Renault R31 ve Önden Çıkışlı Egzoz Sistemi

yazar:

kategori:

Yorumlar

  1. teşekkürler

  2. Erdim Şevket avatarı
    Erdim Şevket

    Sistem ön kanattan gelen havayla beraber sidepodlardan kıvrılarak arka kanada doğru ulaşıyordu,ve virajlarda (egzoz gazlarının yardımıyla o zamanlar kullanılan farklı motor haritası sayesinde) araç setup'ından farklı olarak 0,2 saniye fark yaratabilecek şekilde daha fazla downforce üretebiliyordu.Ancak egzozla beslenen difüzör gibi sistemindeki kadar büyük gelişme sağlayamadığı için sezon ortası olmadan geride kalmıştır.

    Not:2011'de İstanbulPark yarışında görevliyken sistemi bizzat teknik kontrol görevlisi tarafından dinlemişimdir,ve yağmurlu havada çok güzel şekilde yerdeki suyu geriye doğru püskürtmüştü…

  3. bu sistem hangi prensibe göre çalışıyor bir bilen varmı?

  4. Zekice bir çözümdü Kubica'nın kazası ile maalesef Kubica etrafına toplanmış takım Kubica'ya göre tasarlanmış bir araba maalesef öksüz kaldı.

    Renault'un o sezon için çok yenilikçi ön kanadı vardı Y250 ekseni boyunca hava akımını çok iyi yönlendiriyordu takım Newey amca kolay kolay bir arabaya bakmaz ama o sezon R31 in etrafında oldukça sık görüldü. 2012'de ise 2011 aracından izler görmek mümkündü. Sağlık olsun geçmişte kalmış potansiyeli ortaya çıkarılamamış bir paket.

  5. kimin fikriyse f1'den ihraç etmeleri sporun hayrına olacaktır, böyle kalibresiz birşey olamaz :)))

  6. Aslında sistem sezon öncesi testlerde ve ilk yarışlarda gayet başarılıydı hatırlarsanız. İki podyum bile almıştı sezon başında. Kubica o talihsiz kazayı geçirmemiş olsa belki de yarış galibiyeti bile kovalayabilirlerdi. Fakat yüksek downforce gereken pistlerde, özellikle cadde pistlerinde düzgün çalışmayan bir sistemdi ve de geliştirmesi çok zordu. Bu sebeple sezon ilerledikçe araç yavaş kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir