Kovalainen Korkmasına Rağmen Mutlu

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, sıralamalarda son bölümde her iki turunda da dışarı çıktığını dikkate aldığında 3. sırayı aldığı için mutlu olduğunu belirtti.

Fin pilot ilk turunda stadyum bölümünde, son turunda ise son virajda dışarıya taştı. Yine de fin pilot gridde 2. çizgide kendisine yer buldu.

Kovalainen sıralamaların ardından yaptığı açıklamada "Evet herkes iyi çaba sergiledi. Araç son 4-5 haftadır çok iyi performans gösteriyor ve bazı önemli gelişimler gösterdik."

"Araç bu hafta şu ana kadar çok iyi his uyandırdı ve Q3’e girerken pole pozisyonu için mücadele edeceğimden emindim."

"Ancak son bölümün ilk turunda 12. virajda aracın arkasını kaybettim ve virajda dışarı taştım. Ne oldu bilmiyorum, sadece bir anda döndü. Sanırım aracın sağ ön altı zarar gördü çünkü bunu çıkarken gördüm ancak sürerken hissetmedim."

"Son turumda da son virajda biraz pist dışına çıktım. Bu yüzden tüm bu pist dışı ziyaretlerini dikkate alırsak 3.lükten memnunum." dedi.

Kovalainen ayrıca takımlar birbirine bu kadar yakınken takımı şampiyonluk istiyorsa gelişimi daha da zorlaması gerektiğini söyledi.

Kovalainen "Hâlâ çok yakınız. Bir gün Ferrari önde, bir gün biz öndeyiz. Durumu nasıl idare ettiğimize bağlı. Lewis bugün mükemmel iş çıkardı ve diğer herkes bazı noktalarda sorunlar yaşadılar."

"Bizim için önemli olan odak noktamızı korumak ve zorlamayı % 100 sürdürmek ve  aracı ve paketi geliştirmeye çalışmak. Bu sezon sonunda şampiyon olmak için kilit nokta." dedi.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    umud etmek de güzel birşey tabii..
    son haftalarda bakıyorum da ferrarinin azılı fanlarında bir umud etme modası cıktı:DD
    startta o onu gecer bu bunu geçeri bilemeyiz,herşey o an olur ve biter ama mantıklı düşünmek gerekirse 1-3 iyi yerler.
    bu sıralamanın son seanslarındaki spinmler iyice can sıkmaya basladı.her hafta da aynı sey olmaz ki..
    heikinin bu yarısta en azından 3. olması lazım seneye aynı aracta yarısmak istiyorsa..

  2. ogun savaş avatarı

    Startta Heikki massayı geçebilir.Aslında Bi Macca cı olarak 1-2 ye göre 1-3 olmak daha iyi hem temiz taraftan kalkmak hem 1.lik mücadelesi vermek için olası bi talihsizlik olmaz 😀

  3. Siz massayı geçme hesabı yapıyorsunuz.Dikkat edin ava giderken avlanmayın Massa startta Hamiltonu geçebilir.

  4. ahmet özkan avatarı

    belki bölesi daha hayırlı olur. temiz taraftan kalkacak startta zorlayıp geçmesini bekliyorum. bence 1-2 tur hafif bir an önce massadan kurtulması lazım duble için.

  5. kaan kaanhan avatarı

    ah şu hataları yapmasaydın 1-2 olsaydıkya kovy..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir