen doktorlar Alman pilotun sağlık durumuyla ilgili son gelişmeleri medyayla paylaştı.

Doktorlar Schumacher’in durumunda ufak da olsa gelişme olduğunu belirtti.

Grenoble Hastanesi Genel Müdürü Jacqueline Hubert: “(Pazartesi) gece geç saatlerde yeni bir beyin taraması gerçekleştirdik ve ufak gelişimler kaydettiğini gördük. Bu durumda beyindeki hematomu azaltmak adına yeni bir cerrahi müdahale yapabilecektik ve aileyi aldığımız riskler ve olası riskler konusunda bilgilendirdik. Karar vermek zor oldu ama gece bu ameliyatı gerçekleştirdik.”

Profesör Jean-Francois Payen: “Dün öğleden sonra kafatası basıncı hakkında gelişim kaydedildi ve herhangi bir risk almadan gerekli taramaları yapabildik.

“Taramalar durumun görece daha stabil olduğunu gösterdi. Ancak şunun da altını çizmek isterim ki evut lezyonların kötüye gittiğine dair işaretler de yok”

“Şu anda beyin cerrahlarımızla birlikte vardığımız sonuç, durumunun ufak bir gelişme gösterdiği şeklinde. Dün beklemediğimiz şekilde gerçekleştirdiğimi ameliyatta beyin içindeki baskıyı kısmen azaltabildik”

“Sabah elde ettiğimiz bilgiler ışığında beyindeki mevcut hematomun giderildiğini ve durumun düne göre daha iyi kontrol altına alındığını söyleyebiliriz.”

Profesör Emmanuel Gay, dün gece gerçekleştirilen operasyonun 2 saat sürdüğünü belirtti.

“Bu hematom önceki gece giderilen hematom değildi. Beynin içindeki yeni bir hematomdu. Ancak dün gece elde edilen tüm parametreler bunu giderebileceğimizi gösterdi ve bunu yapmaya karar verdik. Aynı zamanda beyin içerisindeki basıncı da azalttık.”

“Bu sabah yaptığımız kontrol taramasında beyin içindeki basınç konusunda gelişme sağlandığını gördük. Ancak bu taramaya göre beynin farklı bölgelerinde başka lezyonlar bulunuyor. Elbette bunlar da takip altında tutulacak. Şu anda daha fazlasını öngöremiyoruz. Durumu her saat başı düzenli olarak takip ediyoruz. Bugün için söyleyebileceklerimiz bunlar.”

Ancak bu olumlu haberlere rağmen Payen, Schumacher’in henüz tehlikeyi atlatmadığını belirtiyor.

“Gerçekleştirdiğimiz ikinci operasyon durumu daha iyi kontrol etmemizi sağladı ve düne oranla daha iyi kontrol altında ancak tehlikeyi atlattığını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yine de zaman kazanmış durumdayız. Ancak söylemeliyiz ki, önümüzdeki saatler çok mühim.”

Payen, Schumacher’i henüz yapay komadan çıkarmayı düşünmediklerini ve mevcut durumda takip edilmesi gereken belirli prosedürler olduğunu belirtti.

“Hâlen komada tutuluyor. Gerektiği kadar komada kalacak. Şu anda uyandığında ne durumda olabileceğini tıbbi açıdan kestirmek mümkün değil. Daha başka problemlerimiz ve devam etmesi gereken farklı tedavilerimiz var.”

“Size tek söyleyebildiğimiz son 24 saat içinde olan gelişmeler. Gelecekte ne olacağını kestiremiyoruz. Yoğun bakımda işler bir anda değişebilir. Gerçekçi olmalıyız.”

Başka bir tıbbi görevli: “Pazar günü geldiğinde kafatası kemiğinde hasar vardı. Kasının kırılıp kırılmadığını bilemiyoruz. Dün olduğundan daha az endişeliyiz. Tıbbi ekibin işini yapmasına izin vermelisiniz. Yeni gelişmeler olursa yeni basın toplantılarıyla sizleri bilgilendireceğiz ancak gelişme olmadıkça bu şekilde günlük basın toplantıları düzenlemeyi öngörmüyoruz. Yapacak çok işimiz var.

“Endişelerimiz devam ediyor. Henüz mücadeleyi kazandığımızı söyleyemiyoruz. İnişler ve çıkışlar olabiliyor.”

Ayrıca doktorlar şu an için Michael Schumacher’in başka bir hastaneye naklinin de doğru olmadığı görüşünde. Ancak bu konunu ilerleyen zamanlarda gündeme gelebileceğini belirttiler.

 

 


Yorumlar

  1. hala inanamıyorum. hala orda yatanın Schumacher olduğuna inanasım gelmiyor.

  2. nakletmeyin

  3. Biz sevenleri onu bırakmıyoruz ya oda bizi bırakmıycak

  4. hamilton AMGTEAM avatarı
    hamilton AMGTEAM

    haydi schumi son sektördesin 92. zafere az kaldı güldür şu yüzümüzü :(((

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir