Red Bull'da Yangın Alarmı KERS Yüzünden Çıktı

yazar:

kategori:

Autosport’ta çıkan habere göre dün Red Bull fabrikasında paniğe neden olan dumanlar takımın test ettiği KERS sisteminde bir bataryadan kaynaklandı ancak takım patronu Christian Horner kimsenin zarar görmediğini belirtti.

Yeni batarya için yapılan kontrollü testlerde sorun oluşması nedeniyle dumanlar çıkmış ve yangın detektörleri devreye girmişti. Yaşananlar sonucunda 1. bina tahliye edildi.

Ancak Horner, dün yaşananların takımın kullanacağı sistemin gelişimi etkilemeyeceğini ve bunun AR&GE çalışmalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Horner "Gelecek sene araçlarda yüksek voltajlı, yüksek teknoloji ürünü yeni bataryalar kullanacağız. Temel olarak kontrollü bir çevrede bataryayı çalıştırdık."

"Bataryaları soğuk tutmak önlemiyle kimyasallar vardı, çok fazla dumana neden oldu ve ne yazıkki temel binada 2 saat gibi bir süre yangın timi dumanlarla ilgilenmek zorunda kaldığı için çalışmalarımız durdu."

"Temel bir sorun değildi ve asla çok tehlikeli değildi. Ancak açıkçası buna önlem almak zorundaydık." dedi.

Horner ayrıca Red Bull’un yeni geliştirilen bu sistemde bu tür sorunla karşılaşan ilk takım olmadığını söyledi.

Horner "Yangın timini çağırmak zorunda kalan ilk takım değiliz, Avrupa’da bir kaç takım aynı şekilde sorundan dolayı yangın ekibini çağırdı. Pist üzerinde araçta olmasındansa araştırma & geliştirme merkezinde kontrollü bir çevrede olmasını tercih ederdim."

"Bu sistemi araç ile piste çıkarmaktan yaklaşık 2 ay uzaktayız bu yüzden tüm problemleri yok etmek ve bileşenleri güvenilir hale getirmek için çok sıkı çalışıyoruz." dedi.


Yorumlar

  1. iyi iyi çalıssınlar seneye vettel için iyi bir alt yapı bekliyorum:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir