Ecclestone'ın Alonso-Raikkonen Hakkındaki Fikirleri

yazar:

kategori:

Ferrari başkanı Luca di Montezemolo bile tartışmasız bir numara olan Fernando Alonso’nun yanına takımın 2007 dünya şampiyonu Kimi Raikkonen’in getirilmisinin büyük bir risk olduğunu söylemişti.

Montezemolo: “Ancak 70’lerin başından bu yana buralardayım ve Formula 1’de riskle birlikte yaşamak zorunda olduğunuzu biliyorum.”

F1’in patronu, genellikle sporun üst düzey pilotlarının en rekabetçi takımlara yayılmış olmasını tercih ediyor. Ancak Alonso ve Raikkonen’in Ferrari’de bulunmasının eğlenceli olacağına da inanıyor.

Ecclestone: “Ferrari’nin 2013’te şampiyon olabileceklerini düşünmüştüm ve neden rekabetçi olamadıklarını açıklayamam. Alonso her yönden iyi sürdü.”

Ecclestone İspanyol pilotun sezon ortasında Maranello kökenli takımı eleştirmesinde haklı olduğunu düşünüyor.

“Şimdi ise ortalık duruldu ve 2014’te farklı bir Ferrari göreceğiz. Alonso ve Raikkonen Enzo Ferrari’nin görmek isteyeceği bir klasik kombinasyon. Bu ikili eğlenceli olacak. Eğer Kimi 2013’te bir çok kez yaptığı gibi sürerse Alonso’yu harekete geçirecek, ancak Ferrari’nin ihtiyacı olan iyi bir araç. Bunun dışında konuşulması gereken hiçbir şey yok.”

Ecclestone en iyi V6 motora sahip takımın 2014’te şampiyon olacağını söylerken, şansın da büyük bir rol oynayacağını düşünüyor.

“En iyi pilotun şampiyon olacağının hiçbir garantisi yok. En şanslı olan şampiyon olacak. Şu an kimseyi favori görmüyorum.”


Yorumlar

  1. ALO-RAI(Yavuz)  avatarı
    ALO-RAI(Yavuz)

    Bence vettel 2012 brezilyada o temastan sonra üzerine o kadar aracın içinden kurtulmayı başararak şans konusunda rüştünü ispatlamış biridir 😀

  2. Bu sporda hakedenler çok az kazanmıştır.Bunun geçmişte birçok örneği vardır.Gilles Villeneuve çok iyi pilot olmasına rağmen şampiyonluğu yoktur.Ayrıca test yasağının kalkması neden Ferrari'ye göre kural olsun onu anlamadım.Madem her yerde özgürlükten bahsediyoruz kaldırsınlar test yasağını kim kazanıyor görelim.

  3. Kuralları koymasa da buna çok etkisi oluyor.Mesela bu kurallar hakkındaki fikirleri ve saçma DRS düşüncesi.

  4. Demek ki bunak olmadan da rezil olunabiliyormuş. Kuralları Ecclestone mu koyuyor?

  5. 3 kere son yarışta kaybetti toplamda hatırlatmak isterim ki Alonso gerçekten çok şanslı bir pilottur. Şans hazır olana gelir düşüncesine göre orada bulunması da çok önemlidir ancak sonuç itibariyle Alonso her zaman şanslı olmuştur. Tek tek uzun uzadıya yazacak vaktim yok sabah sınavım var ama aç araştır eminim ki bir sürü yarış bulabilirsin bununla ilgili gerçi bir alonso fanının iddaasına göre asla şans diye birşey yoktu. Bence şans var ama şansı yakalamak için hazır olmak gerekiyor. Alonso da hep hazır oldu 😉

    Ayrıca yukarıdaki yorumun için Kurallar Ferrari'ye göre yapılmayınca adam gibi yapılmamış mı oldu? bence zaten hakeden kazanıyor her zaman olduğu gibi. Gece gündüz çalışan kuralları sınırlarına kadar zorlayan takım şampiyon oluyor. Limitteki araç dayanıklılıktan feragat edilmiş araçtır. Ferrari tank gibi araçla asla kuralların limitine ulaşmamıştır. Evet getiri götürüsü hesaplandığında sağlam araçta fena fikir değil gibi ancak şampiyon olmak için kuralları sonuna kadar esnetip zorlamalısınız. Mclaren 2005'te zorladı en hızlı araç oldu ama şampiyon olamadı Redbull zorladı biraz da motorların dondurulmasının yardımıyla şampiyonluklara ambargo koydu. Yani Ferrari şampiyon olamıyor diye kurallar adam gibi koyulmamış olmuyor Ferrari adam gibi araç yapmamış oluyor.

  6. Ayrıca mümkünse bu yaşlı bunak konuşmasın hala gelecek sene şampiyon olan şansla olabilir diyor.Rezil Ecclestone kuralları adam gibi yapsaydın da hakeden şampiyon olsaydı.

  7. Alonso Vettel'den şanslı diyenlere birsürü yarış yazabilirim.Önce yarışları izleyin de sonra burda atıp tutun son yarışta 2 şampiyonluk kaybetmiş bir adama hala şanslı demek yarışları izlememek anlamına gelir.

  8. Bu nasıl oldu yahu…küfür gibi yıldızlandı…B a l o n s o ayıplı bir laf mı ki?

  9. Hatta ******* değil miydi lakabı?

  10. yok artık lebron james . bir bitmediniz arkadaş !!

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bana kalırsa Vettel'den önce Alonso gelir şans konusunda.

  12. alizgnmete@gmail.com avatarı
    alizgnmete@gmail.com

    iş şansa kaldıysa raikkonen …. yedi 😀

  13. Bende sans konusunda Alonso'nun uzerine tanimam be kardes 🙂

  14. Mevzu şanssa kaldıysa oradada banko vettel götürür . Tarihin en ballı pilotu nede olsa ::dd:d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir