Almanya'da Hamilton'dan Etkileyici Zafer!

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, pole pozisyondan başladığı Almanya GP’de etkileyici bir galibiyet aldı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Hamilton göstermiş olduğu performans ile damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Hamilton, Mercedes’in kendi evinde kazandığı bu galibiyet ile puanını 58’e yükseltti ve 2. sıradaki Felipe Massa ile puan farkı 4 oldu.

Yarışın sürprizi kuşkusuz Renault’un çaylak pilotu Nelsin Piquet’ten geldi. Yarışı tek pit stop stratejisi ile tamamlayan Brezilyalı pilot, güvenlik aracı seansından faydalanması ile bu şansını korudu ve Hamilton kendisini geçene kadar liderliği sürdürdü. Hamilton’un kendisini geçmesi ile Piquet 2. oldu ve ilk kez podyumla tanışmış oldu.

Felipe Massa, güvenlik aracı periyodundan sonra eline geçen fırsatı değerlendiremedi ve 6 puan ile yetinmek zorunda kaldı.

Yarışın ilk yarısı oldukça sakin ve olaysız geçmişti. Lewis Hamilton attığı fark ile Massa’nın önünde lider gidiyordu ve onu da Heikki Kovalainen takip etti. Pit stopların ardından ön sıralar değişmedi ancak daha sonra Timo Glock’un geçirdiği büyük kazanın ardından yarışın kaderi döndü.

Güvenlik aracının piste girmesinin ardından pit yolu açıldığında ön sıralarda yarışan Hamilton hariç tüm pilotlar pite girdiler. Pitten çıkıldığında yarışı Heidfeld lider götürdü ve onu Nelson Piquet ve Felipe Massa takip etti.

Heidfeld 2. piti için içeriye girdiğinde liderliği Nelson Piquet aldı ve tek pit stop yapacak olan Brezilyalı pilot bir süre lider gitti. Şampiyonluk mücadelesi veren Felipe Massa ise bir türlü arayı kapatıp Piquet’i geçemedi.

Önce pite giren Hamilton yarışa takım arkadaşı Kovalainen’in arkasında çıktı. Hamilton takım arkadaşının arkasında çok zaman kaybetmedi ve daha sonra Massa’yı takip etmeye başladı. Massa’yı da u virajda geçen Hamilton’un Piquet’i yakalaması sadece 3 tur sürdü ve Hamilton, Piquet’i geçişi ile tekrar liderliği aldı ve hak ettiği galibiyete ulaştı.

Kendi evinde yarışan Nick Heidfeld’in strateji kumarı tuttu ve yarışa 12. sıradan başlayan ve ilk başlarda pek varlık gösteremeyen Alman pilot, kendi evinde iyi bir sonuç almayı başardı.

Mclaren Mercedes’ten Heikki Kovalainen yarışı 5. sırada tamamlarken onu Ferrari’den Kimi Raikkonen takip etti. Raikkonen son pitlerin ardından bir ara yükselişe geçti ve geçişler ile 6. sıraya yükselmeyi başardı.

BMW Sauber’den Robert Kubica 7. olurken kendi evinde yarışan isimlerden Sebastian Vettel, yarış boyunca yaptığı başarılı savunmaların ardından hak edilmiş bir 8.lik elde etti.

Yarışlarda istikrarlı puan alan isimler arasında olan Jarno Trulli Almanya’da bunu başaramadı ve 9. sırada yarışı tamamladı. Onu kendi evinde yarışan Nico Rosberg ve günün en agresif sürüşlerindne birisini gerçekleştiren Fernando Alonso takip etti.

Yarışı tamamlayamayan isimler Timo Glock, motor sorunu yaşayan Mark Webber ve David Coulthard ile kaza yapan Rubens Barrichello oldular.

Almanya GP’nin ardından Lewis Hamilton şampiyonada puanını 58’e çıkardı. Hamilton’u 4 puan geriden Massa, 7 puan geriden Raikkonen ve 10 puan geriden Kubica takip ediyor. Markalar klasmanında Ferrari 105 puan ile liderliğini sürdürüyor. Ferrari’yi 89 puan ile BMW Sauber, 86 puan ile Mclaren Mercedes takip ediyor.

1 L. Hamilton McLaren 1:31:20.847
2 N. Piquet jr. Renault + 5.586
3 F. Massa Ferrari + 9.339
4 N. Heidfeld BMW + 9.825
5 H. Kovalainen McLaren + 12.411
6 K. Räikkönen Ferrari + 14.483
7 R. Kubica BMW + 22.603
8 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 33.282
9 J. Trulli Toyota + 37.199
10 N. Rosberg Williams + 37.658
11 F. Alonso Renault + 38.625
12 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso + 39.111
13 D. Coulthard Red Bull + 54.971
14 G. Fisichella Force India F1 + 59.093
15 K. Nakajima Williams + 1:00.003
16 A. Sutil Force India F1 + 1:09.488
17 J. Button Honda + 1 laps
Yarış dışı
18 R. Barrichello Honda + 17 laps
19 M. Webber Red Bull + 27 laps
20 T. Glock Toyota + 32 laps

Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bunu değiştirmeleri için bazı takımların başına birşey gelmesi lazım diye düşünüyorum:DD nasıl olsa şimdiye kadar genelde bizi baltaladı bu kural ama zamanı gelince değişir umarım..hani bunlar test filan yapmışlardı yeni kural için,noldu o?
    en azından eski kurala dönsünler ya..eskiden de farklar kapanıyordu ama en azından pit yolu hikayesi yoktu ve 30 saniye önde giden adam bir de pitte yer kaybetme derdine düşmüyordu..
    acil çözüm gerekli,500 milyon dolar harca bi ton sıkıntı bilmem ne,sonra gelsin nelson yarışı bu sayede kazansın 1 saniye yavaşken..bu kadar ayıp bişi olmaz ..dogru soyluyorsun ahmet tamamen piyongo,herşey yolunda gitmeyebilirdi kanada da ki gibi ve herşey berbat olabilirdi bu kadar hızlı oldugumuz bir hafta..
    bu şekilde yarış kazanmak ya da puan kazanmak bile bence utanç verici.

  2. fatih küskü aynen katiliyorum, Mclaren ve Lewis soke soke aldilar yarisi, helal olsun, Bu Safety Car isine bi cozum bulunmali artik, Ya Hamilton son pitstop dan sonra lastik yada fren sorunu yasasaydi o kadar hizli olamasaydi? galibiyeti Piquet alsaydi? ne kadar komik ya, resmen katlediyor yarisi, tam bir piyango..

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    evet sonuna kadar kimi taraftarım abuzerrrrr

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    AbuzerKanliKavakli arkadaşım ben sana diyecek hiçbirşey bulamıyorum!!!!!!!!

    ya ben massa yerden yere vurmadım ki sadece bu yarışta ferrarilerin kötü olduğunu ama kimi nin massa dan daha iyi performans sergilediğini söyledim…

    ya illa şurda tarttışma çıkaracaksınız yaaa allah allaaahhhhhh!!!!!!!!

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    mclaren hızlı değil ya lewis hızlı:DD
    adam söke söke galibiyet almanın ne demek oldugunu gösterdi.her zaman oldugu gibi önde biz varken ve rahat rahat giderken yine sc girdi ve takımda böyle sacma bir hareketi nasıl yaptı anlamadım ama yaptı işte bir şekilde..her ferrari mi yapacak canım arada biz de yapalım:DDbutun bunlara ragmen cıktı ve herkesi tek tek geçip 1. oldu.ben bunun hakedilen bir galibiyet hatırlamıyorum..macaristan da daha yakın bir mücadele olur umarım da yarıstan zevk alırız biraz:DD
    yoksa her tur yarım saniye fark acan adamı izlemek bana keyif vermiyor..

  6. Ne yazıyor arkadaşım orada,burda inatla ingilizce öğrenmeye direnen insanlarda varda :))

  7. kaan kaanhan avatarı

    yakında Fia yasaklar bunu biz bulduk ya :S demedi demeyin..
    http://www.telegraph.co.uk/sport/main.jhtml?xml=/sport/2008/07/21/smpoin121.xml

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı kadar basınıza tas dussun emı:)yahu arkadas herkes elestırılı herkes ovulur yerı zamanında.kımı bu yarısa bısey yapmadı dıyen arkadaslar bence objektıf bakmayı deneyın.hamılton once takım arkadasını gectı sonra fren sorunu yasayan massa yı sonrada nelsonu.kazandıgı yarıs fantastık super muhtesem dıye adlandırıldı.herkes ovguler yagdırdı kı bu oyleydıde.hıc lafım yok.tum hafta sonu ayarlarını tutturamıyan sıralamalarda 6.olan.yarıs ıcınde sıra kaybeden.sc den sonra gerı donup once rosberg mc laren bıle pesınde.ardından alonso.renoyu nerelerden getırdı ılk 5 6 ya sokuyor sonra vettel ısmı gelecegın schumısı dıye anılıyor.sonra trullı son yarısta podyumdaydı.en son kubıca kı oda sampıyonlugun 4.adayı ve arkadasım kalkıp gectıgı pılotlar dıye kusumseyebılıyor.helal olsun arkadasım sana.hamıltonun son bolumde yaptıgı ıle kımının son bolumde yaptıgı bence f1 adına aynı sey.tekfark hamılton 1.oldu kımı 6.yapılan mucadele verılen keyıf aynıydı.adam daha napsın.kova ne massayı ne nelsonu zorlayamadı bıle.hamıltonla aynı aracı kullandıgı halde.massa ve raı sorunlu oldukları halde ıyı ıs cıkardılar bence.abuzer arkadasım bır cvp ta sana vermek ıserım.f1 herkes kendı penceresınden seyreder ve bakar.ben massayı elestırır kımıyı tutarım ve f1 bole seyrederım.gerısı benım ıcın teferruattır.soylıcek laf bulamıyosan bul.yada kımseye karısma.

  9. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    massayı eleştirip kimiyi öven kimi limitte kullandı diyen ferrari taraftarıyım diye geçinen insanlara diyecek birşey bulamıyorum.

    hamiltonun üstün performansından dolayı şampiyon ilan edilmesi kadar mantıksız bişey göremiyorum.hamilton bariz üstün olduğu bi haftasonunda bile 1.liğin gitme ihtimali vardı.f1 in motorsporu olduğunu her türlü aksiliğin herkesin başına gelebileceğini bi anlayın.ister kimi olsun ister massa ister lewis ister alonso.herkes sorun yaşayabilir.şampiyon ilan eden arkadaşlara da sene sonunu beklemelerini öneriyorum

  10. kimi bi zahmet o pilotarıda geçsin Vettel,Alonso,Rosberg,Kubica düzlükte ne yapabilirlerki ferrariye karşı?

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    kimi nasıl bişey yapmadı
    güvenlik aracı sırasındaki pitstoplardan sonra 12. liğe düştü.
    sonra adam 4-5 araç geçti. massa nında rai nin de aracı beklenen performansı gösteremedi.massa yol veriyormuş gibi geçildi. kimi de kötüydü ama yine o araçla limitte performans gösterdi

  12. kardeş canın sağolsun inşallah başka yarışlarda kardeş saol kardeş teşekkür ederim

  13. kimi bişi yapmadı ben sadece massayı eleştirenler kimiyi niye eleştirmiyor diyorum adam elinden geleni yaptı podyum getirdi ama hala massayı küçümsüyorlar..hiç bir kinim yok benim hiç bir pilota 🙂

  14. hamilton bu yarış için " en iyi yarışım" demeyi unuttu mu ne :))

  15. kaan kaanhan avatarı

    Fia dan McLaren a heran bir bahane gelebilir, neden bu kadar hızlısınız? bişeymi buldunuz, yasakladım gitti :))

  16. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bir ferrari ve kimi taraftarı olarak hamilton u tebrik ediyorum gerçekten çok hızlıydı
    bu arrda glock a teşekkür ediyorum ve geçmiş olsun diyorum o kazayı yapmasaydı rutin bi yarış izliyecektik

  17. Hamiltonlu günler devam ediyor… Ferrari çok yavaş, çok istikrarsız gidişini devam ettiriyor.Ama bu demek değilki hamilton şimdiden şampiyon ilan edilsin… bu sene bütün pilotların çok kötü performanslarını ve hatalarını gördük. silverstona gelindiğinde lewis son 2 yarısta yaptığı hatalarla dibe vurmuştu. geçen sene son 2 yarış yaptıklarıyla 18 puandan şampiyonluk vermişti. Sezo sürüyor ve ferrari pilotlarının da şansı var ama bana lewisin şampiyon olacağını hissettiren şey şu ki mclarende lewisten puan çalacak bir pilot yok ama ferraride birbirinden sürekli puan çalan 2 pilot var… Lewisin bu seneki en ciddi avantajı bu

  18. hakan yarış bitti ben sayfayı açtım dolayısıyla görmedim yazını. kusura bakma.

  19. kardeş yidi öldür hakkını yeme lemis iyi sürdü tabi bizim nelsonda iyi sürdü bu arada iki sinede tabrikler

  20. Tebrikler Mclaren, Tebrik Hamilton. Gercekten muthis bir hiza sahiptiler bugun, Ferrari`nin bunu oturup ciddi ciddi dusunmesi gerekiyor artik. McLaren-Mercedes arkadasim Kimi kadar basina tas dussun emi, ne bu her yorumunda kin nefret, ne yapti bu adam sana ya, paylas bizimle rahatla kardesim 🙂

  21. kardeş nerden izleye bilirim yardımcı olursan kardeş cnn veriyomuu bunu

  22. haydi motogp yarışına arkadaşlar, başlamak üzere. başarılar vale..

  23. kaan kaanhan avatarı

    Ron güzel söylemiş, Alonsoyu yüceltmiş işte 🙂

  24. Alonso'nun takımdan gitmesinin nedenleri:

    1. Pozitif ayrımcılık istemesi ve yapılmaması (hani şampiyon ya ondan)
    2. Basının çaylak pilotla daha çok ilgilenmesi ve bu yüzden kıskançlık krizi geçirip saçma demeçler vermesi
    3. Casusluk skandal!!ının McLaren ayağının ortaya çıkmasını sağlaması (Ferrari tarafı da mutlaka 1 gün çıkacaktır ya neyse)

  25. ABDULLAH ÇELİK kardeş çok güzel bişey bulmuşun saol kardeş bu nedemek oluyor ya biz kimi ile yarışmıyoruz alonso ile yarıiıyoruz senin o alonso dediğin pilot briatorenin göz bebeği onu alana kadar neler çektin kim bilir kimi gitti pilot kalmadı ama rondenis hemıltına davrandığı gibi hiç bir zaman alonsoya davranmadı davranmış olsaydı 2007 de şampiyonluğu vermezdi

  26. senna guven avatarı

    tarafsız yorumları ve verdiği bilgiler için altundağ a teşekkür ederim.

  27. ahmet özkan avatarı

    elbette ben onu şaka amaçlı dedim uğur anlamında yoksa kimse tek başına takıma o kadar katkı sağlayamaz dostum orda ben galiba:) işaretini koymayı unutunca sizde gerçek anladınız erdal dostum

  28. sonunda ron dennisin o cümlesinin geçtiği haberi arşivde buldum.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/72.html

    ….

    Dennis'in söylemiş olduğu ilginç bir konu ise takımın Hamilton'ın lastik değişimi ile ilgili kararı düşünürken, Ferrari'nin ne yaptığı ile ilgili değil, Alonso'nun ne yaptığına odaklanılmış olması.

    " Yağmur çok büyük bir problemdi ve Hamilton'ın lastiklerinin durumu çok kötüydü. Kimi ile ilgili endişelenmiyorduk. Kimi ile yarışmıyorduk, biz aslında Alonso ile yarışıyorduk."

    " Kimi'nin yarışı kazanıp Lewis'in ikinci sırada bitirmesi yeterliydi. Bunu asla bu şekilde hesaplamadık."

  29. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bır kere arkadaslar su bırbırımızı f1 den anlamamkla suclamaktan vazgecın.burada yorum yazan herkes kendı fıkırlerı dogrultusunda f1 den anlıyor.sanal ortam dıye su f1 den anlamıyor su f1 i 1 2 yıldır seyredıyor dıye kucumsemıyelım.kımse kımsenın kac yıldır f1 i seyredıp ne kadar zamandır takıp ettıgını bılıuyormu kı bu sekılde konusuluyor anlamıyorum.fıkrı ne karsı cıkabılırız karsı yorum yazarız terbıye sınırları ıcınde ama su moda kavramdan vaz gecelım lutfen.ıkıncısı mc laren su an ıtıbarı ıle ferrarıden hızlı.hadı degıl dıyelım hamılton herkesten hızlı kabul edıp tebrık etmekten baska bır caremız yok.etmıyen etmez tabı ama etmıyosak bıle bahane uretmeye hakkımız yok.sansla ve ya degıl nelson 2.oldu okadar.ferrarıye gelınce sorun bence pılotlarda degıl.aracı gelıstıremıyor takım.pılotlar kendılerıne gore en ıyısını cıkardılar.mc laren takım olarak ıdarı bakımdan ferrarıden daha ıyı bence.ben takım tutmam.mc larendeykende kımı tutardım sımdıde kımı tutarım.ABDULLAH CELIK arkadasıma katılıyorum.mc laren takım emrı uygulamadıgı ıcın gecen sene kımı samp oldu.tabı bunda hamıltonun ıkı hatasıda var.cınde pıte gırerken gırıste kumda kaldı son yarısta alonsoyla gırdıgı mucadele ve sonrasında vıtes takılması.bunda baska suclu aramaya gerek yok.montoya 'takım bana samp olacagım bır arac veremedıgı ıcın ayrılıyorum'dıyerek gıttı.kımı'sampıyon olmak ıstıyorum'dıye ayrıldı.alonso ıse hamıltonla yarısmak yerıne ımtıyaz ıstedı bu ımtıyaz verılmedıgı ıcın ortamı gerdı ve ayrıldı.sezon basında 1.pılottu.hamılton ıstıkrarlı gıdısıyle takım esıt davrandı.hamılton alonsoyu gecınce de takım hamıltona dondu bu cok normaldı ama alonso bunu hazmedemedı.ayrıldı.son olarak (kımı gıttıkten sonra motor arızaları bıttı)dıyen arkadasıma bır cvp:kımı mc larenden ayrılıp alonso mclarene geldıgınde v10 motordan v8 e 21000 devırden 19000 devır kuralına gecıldı.bu durum zaten hızlı ama dayanıksız olan mclarene yaradı.reno gerıledı.ferrarı eh ıste.bu durumu kımıye mal etmek cok ayıp.ve bunda art nıyet ararım.kımı ferrarıde kac motor patlattı peki.vesselam hamılton ılk yılından ıtıbaren cok yeteneklı ve hızlı.gıttıkcede pısıyor.bahane aramak yerıne bukemedıgın bılegı opmek en dogrusu.atalarımız boyledemıs ben hatırlatayımda.SAYGILARIMLA erdal altundag:))

  30. ahmet özkan avatarı

    elbette dostum haklı olduğun yerler war onu kabul ediyorum. 1.si montoya olayına yorumunu ben karıştırmadım montoyanın yıl içinde demeçlerini werdim. mclarenlilerin çoğu sewer ama ben fazla hoşlanmazdım montoyadan istikrarsız adamları fazla sewmem. ron dennisin alonsoya rakibimiz demesini hatırlamadım. ama sana inanıyorum. demiş olabilir peki alonso ona ne demişti peki yıl içinde kendisine ayrıcalık isteyip de patronu tehdit eden kim? her fırsatta lewise geçilince suratı mahkeme duwarı gibi olan takımıyla düşma olan alonso diil mi. kendi ipini kendi çekti alonso. raikkonenin farkı kapatmasında elbette cezanın etkisi olmuştur. abk basit bi hesapla lewis neden pist dışına taştı alonsoyu geçmek için eğer puanlar silinmeseydi takım onun alonsoyu geçmesine razı olurmuydu ha bak kadede o warmış bu olay olmasada olurmuş fark gene kpanırmış dersen onu da saygıyla karşılarım

  31. bu arada 24 yıl 189 gün ile en genç podyum yaş ortalaması rekoru kırılmış sanırım bugün. massa işi bozdu 😀 vettel gibi bir pilot olsaydı 22 gibi bir şey olurdu 😀

  32. ahmet özkan, alonso'nun takımdan gitmesinin nedeni lewis ile olan husumetlerinin yanında takımında çaktırmadan belkide çaktırarak lewisi tutmasıydı. hatırlar mısınız bilmem ron dennisin alonsoyu "rakibimiz" olarak nitelendirdiğini… montoya nascarda daha eline şans geçmez diye mi gitti? yapmayın Allah aşkına nascarda dedem yaşında adamlar yarışıyor. arkası sağlam ne zaman gitseydi kabul edilirdi oraya. mclaren ile anlaşamadı ve gitti.. sizin son iki yarışınızda nerede cezalar ve alonso etkeni oldu onu da hatırlıyor değilim açıkçası raikkonenin farkı kapatmasını sağlayan. benim bildiğim lewisin pite girerken dışarı çıkması ve brezilyada alonsoya atak yapmaya çalışırken pist dışını ziyaret etmesi ve aracında sorun yaşaması üzeerine 17 puan farkı kapanmıştı. yoksa yanlış mı hatırlıyorm ben?

  33. ahmet özkan avatarı

    1.si abuzer dostum. alonso neden bizden kaçtı ilk yıl çaylaka geçilmeyi iki dünya şampiynu gururuna yediremedi ondan. montoya neden gitti adam giderken hayalim nascarda yarışmaktı. bu fırsat bi daha elime geçmez die gitti zaten gitmese takım onu sene sonunda gönderecekti. alonso ile anlaşılmıştı çünkü. ayrıca yarışrırken bizden menundu we bunu dile getiriyodu. williamsta 8.lik kowalayacağıma dumanlar çıkaran bi mclarende yarışırım die. son olarakda eğer cezlar we saygıdeğer!!!!! alonso takımı karıştırmasaydı son 2 yarışta 17 puanı raikkonen efendi zor kapatırdı. ayrıca onun gitmesinden sonra motor arızalarıda son buldu

  34. massa bence kesinlikle doğru olanı yaptı. bir viraja gelirken fren yapılacak belli bir mesafe vardır hepimizin bildiği gibi. bitmiş frenlerle aynı mesafede frenaja başlarsan dışarı uçmak çok muhtemeldir. dışarı uçmadan virajı alabilmek için yapılacak şey ise ideal noktadan bir miktar daha erken frenaja başlamaktır. işte massa da aynen bunu yaptı. 2007 kanada yarışında alonso'nun biten frenleri ile neler çektiğini hatırlayın. bu şartlarda agresif bir sürüşün massa'ya getireceği tek şey onu podyumdan aşağı indirmek, daha da kötüsü dışarı uçup yarış dışı kalmak bile olabilirdi. bu sebeple felipe yarıştan çıkarabileceğinin maksimumunu çıkardı, geçilmenin verdiği acıyla heyecanına ve duygularına yenik düşmeden hata yapmaktan korudu kendini. yoksa geçişe elverişli olmayan kanada'da bir bir hatta bir ara 2 aracı birden geçen ve genel olarak geçiş performansı iyi olan felipe, bugün geçişe müsait bir pistte renault ve pike'nin arkasında elbetteki takılıp kalmazdı. 6 puan ve podyum, bu şartlarda iyi sonuç..

  35. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ah pardon siz f1in kralıydınız değil mi unuttum rekolarınız sizinkiler saymakla bitmiyorsa bizimkilere yorum yapmaya bile gerek yok.
    16 yıl az yarışmanız bizim problemimiz deil yarıştıracak araç bulsaydınız girseydiniz f1 e.

  36. gurcan hezer avatarı

    Yaratıcılıkta SİNİR tanımayan , yazdıkları yazılarında bile kendi içlerinde çelişen ,f1 taraftarlığını pespaye tavırlarla çirkinleştiren ve sufli egolarını f1 yorumu yapma kisvesiyle gizleyen bağzı arkadaşlarla bu yarışları izlediğim ve yorumladığım için kendime ve diğer fi sporuna duyarlı arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum…
    Bie takımın taraftarı olmak ayrıdır , basın sözcüsü olmak ayrıdır…Bu farkı anlamalarını zaten beklemediğim zat-ı muhteremler yazdıkları ile tam bir tutarsızlık başyapıtı olarak bu sayfalarda yazıyorlar..
    Konuşalım , tartışalım ama önce tartışmannı düzeyini tutturalım…
    F1 i BİLENNNNNNN ve seviyesini bozmayan (mclaren ,ferrari , bmw taraftarı)herkese teşekkürler…..

  37. öncelikle lewis'i tebrik etmek istiyorum gerçekten haketti nasıl bukadar arayı açabiliyor bilemiyorum ama her koşulda mükemmel bi iş çıkardı sonra nelson için mutlu oldum bu puanlara gerçekten ihçiyacı vardı ve son olarakda massa yarışı izlerken neden daha iyi bir araca sahipken nelson'u geçemiyor diye kızmıştım ama bir fren sorunu yaşamış olduğunu öğrenince kendini riske atmadan 3.sırada bitirebildiği için sevindim.ayrıca insanların neden tartıştığını anlamıyorum sonuç olarak elde edilen bir başarı var ve tebrik edilmeli hepsi bu…

  38. Rekorlarımız da var üstelik 2 pilot yarıştırarak ve sizden 16 yıl az yarışarak istersen onları da sayarım ama anladığım kadarıyla gerek yok.

  39. Spa'da, Monaco'da Lewis ve Alonso kapışırken dua eden kimdi kaza yapsınlar diye? Sonra da buna kavga mı diyorsun?
    Yorum: lost boy Tarih: 20.07.2008 21:18:27

  40. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    sizin yarıştırdığınız pilotlara bi bakalım ayrıca

    alonso = takımdan kaçtı kurtuldu şükrediyor

    montoya = maccadan ayrıldı nascar a gitti adam rahatladı.

    kimi = giderken ağlamaya utandınız ağlayamadınız adamı kötülediniz.şampiyon olması için tank vermeniz lazım dediniz adama tank verdik şampiyon oldu.

    hamilton kaldı bi tek onun da sonu Allah kerim

  41. Cevap: 1.yol vermedi sadece Massa kadar direnmedi o kadar.

    2. Senna-Prost,, Raikkonen-Montoya,, Hamilton-Alonso,, bu ikililer kendi aralarında tekerlek tekerleğe zorlayan hatta kazalar yapan ama gene de çekişme nasıl olur yarış nasıl yapılır bizlere onlarca kez izleten pilotlar, şimdi bil bakalım bu pilotlar hangi takımda beraber yarışmış? ve sonra da bana Ferrari'den sadece 1 örnek ver buna benzer! O zaman sorunun cevabını alacaksın. Biz şampiyonluklar kaybetmek uğruna insanlara FORMULA 1 izlettik oysa siz (yani Ferrari) 100 puan fark varken bile Michael'a yol verdiniz. Sezonlar ve yarışlar boyunca…İŞTE BİZİM FARKIMIZ BU.

  42. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    lewis i onlarca kez tebrik ettim tekrar tebrik ediyorum sonuna kadar maccanın riskli ve aptalca stratejisine rağmen ( bu aptallıkta ferrari ile yarışabilir bu kadar kötüydü) yarışı kazandı bileğinin .hakkıyla aldı yarışı
    yarışta tartışılması gereken 3 konu var.
    1.si ferrari sorumluları neden bu kadar aptalca hareketler yapıyorlar.çünkü bu 2 kişiyi aynı anda sokma stratejisi ne zaman deneseler işe yaramadı bundan kesinlikle vazgeçmeliler.bkz Türkiye gp..hamilton çok hızlıydı bu hafta buna itiraz yok ama en azından her ferrari taraftarı strateji ile yavaş olduğu zaman bile iyi birşeyler bekler ama artık ferrari de bunları göremiyoruz maalesef ki..bi renonun yaptığı kadar yapamadı ferrari takımı son yıllarda.

    2.si şunu anlamakta zorluk çekiyorum massa geçen yarış hatalar yaptı hepimiz yerden yere vurduk genel eleştriler haklıydı ama suç tamamen massadamıydı tabii ki hayır.araç yeterli performansta deildi.kimi geçen hafta araç elverdiğince en iyi şekilde sürdü zor şartlarda puan almayı başardı tebrik ettik takdir ettik bizi tatmin etmesede kötünün iyisi puanlardı.
    bu haftaya gelirsek ferrari macca ya göre bariz olarak yavaştı ve ferrari de takım içinde kimi doğru ayarları bulmakta zorluk çekiyordu.ve nitekim tüm haftasonu böyle sürüp gitti.bu hafta sonu açıkça belliydi ki ferrari de daha iyi olan pilot massaydı.ve yarışta hamilton ve dierleri olarak en iyi massaydı.ama araç gene elvermedikendisininde açıkladığı gibi frenler yüzünden massa alabileceği en iyi derecelerden 3.lüğü aldı.kimiye gelince ayarları bulamadı araç iyi deildi vsvs birçok nedenden dolayı massadan kötüydü bu hafta 3 puanla yetinmek zorunda kaldı.
    ve nedense massayı önceki yarışlarda yavaş kaldıktan sonra riske girerek aptalca hareketler yaptığı için eleştiren kişiler massanın bu yaptığını da beğenmedi.pek sevgili ferrarici kardeşlerim bu adam nasıl yaransın size.(yanlış anlaşılmasın kimi-massa 2side ferrari piltodur 2side sevdiğim pilotlardır 2sini de sonuna kadar desteklerim.ama diğer takımlar zaten bizi her zaman fia yoluyla diğer yollarla acımasızca eleştiriyorlar en azından siz desteklediğiniz pilot o hafta kötüyse takımın diğer pilotunu destekleyin.2side ferrari pilotudur ikiside başarılı olmak istiyorlar.kötü olduğunda eleştirin ama gözü kapalı olarak deil doğruları görerek.

    3.olarak heikinin lewis e yol vermesi.
    bahsettiğim olay yanlış demiyorum mantıklı düşünüldüğünde her pilot takım arkadaşına yardım edebilir.takım emri yasak da olsa takım dolaylı da olsa bunu sağlayabilir.sorun burda değil macca bunu yaptı tamam yapsın normali de budur.peki neden ferrari yaptığında bu insanları f1den soğutuyor neden f1in suyu çıkmış oluyor neden f1in tadı kaçmış oluyor.adı üstünde takım arkadaşı bunlar her türlü yardımı yaparlar birbirine ki zaten bu yüzden takım arkadaşıdır bu kişiler.eleştirim maccaya hamiltona ya da heikiye deil onlar doğru olanı yaptılar bu konuda bu yarışta.eleştirim biz yapınca olay olan konuları diğer takımlar yapınca doğal olması..

  43. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bazı arkadaşlar Hamilton' a istedikleri gibi kin kusabilirken, ben aksi yorum yapınca nedense hemen topa tutuluyorum.Kusura bakmayın herkesin hoşuna gidecek şeyler yazmak zorunda hissetmiyorum kendimi.

  44. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    haket :))) heiki yani bizim ikinci pilot o kadar hizliydiki herkesi gecti ama lewis i görünce yol verdi ondan sonrada 5, oldu buna kargalar bile güler takim emriymis zuhaaaaaaa:))

  45. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    arkadasım tmm HEİKKİ pitde sıra kaybetti ama HAMİLTON ondanda cok sıra kaybetti
    ona ne dicen adam geldi hepsini ipe dizdi biraz rekabet eder insan ya altındaki arabanın ne oldugundan haberimi yok nedir anlamıyorum hep heikkinin ayarları böle söle diyerek olmaz eleştirilecek yanı cok tmm zaman gecsin bakalım düzelir alısır dedik her yarısmı ayarları böle ne yani Lewise iyi ayar ona kötü ayarmı yapılıyo kimin sürüs stili nasılsa ona göre en iyi ayarı yapar zaten takım

  46. nelson son 3-4 yarıstır alonsodan daha ıyı ısler yapıyor sılverstonde podyumu kacırdı burda podyuma cıktı ondan once son turda alonsoyu geçti nelson daha yararlı ısler yapıyor alonso son yarıslarda pozsyon kaybetmekten baska bısey yapamıyr malesef

  47. Öncelikle Mclaren e aldığı galibiyetten dolayı tebrikler.Glock a da tebrikler o olmasa son turlar çok sıkıcı olurdu herhalde.
    Artık ferrari olarak Mclaren bizden her hızlı olduğunda deposu boş diye kendimizi avutmayalım bu hız fark adamlar depoyu araçtan söküp yarışa çıksa bile olmaz.

    Bide Mclaren i ayrıca kutluyom Hamiltonun Kovalainen geçişi tam Sütten çıkmış ak takım işiydi.

  48. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    değil mi Teoman yaa bazıları ortamı germek için elinden geleni yapıyor. mesela -Gökhan Demir- kardeş gibi rakip takım taraftarlarına saldıracağına yarış hakkında adam gibi birşeyler yazsa sorun olmayacak.

  49. nelson sadece bir şansla oradaydı.
    Önemli olan alonso nun durumu.Hep aynı şeyi yapıyor geçiş yapmaya çalışırken pozisyonunu kaybediyor.Hata yapmasaydı kimi arkasından çıkamazdı.
    Alonso şampiyon bir pilot ve 5-6.lıkta durup pozisyon korumaz ,iyi bir araca gitmekten başka şansı yok.Renault ta kötü demiyorum ama Alonso doğru yerde değil.

  50. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    bazi arkadasöar ortami germek icin elinden geleniy yapiyor yok kova lewise yol vermis ya peki massa ne yapti :)))) masayi daha kolay gecti en azindan kova bir iki tur dayandi :))

  51. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Hak etdik kazandik renonun ikinci pilotunu kutlarim alonso yine artistlik yapayim derken kendini ne hale düsürdü yakinda saldirmaya baslar takim arkadasina zaten dün elestirmis ti bugünkü hali icler acisiydi tebrikler N. Piquet jr.

  52. lewis massa ve nelsonun arkasında nekadar diyen zihnyet nekadar yanlıs massa fren problemı yasıyodu nelsona da gelırsek nelson tek pit yaptı ve lastikleri bitmiş durumdaydı lewise direnemezdi o lastıklerle geçmişi hatlrarsanız ıkı mclarene bırden nası dırenmıstı hepımız hatrlyrz bugun nelson yarısı kazansaydı acaba yorumlar nası olurdu cok da güzel oılurdu ama dusunsenıze bır sezon da 4 farklı takım yarıs kazanıyor süper olurdu keske bu renonun gerck performansı olsaydı ne guzel bı mucadele ızlerdık

  53. arkadaşlar heikiden ben umudumu kestim artık o bişey yapamaz

  54. Burada gereksiz tartışmalardan bilgi paylaşımlarıda yapamıyoruz
    BMW pitte iyi olduğunu hep görüyorduk
    Heidfeld pit :5,9
    Hamilton pit :6,6
    arada kaç tur vardı hatırlamıyorum ama
    mclarenin yapabildiği en hızlı pit bu heralde

  55. Yani Hamilton Fransa'da da burada da Heikki'yi mücadele ederek atak yaparak geçti öylemi? Benim McLaren in galibiyetini hazmedememe gibi bir sorunum yok. Hala diyorum McLaren bu yarışı hakkıyla kazandı.

  56. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    domenicali'nin yarıştan anladığı yok. ross brawn gibi yarışı okuyamıyor. raikkonen ve massa'nın pozisyonları ne olursa olsun pitlerden sonra yarışı birkaç sıra geride bitiriyoruz. yükseldiğimizde yok yani

  57. kaan kaanhan avatarı

    baş rakip massa savaşamamışken,piqe savaşamamışken tutupta yarışın başından beri iyi olmayan, aracı arızalıydı denilen massa ya bile yetişemeyen heikiden savaşmasını bekleyenlere ne diyelim, bu psikoloji pek iyi deil..ben Allah sabır versin diyorum.

  58. ogun savaş avatarı

    Burası gittikçe çekilmez hale geliyo bi daha bu sitede yorumda bulunmicam 10 yıldr f1 i aralıksız izliorm.Daha dün izlemeye başlayıpda herşeyi bilen arkadaşlar futbol fanatikliğindeki gibisiniz adete bi galibyeti bu kadar çok neden yada sebep arıyosunuzki pes yani.Boyle boş muhabbet kavgalarınız la baş başa bıkıyorum sizi !!!!

  59. Erhan farkettin mi bilmiyorum bir sen savunuyorsun bir sen f1 izliyorsun çünkü dimi.
    Bir sen "açık açık gel geç" dediğini gördün başka hiç kimse o açık gel geçlerin yaratıcılarını görmediği gibi bunuda görmedi:D
    ama eminim massa heikki olsaydı hamilton nun onu geçişide gel geç demek olacaktı .Senin bakış açın bu olabilir ancak.

  60. http://www.hotmail.com yazacağıma hamilton.com yazmışım. Kafayı sıyırdım valla aslanım Hamilton yıllardır seni McLaren.com da görüyorduk haklıymış Ron amca.

  61. Eğer Hamilyon Kovalainen'e atak yapsaydı Heikki de zorlamadan geçmesine izin verseydi kimse çıkıp birşey diyemezdi ama adam açık açık gel geç dedi be kardeşim bunun neresini savunabiliyorsunuz. Birde Ron çıkıp biz pilotlarımıza eşit davranıyoruz derse milleti salak yerine koymuş olur.

    McLaren şu an Ferrari'den daha hızlı bunu bu yarıştan sonra söyleyebiliriz sanırım. Dünkü sıralama turlarından sonra BMWyi geçtik falan diyenler yine gördülerki yarış temposunda BMW 3. sırada çok rahat ve bunu bozabilecek bir takım yok.

  62. hami kova'yı ne yapıp edip geçerdi zaten, en azından amansız bir mücadele ile riske edilmedi bu durum. kaldı ki heikki hangi yarışta hami ile başabaş gidebildi ki? bence bugünün esas konusu bu olmamalı. ferrari ne yapıp edip mclaren'e nasıl yetişebiliriz diye düşünmeli. yoksa bugün pist üstünde hami'den daha hızlı bir pilot, mclaren'den daha hızlı bir araç yoktu. kolay değil 25 turda herkes tren olmuşken 1 pitlik zaman kazanabilmek. massa'nın arıza yaşaması, kimi ve kubica'nın da geride olması işini kolaylaştırdı elbette ama hami-mclaren ikilisi çok tehlikeli. bazı yarışlarda takım strateji ile hamiye yardım ediyor, bugünkü gibi durumlarda da stratejinin dezavantajını lehine çevirebiliyor hamilton. aklıma macaristan 2003 yarışı geldi. schumi'nin galibiyeti david'in elinden alabilmesi için fazladan 1 pit yapmak icap etmişti. schumi 19 turda 23-25 civarı bir fark açabilmiş ve pitten david'in önünde dönmüş galip gelmişti. hami kesinlikle çok başarılı bir pilot.

  63. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    birde şöyle bir durum var eğer heikki de lewis kadar ii turlar atsaydı zaten yol vermezdi.kendisi yarışı kazanırdı.daha onun şampiyonluk şansı hala sürüyor..

  64. ogun savaş avatarı

    Bazı ferrariciler galibiyete neden aramaktan başka bişey aramıolar tek bişey vardı herkezden hızlıydı tebrik edin konu kapansın.Hiçbi Macca cıda her yarışı biz alıcaz yada Şampiyon göründü gibi yorum yapmadı sade şuan lık bi adım öndeyiz her takımdan özellikle ferrariden bunu demek istiorm.Şimdi kimse bana son yarışlara sorunlar yaşadık fln demesin f1 sorun affetmiyo

  65. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    bence takım arkadaşlarının birbirine yardım etmesi doğal bişey yok sonuçta aynı takım için yarışıyorlar fakat; bunu yanlış hareket olarak adlandıran ve herzaman pilotlarına eşit davrandıklarını iddia eden mclaren takımının eşitlik anlayışını 2.kez görmüş olduk.

    geçen sezon ron dennis:''biz alonso'ya karşı yarışıyoruz.''
    dediği zamanda eşitliği görmüştük.

  66. arkadaşlar daha uzun yol var PUAN FARKI AÇILIP GİTMEMİŞ BOŞA TARTIŞAMAN 3 YARIŞ SONUCUNA BAKIN DAHA ÇOK YOK YOL VARRR

  67. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    bir kişi şampiyonluk veya o yarışı kazanmak için bir mücadele veriyorsa takım hızlı olanı öncelik yapar her zaman aklıma gelenler olan şuan için örnek olarak 2005 belçika juan-kimi mücadelesi ve 2007 felipe-kimi gibi.yapılan pit stoplarla da o zaman yol verme sayılır gibi olur.

  68. ahmet özkan avatarı

    1 tane adam anlamıyo demiştim ilk anlayan çıktı tebrikler erdal altundağ kardeşim

  69. Evet doğru söylüyor Onur arkadaşım.2005 Kanadada o olay yaşandı Alnosoya yol verdi Fisico.Sonra Fisichella mekanik sorunla Alonsoda lastiklerini duvara sürterek yarış dışı kaldı.Aynı yarışta bu olanlardan sonra Montoya pit yolunda kırmızı ışıkta geçtiği için diskaifiye edildi ve Kimi kazanmıştı yarışı.

  70. ahmet özkan avatarı

    onu biz çoktandır biliyoruz ama bi ferrarici anlamdı boşwer yaw. laftan anlayana kadar adamın canı çıkıyo

  71. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    mc larenın ıle ferrarıdekı takım emrı anlayısı bence cok farklı.mc laren ne yapsaydı yanı.hamıltonu kova nın arkasında tutup yarısı nelson a yada massayı mı bırakacaklardı.ben bır kımı araftarı olarak onlara hak verıyorum yerden goge kadar.hamılton zaten yarısın basından berı barız sekılde hızlıydı.heıkkı yol verdı dogru ama yol vermese bıle 1 2 tur ıcınde gececektı.takım fanatıklıgı yapıp geerceklerı goz ardı etmemek gerek kanaatındeyım.ben ılk yorumumu yaparken basın toplantısı oncesı ve ıcınde yaptım.massa nın sorun yasadıgını yarıs ıcınde anlıyanmı vardı sankı.basbaya normal turlar atıyordu.o kadarda yavas degıldı.takım emrı konusunda mc laren bundan sonra hamıltona yogunlasmalı.kı yogunlasırsa hamılton kesın sampıyon olur.massa eger dedıgı gıbı fren sorunu yasadıysa ıyı yerde bıtırmıs demektır.kımı ne yaptı dıyenlere gelınce.allahtan korkun demekten baska ne denır bılmıyorum.13 14 e kadar gerıledı.webberı saymassak rosberg alonso vettel trullı ve kubıca yı gecmek bos bıseymı merak ettım.vesselam ferrarı trasa baglamıs gıdıyor.onumuze bakıcaz:))

  72. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    takım arkadaşları arasında böyle yardımlaşmalar olur.bu çok doğal eğer sen yavaşsan ve hızı yakalamıyorsan arkandaki takım arkadaşınsa yardım edeceksin bu aynı şey lewis içinde geçerli.tam terside olabilirdi.burda önemli olan takım adına en ii sonucu yapmaktır duygusallığa yer yok sen çünkü ordan ekmek yiyorsun.ve birde aynı geçen sene son yarışta massa nasıl kimiye yardım ettiği gibi yine 2005 de montoyanın kiminin şampiyonayı kazanacağına yardım etmesi içinden elinden geleni yapacağını söylemesi gibi vs vs böyle şeyler vardır.ve doğaldır.böyle şeylerden gereksiz yere tartışmaya gerek yok bence.

  73. onur aybars avatarı

    Dediğim gibi tam hatırlayamıyorum "ahmet özkan" kardeşim…

  74. ahmet özkan avatarı

    2005 kanadadan mı bahsediyorsun onur dostum o yarışta böle bişi hatırlıyorum

  75. Takım Heikki düşüneerek LEwisi pite çağırmadı eğer takım LEwis üzerine oynasaydı pite çağırırlardı ve Kimi gibi Heikkide beklemek zorunda kalırdı..Bu yarış performansıylada büyük olalık ya 0 puan yada 1 puan fln alırdı ama şimdi 4 puan aldı takıma teşekkür etmesi gereken kişi Kovalainendir Hamiltonın 1.liğini tehlike atma pahasına onu pitte tuttular ve zor bir işin altına soktular Heikkide bunu biliyordu ve yol verdi artık uzatmasın bu konu lütfen..

  76. Bu site Mclaren taraftarı falan değil. Haksızlık etme. Sadece burda geçen günlerde çok atıp tutan ferrari taraftarları yok. Çünkü gelemezer. Neyi savunacaklar.

  77. Keşke bazı maccacılarda Deniz Gökhan arkadaş kadar objektif ve kendileri ile çelişmeden konuşabilse…

  78. onur aybars avatarı

    Lewis'e tek söz söylenebilir; "helal olsun"…

    Beni Nelson çok şaşırttı. Bu sezonu bir kaç tane 6. ve 7.'lik alarak en fazla 8 – 10 puanla kapatır diyordum. Nelson'a da "helal olsun".

    Heikki Lewis'e yol verdi. (?) Tam senesini hatırlamıyorum, ya 2005 ya da 2006, hatırlayan arkadaş varsa bir zahmet yazsın, Fisichella'nın telsizine garajdan tek bir şey söylendi; "Alonso senden daha hızlı." Alonso Fisichella'nın arkasına geldiğinde Fisicella yol verdi. (Ferrari'yi bu yoruma karıştırmıyorum bile.)

    Bir de İngiltere'de yağmuru bahane edenler; Almanya'da yağmur vardı da ben mi göremedim.

  79. ahmet özkan avatarı

    :D:D:D:D valla ferro taraftarı iiki warsınız. bu TİFOsiler olmasa ne yapardık yaw. zaten şu günlerde sıkıntılıyım.tek neşe kaynağım sizsiniz. ya şaka bi yana hala derdiniz ne sizin anlamdım. hayır bakıyorum bakıyorum ortada bişi mi war die. ama hakikaten yok. lewis açıkça en hızlı öle böle herkesi geçecekti. massada mı ona yol werdi yoksa nelson mu? kaldıki ki heikki ona yol werdi sanki çümi-barrichello zamanında siz napıyodunuz. ayrıca onları bıraktım 2007 brazilyadakileri nede çabuk unutuyonuz

  80. kimi matias bende senin yazdıklarını hissediyorum. bu site mclaren taraftarı gibi me geliyor… 😀

  81. Ogün savaş o Heikkinin sorunu banane sen massadan bahsediyorsun alakasız cevaplar verme bence.

  82. Arkadaşım massanın şampiyon olma şansı vardı bu bir.. massa kimiye yol yermese alonso şampiyondu bu iki.. ve son olarakta kimse macaristanda 2 sırayı rezerve etmiş değil.. sadece hızlı olacağımızı düşünüyoruzz…saygılar…

  83. ağlayacak galiba:S

  84. Kimi_matias_raikkonen_ice avatarı
    Kimi_matias_raikkonen_ice

    orda sampıyon bellı olucaktı burda ıse daha sezonun ortasındayız ama ferrarı cılerın burda yorum yapması sacma macca cı arkadaslar yarıs galıbıyetının verdıgı keyıfle kınlerını kusuyorlar ve sampıyou daha 8 yarıs kala ılan etmenın derdıne dusmusler hatta macarıstanda ılk 2 sırayı rezerve etmısler ve hıc bır sekılde yorum yapılmasına taamule edemıyorlar ve ıstemıyorlar ama daha sezon uzun fransayı hatırlatalım hala 2 ucuda acık ama macca ya laf soyleyemessın ama onlar herseyı soyleyebılırler ne yapalım bu sıtenın formatı bu bruno senna ya bıle laf edılmıyo sıtede soyadından dolayı ama sezon sonunda gorurusuuz nedense bu sıtede yorum yapmak bıle zor

  85. kaan kaanhan avatarı

    artık ferrariden daha hızlıyız bu ortada,özellikle 3.sektördeki McLaren ın hızı macaristan öncesi çok iyi tiyolar veriyor. Hami ye tebrikler, mükemmel yarıştı roket taksak bu kadar olmazdı herhalde. massa elinden geleni yaptı aldığı puanları sonuna kadar haketti kimse üstüne gitmesin garip oluyor. heiki nin aldığı sonuç süpriz değil alıştık artık :(( BMW ye karambol takımı diyen Renocular sanırım bu karambol podyumun tadını çıkarıyorlardır 🙂 bu arda Ron Amca telsizden heikiye,massaya ve piqe ye yol vermesi için takım emri yaptı 😛 incelenmesi ve diskalifiye edilmesi lazım :))

  86. Kendilerine konuşacak bir dal buldular bu dalın üstünde sek sek oynuyorlar işte.Tebrik etmeyi bilmeyen bazı insanlar bazı nedenleri ortaya sürüp 1.nin hakkını vermiyorlar maalesef.

  87. GURCAN diyecektim GURKAN demişim özür.

  88. Ya Ferrari taraftarları neden boylesiniz. Gidin takımınızı eleştirin bence dömelikaliyefırça atın. Takım emri deyip durdunuz. Sanki Hamiton heikiyi kendi geçip massa yı yakalayamayacakt. Siz ua edin güvelik aracı girdi. yoksa geçen yarışta oluşan iknci pilot atılan fark rekorunu bu yarışta kıracaktı hamilton. Bu arada Gurkan arkdaşım çok güzel yerlere parmağını sokuyon resmen :))))

  89. Kimi_matias_raikkonen_ice arkadaşım istersen biras gerilere gidelimm 2007 sezonunun son yarışına 🙂 şampiyonluun belli olacağı yarışa bak bakiim massa kimiye nasılda güzellik yapmışş…:)Sakın bana massa hata yaptıda geçildi deme :):):)Çünkü kimi o yarıştan sonra massaya teşekkür etmiştii :):):)

  90. Hala konuşuyorlar 😀 susmaz bunlar mazeretten çok ne var.Massa nın frenleri kötüymüş kiminin neresi bozukmuş .McLaren sizden çok daha iyi bir yarış çıkardı.Kendi şanssızlığını söktü geri aldı.Takım emri diyen birisi de çıkmış galiba .Heikki zorlamadı ki zorlasa ne yazar
    Massa kaç sn öndeydi arkadaşım onu geçen heikki yi mi geçemeyecek.
    FARK ı görün. Tur başına olan fark size 2 hafta yeter.

  91. gurcan hezer avatarı

    Anladım.. Ben bağzı arkadaşların f1 i izlemediğini, izlesede anlamadığını ,anlasa da kahve ağzıyla yorumladığını anladım…

  92. ogun savaş avatarı

    Umut bg Massa sorun yaşadı diyosun da Heikki niye yaklaşamadı ozaman sen gülünç olma 😀 MAssa sorun yaşadığı halde Heikki bırak yaklaşmayı farkı bile kapayamadı 😀

  93. gurcan hezer avatarı

    Ben mclarenin hiç bir podyumda yuhalandığını görmedim…
    BKZ.ferrari 2002 ……

  94. Hamilton hakkı olan yarışı söke söke aldımı sevgili arkadaşlarım benim.. ALDII..Üstelik güvenlik aracı balınıza rağmennn… tebrik etmesini öğrenin Bırakın takım emirleri muhabbetiniii….

  95. ErhanF1 arkadaşım pilot tercihini diyorsan Kubicanın Heidfeldi Kanadada geçişini izlede gör bakalım takım emri varmı yok mu bir incele?

  96. gurcan hezer avatarı

    Takım emri gibi FERRARİ BULUŞU icatları maclarenin kullanması olanaksızdır ..asalatine yakışmaz..
    Aksini düşünenler pite önce heikiki geldi…Yarış biteli 1 saat olmadan unutmayın yarışı..

  97. Mclaren taraftarıyım ama hiç kimse bundan sonra Mclarende pilotlar eşit şartlarda yarışıyor,zırvasına inanmaz.Kovalainen utanmasa park edip yol verecekti.Hamiltonun bu yol vermeyede ihtiyacı yoktu ayrıca,bugün hem kendi çok iyiydi hemde aracı iyi bir tempo yakalamıştı zaten en fazla bir tur içinde geçerdi Kovalaineni,zaten çok kısa süre içindede büyük bir fark koydu Kovalainenle arasına,bu kafayla Kovalainen uzun yıllar Mclarende yarışır ama hiç şampiyonluk göremeden.

  98. hamilton'u tebrik ediyorum.hakkıyla kazandı!!!!!

  99. Anladım takım emirlerinin adı değişti pilot tercihi oldu yani. Komik olmayın allah aşkına.

  100. massaya yuh bu arada lemis sanki force india yı geçer gibi geçti valla massa artık bitti yaa yok frenlerde sorun yaşamış yok ne yapmış yuhh be lemis bundan sonra puan farkını açar gibi massa bir savunma bile yapamadı yapsaydı nelson belki 1 olacaktı massa lemisi arkada tuta bilseydi ama olmadı alonsoya çok yazık oldu vettel ceza alırr

  101. Kimi_matias_raikkonen_ice avatarı
    Kimi_matias_raikkonen_ice

    ben macca nın ustun bı arac oldugunu katılmıyorum ferrarı nın ustun oldugunu dusunmedıgım gıbı neden dıyeceksenız fransda fark yıyen macca 2 haftada o farkı acamaz heralde kısalan ve uzayan dıngıl mesafelerrıyle gecen senenın bır tersı yasanıyor bence ve macarıstan da ferrarı yı avantajlı goruyorum…..ama tabı bu performans ve dıger faktorler ne getırır bılınmez heikki yol verebılır ama bu kadar acık olmayaılırdı bkz kımı-massa fransa sankı durarak degılde daha farklı yol verebılırdı obj olalım lutfen (bu zaferı kotulemek degıldır)

  102. Bizimki takım emri değil pilot tercihi. Ayrıca arada dünya kadar hız farkı var. Sizinki ise direk takm emriydi. Barichello nun podyumda neredyse aglıyacagı günleri unutmadık ferrari taraftarları.

  103. ogun savaş avatarı

    Bu arada 1 aydır Mclaren e hafif diyen arkadaşlar nerede çok merak ediorm.Sürekli boş depoyla turlar atıolar die 😀 Gözlerim bu yaşda bozulmadıysa her tur MAssa ya yarım saniyeden fazla atan EŞİT AĞIR YÜKÜYLE LEWİS Dİ 😀

  104. ogun savaş
    ''Massa ve Nelson nun arkasında Lewis ne kadar kaldı hiç bakmadın''

    Sende hiç yarışa bakmamışsın basın toplantısını izlemeden konuşan adamlar burada yorum yapmasın çok biliyormuş gibi Massa açık açık söyledi Frenlerde problem yaşadım ve çok büyük bir performans kaybettim diye!!!Kendinizi gülüç duruma düşürüyorsunuz daha ne diyim.

  105. McLaren ve Lewis en hızlı ikiliydi bu hafta söke söke galibiyeti aldılar tebrikler. Ama bundan sonra hiçbir McLaren taraftarı çıkıpta "bizim takımımız pilotlarının yarışmasına izin veriyor" gibi bir laf söylemesin. Ferrari den nefret etmiştim bu yüzden McLaren de aynı şekilde itici gelmeye başladı. Piqet de şansla kürsüye çıktı ama son turlarda gayet istikrarlı sürdü onada tebrikler. Ferrari dökülmeye devam ediyor böyle giderse sezonun 2. yarısında McLaren galibiyetleri serisini izleriz.

  106. gurcan hezer avatarı

    ferraride yıllardır anlayamadığım shuminin bir demeci vardır:"takım arkadaşım beni geçerse yarışmayı bırakırım"
    Takım emirleriyle sabitlenmiş 1. pilotluk izolesi altında yarışıp da bu sözü söylemek için nasıl bir mantık gerekir , anlamam münkün değil…
    Yol vermekle TAKIM EMİRLERİYLE YARIŞ KAZANMAK arasındaki farkı bilemeyecek ve göremeyeecek kadar f1 izleyicisi arkadaşları umutsuz bir şaşkınlıkla okuyorum..Belli ki afaki konuşuyorlar..
    2000-2004 arası yarış özetlerini bi izlesinler , sonra da bu yarıştaki geçişi bi izlesinler… fark göremiyorlarsa zaten zahmet edip bi daha yarış izlemesinler…

  107. VALLA BU GÜN BİZİM GÜNÜMÜZ RENAULT F1 TEAM

  108. geçen sene tek seneydi bu senede çiftli sene ne farkı yine her halukardı ferrariyi solluyoruz :))

  109. AbuzerKanliKavakli arkadaşım senin F1 bilginden şüphe duymaya başladım.Biz sizin gibi son turda 2. olan pilotunuzla 1. olan pilotumuzu yer mi değiştirdik?Biz hızlı olan pilotumuzu belki takım kararıyla belkide diğer pilotumuzun yardımıyla öne geçirdik.Ama Lewisin performansı sana o kadar oturmuş ki bir neden bulup takımı karalamaya çalışıyorsun.peki takım emri diyorsun pistte pilotların yarışması diyorsunda Fransada sorun yaşayan Kimi neden yarışmayıpta Massaya yol verdi demek ki bir takım avantajlar yok olacak ki böyle bir şey yapıldı bugünde Lewis her tur herkesten 0.5 saniye hızlıydı ve hakettiği 1.liği aldı.

  110. ogun savaş avatarı

    AbuzerKanliKavakli Heikki yol verdi diyosunda Massa ve Nelson nun arkasında Lewis ne kadar kaldı hiç bakmadın heralde.Heikki yi zorlayarak da her türlü geçerdi 1 tur içinde.Artı Heikki Nelson ve MAssa bariz yavaş kaldı 😀 Ferrari daha önceki yıllarda hemen hemen aynı turlar attığı sürücülerine bilerek yol verdiriyordu.98 ve 2004 arası

  111. Arkadaşım heikki şuan iddalı durumdamı..Bariz bi şekilde yawaş belli..Hem sen barichellonun durumuyla heikkinin durmunumu kıyaslıyorsun adam lider giderkenmi yol veriyoo?..Sen bunu açıkla ilk once…

  112. massa için 6, kimi için 3 puan aslında elbette memnun edici sonuçlar değil, ama biri haftaboyunca sorun yaşamış, biri de yarışta fren sorunu yaşamış, böyle şartlarda çıkarılan 1 puan bile çok önemli olabilir şampiyona için. bu arada abuzer arkadaşa katılıyorum hadi yarışta iken açık açık görünen problem dikkat çekmemiş olsa bile bazıları basın toplantısını seyretme zahmetine bile katlanmadan massa'ya nasıl sallarız'ın hesabını yapıyorlar.

  113. RENAULT F1 REAM NELSON PİKE TEBRİKLER

  114. vetteli kınıyorum zaten vettele ceza gelcek yarış komserleri tarafından olay incelenio alonso normal çizgideydi ama o arcı üzerine sürdü.

  115. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    yol vermesine doğal diyebilen zihniyetler seneler boyunca bizim pilotlarımız yol verdiğinde neden suç oldu neden f1i berbat etmek oldu.sizin f1 anlayışınız bu kadar işte siz asil takım olarak yapınca asil davranış biz hileci hurdacı takım olarak yapınca sizin deyiminizle f1 i berbat etmek.çamur atmak gibibi isteğim olsaydı şu an lewis e de o bahsettiğin çamurlardan atıyor olurdum.bizi eleştirdiğiniz her konuda kendiniz aynı şeyleri yapıyorsunuz sevgili asil takım.ama şampiyon olamazsanız düşünürsünüz yıllardır iyi araç yapıp ama şampiyon olamayan tek takım kim acaba diye.biz şampiyon olamadığımızda birşey kaybetmeyiz her sene bu yarışın içindeyiz ama sizin tek sene çift sene takıntınız var bildiğim kadarıyla kolay gelsin sizlere 🙂

  116. BRAVO LEWİS!!! bu adam hakikaten süper yaaa…bizim içinse artık diyecek birşey bulamıyorum yani bu kadar sorun yetti artık her hafta sonuna artık hata yok diyerek başlıyoruz sonra ne oluyorsa oluyor ve bu kadar hızlı ve çoğu piste uyum sağlayabilen bir araçla hak ettiğimiz yeri bulamıyoruz hakikaten diyecek birşey bulamıyorum ayrıca massa bugün elinden geleni yaptı ama hala kimiyi engelledi bilmem ne diyosunuz enteresan yani pit stratejisini de felipe yapmadı heralde

  117. gurcan hezer avatarı

    f1 de her zaman geçerli olan bir kural vardır , iyi bir araca sahipsen stretejin de iyidir…
    Bugün mclaren 3 pit stopla yarışsa dahi yarışı kazanırdı. Heikki yarışlarda 3 pit stop yapmalı , dolu depoyla iyi turlar atamıyor ve mclarene puan kaybettiriyor..Son 3-4 seneki pilot ikilisi olsa bu araçla yarışları 1-2 çok rahat bitirelir..
    Ferrari tam bir hatalar fuarı…Massayı eleştirenleri anlamsız bir soru işareti ile okuyorum,raikkonen 1. mi oldu?
    Macaristanda da bu fark olacaktır, artık mclarenlere uygun bir pist gibi klişe kelimelerin geçerliliği kalmamıştır , her pistte hızlı ve rekabetçi bir araç olduğu kanıtlanmıştır..

  118. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    bence takım falan emri yok zaten heikki kendisini hızlı olmadığını biliyordu ondan yol verdi.heiki arkasına lewis gelmeden bile çoktan massayı yakalaması lazımdı.bide vasat performans sağlayıp takım arkadaşını tutacak.daha yok artık daha neler..bir an önce topralanıp heikkinin takımlar şampiyonasına yardım etmesi lazım heikki yi severim.fin pilotlara sempatim var lewisden daha çok seviyorum lewis yerinde onun olmasını çok isterim ama biz takım tutuyuruz pilot değil.heikki vasat bir pilot bakalım ilerlerde daha ne olacak.ii olursa bu bizim kazancımız olur..

  119. Kimi_matias_raikkonen_ice avatarı
    Kimi_matias_raikkonen_ice

    massathebest takımın halıne bak massa sorunlu frenlerle 3 uncu oldu ve kımı gerıden gelıp 3 puan aldı dıey sevınıyoruz macarıstan ve valencıa da her ne kadar ferrarı dıngıl mesafesını kısaltmıs olsada gecen senenın tam tersı yasanıyor ferrarı nın bundan sonra yarıs kazanabılecegını dusunmuyorum bu arada nıck heıdfeld ı yerden yere vuranlar o bırıcık superstar kubıcanın sadece 7 puan arkasında oldugunu gorurler umarım go kımı go nıck go massa 😀

  120. ogun savaş avatarı

    Heikki ye fazla yüklenmeyin hatta olumsuz hiç bişey düşünmeyin arkadaşlar.Belki aranızda f1 2-3 yıldr takip edenler çoğunluktadır.Ama 2002 yılında Kimi 2. koltuğu aldığı zaman MClarende sesler yükselmiş f1 e yeni girmiş biri olarak.Hatta sezonu 20 li puanlarda tamamlayabilmişti.Ertesi yıl Shumi ye son yarışa kadar kafa tutabilmişti şampiyonlukta.Heikki sezon sonuna doğru bir galibiyet kesinliklede gelcektir

  121. Mclaren yapınca dogal Ferrari yapınca suç.Böle mantık olamaz.

  122. ya kardeşim şimdi McLarene çamur atmak için bişi buldunuz habire onla oyalanırsınız siz Hamilton basbaya hızlıydı Kovalainende bunu biliyordu ve yol verdi bundan doğal ne var???Kimi Massaya yol verdi mesela çünkü yavaşlatıyordu takım arkadaşını bunun gibi düşün sende..Lewis adam gibi adam olduğunu zaten Kovalainene teşekkür ederek gösterdi..Harika sürdü ve kuru zeminde nasıl yarım saniye tur başına hızlı olunucağını geriye düşüp nasıl tırmalıcağını gösterdi hepimize..Adam son bölümde nerdeyse tur başı 2sn fark atıyordu :))

  123. gülhan buna strateji diyolar 😀 strateji alonso oyle neler kaybetti stratejide güç kadar önemlidir f1 de

  124. sinan bozok avatarı

    Hamilton u tebrik ediyorum.Çünkü fazlasıyla haketti.Ferrari nin aracı bir an önce hızlandırması gerek.2006 ve 2007 deki gibi sezonun 2. yarısında ciddi bir atak yapması gerekiyor.Fark çok fazla değil.ama mclaren daha hızlı.

  125. tabi şunu da eklemek lazım, kimi SC sonrası bir ara sondan 3. sıraya düşmesine rağmen kendini topladı ve 3 puan sahibi oldu güzel geçişler yaparak.

  126. Ferrari Takımının artık oturup adam gibi düşünmesi lazım her yarış bir problem bu yarıştada frenden dolayı 2.lik kaçtı.

  127. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yarıs dedıgın ıste boyle olur.hamılton super bır performans gosterdı.helal olsun.onun dısında sc nın de yardımıyla 2.olan nelsonuda tebrık ederım.tabı son olarak raıkonnen ide tebrık etmem gerek.hamılton ve kımı nın pıst uzerındekı gecıslerı muhtesemdı.alonso ve massa bana gore hayal kırıklıgıydı.onundekı nelsonu o kadar tur nasıl gecemedı massa hala anlıyabılmıs degılım.hamıltonda gecememıs olsa anlıycam ama hamılton un hemen gecebıldıgı hatta raıkonenın ıkı kez gecebıldıgı bır aracı(alonso) massa nın gecememıs olması ınanılır gıbı degıl.belkıde yarısı kazanabılecektı.ama yapamadı.massa bu kadar ıste.son turlarda haıdfeldıtte massayı gececek dıye korkmadım degıl.kımıyı ayrıca kutlamak gerek sc den sonra 13e kadar gerılemesıne ragmen sırasıyla rosberg alonso vettel trullı ve kubıcayı yarıs ıcınde gecerek kendını gosterdı.helal olsun dıyorum.en azından sc ye ragmen startta ve sc ıle kaybettıgı yerı gerı alabıldı.

  128. bugünkü yarışta massa'nın açıkça sorunu olduğu anlaşılmıyor muydu? toplantıda frenlerinde problem olduğunu söyledi. adam pike'ye yaklaşamadı bile bırak atak yapmayı, heidfeld bile geçebilirdi 2-3 tur daha olsa çok şükür podyumda bitti yarış. teknik arıza konusunda çok ağzı yanmış bir pilotun taraftarı olan bazı arkadaşlar neden bugünkü fren sorununun bahane olduğunu söylüyor? burası frenleri kanada'dan sonra en fazla zorlayan pistlerden biri(siymiş). illa şöyle mi diyelim ''massa şanssızdı bugün'' ? normal şartlarda bu sonuç tabiki tatmin edici değil ama bugünkü soruna rağmen podyumda bitirmek çok iyi geldi, allah korusun heyecanına yenik düşüp pist dışına çıkabilirdi bozuk frenle, yada yarış dışı kalabilirdi. içimden sürekli son bölümde kendine hakim ol dedim massa'ya, sanki beni duyacakmış gibi :))

  129. engin arkadasım snn heıkkıyı sucluyosunda heıkkı bal gıbı takım emrıyle yol verdı lewise bunuda bi göze al heiikki arkasnda tutmak ıcın savassaydı ve massa da hata yapmasaydı hamılton yarısı kazanamyaablrdı takım emrı her yarısta yapıyor mclaren ferrairye kızıyoduk mclaren daha beter bu konuda

  130. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Bu gidişle ben yarışları izlemeyi bırakacağım. Bu ne saçmalık. Q2' ye Q1' e kalamayan adamlar şanla yarışları kürsüde ya da puan barajında bitiriyor.Hak edenler ise gerilerde kalıyor.Kürsü sırasının Reno'ya geldiğini biliyordum ama yanlış adam çıktı.Alonso sezon başından beri bu aracı ilk 1o içine sokuyor hatta ilk 5' te tutuyor ve çok agresif yarışıyor ama hiçbir işe yaramıyor.Artık yarışları izlerken yine nasıl kötü bir sürprizle karşılaşacağımı merak ediyorum.Ferrarilerin de artık bi kendine gelmesi lazım.Bugün rezillerdi.Hamilton'ın aracının bir incelemeden geçirilmesi gerek. Resmen roket takmışlar gibiydi.İlginç doğrusu???

  131. Vayyyyy anasını yaaaaaa….VIIIIIZZZZZZZZ hamilton geçti :)) gören oldumu :)))

  132. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    takımına rağmen kazanmanyı bilen lewis'e tebrikler.asil takım maccaya gelince takımdaki pilotların yarışmasına izin veren macca noldu iş sıkıya gelince pilotlar birbirine yardım edebiliyormuş değil mi?noldu hani biz yapınca f1 i berbat ediyorduk noldu hani yarış heyecanına gölge düşürüyorduk pilotlar yer değiştirince noldu hani biz hep hileyle kazanıyorduk.alın size takım içi yer değiştirme demek sadece bizde olmuyormuş.bundan sonra atıp tutmadan zor şartlarda neler yaptığınıza bakın! hamiltınu tebrik etmekten başka yapıcak bişey yok haketti sonuna kadar ve aldı.
    ferrari ekibinin acilen kendine gelmesi gerekli oraya schumiyi ne diye oturttuklarını merak ediyorum hiç mi danışmaz takım schumi orda otururken hiç mi yardım almaz da böle aptalca hatalar yapar.massa ve kimiye gelince 2 mükemmel pilotu var şu an da ferrarinin kimi o tempoyu yarış başında yakalasaydı ya da massa fren problemi yaşamasaydı duble şansında yardımıyla duble içten bile değildi.(hep biz kazanınca maccacılar mı bol keseden atıcak şöle olmsaydı kazanırdık vs.vs.)kazanan pilota tekrar tebrikler.

    nelson kendini geliştirmeye devam ederse iyi bi seviyeye gelebilir.alonso da seneye reno ile devam ederse takımın iyi yerlere gelebileceğine inanıyorum.

    herşeye rağmen takımlarda değişen bişey yok hemen hemen.sırada bildiğim kadarıyla macaristan gp var orada ferrari en iyi şekilde hazırlanıp geri dönüş sinyali verecektir.

  133. Massaya laf atanlar asıl Kimiye baksın hiç bir şey yapamadı 10tur boyunca Kubicanın arkasında kaldı zaten ilk pitstopalar ve sonrasında da aynı şekilde yavaş kaldı..Serhan acar SC den sonra harika performans gösterdi fln dedide bence pekte harika performans gösterdi denemez geçtiği pilotlar belli en hızlı tur rekorunuda kaybetti geçmiş olsun 🙂

  134. engin sürgel avatarı
    engin sürgel

    hamilton tek kelimeyle fantastikti.mclaren ve heikki???heikki kovalainen ii bir pilot ama mclarene 3.pilot bile olamaz.ama bugünde yüne şanssızdı:(yine podyumu kaçırdı ama kaçırdığı podyumu kendisi tekrar da yaratabilirdi.takım arkadaşı senin arkandan gelip bide öndeki 2 kişiyi geçip 1.oluyorsa aynı arabayla yuhh yani bu kadarda olmaz tek tur performansı ii gibi heikki ama yarışta çok vasat..

  135. işte LEWIS HAMILTON bu artık her yarış kendini daha da geliştiriyor müthiş bir pilot gerçekten yine önde giden McLaren ve yine SC yüzünden mahvolan stratejiler..Ama Hamilton her şeye rağmen ben bu yarışın 1.siyim dedi ben gerçekten gerilere düşüceğini beklemiştim şaşkınlık içindeydim ben girdi sanıyordum onu ama lastiklerde sert olduğunu görünce aha dedim yandık ya takım hata yaptı yada pite girmedi dedim pite girmemiş..Takım şunu düşündü bence Heikkinin çok gerilere düşmesini önlemek için yaptılar bunu eğer Hamilton pit yapsaydı kovalainen 0 puan alabilirdi ama 4 puan aldı takımlar şampiyonasında katkı yaptı…Yarış hızını geliştirmeli Kovalainen gerçekten yavaş kalıyor..Lewis nerdeyse 1sn daha hızlı bu kadar fark olmamalı..Ferrari sürekli uzun sürüşlerden bahsediyordu ama gördük hem tek turda hemde uzun sürüşlerde ne kadar hızlı olduğumuzu ilk pit stoplara kadar en az 0.5sn tur başı fark atıyordu Hamilton 12sn ye kadar gelmişti fark Massa 1 tur sonra girdi Lewisten Serhan Acarın söylediği gibi benzin yükleri eşitlenseydi bile Mclaren polde olurdu..4.galibiyet alan ilk pilot Hamilton oldu bu momentumu devam ettirirse şampiyonluk gelir Macaristanda 1-2 bekliyorum takımdan..GO LEWIS GO MACCA GO HEIKKI

  136. arkadaşım bi tur sonra pite alırsa bi fizik hesabı yap bakim nasıl oluyor. Daha ii yerde olcağının bi açıklamasını yap bakim bana. Daha ii yerde çıkıcaksa neden hamilton arkadan girmedi. Kimi yapabilceğini orda yaptı. Pit çizgisine gelmeden ne kadar fazla bekledi, arkadakilerinde zamanına etki etmek için, kendi puanını kendi çıkarıyor adam, takım yönetiminden bi halt olmucağını oda bilio…

  137. şans bu kez piqetin yüzünü güldürdü. sc inanılmaz işimize yaradı tabi piquet açısından.hatasızda kullanınca ortaya bi 2. lik çıktı. tebrkler ve teşekkürler piquet. renault un buna ihtiyacı vardı. alonso bence bugün çok kötüydü. biraz hırsının kurbanı oldu sanki. hamiltona da tebrik ederim. ama bu günkü performansı için piqueti alkışlıyorum

  138. ewt lewisi tebrik ediorum bir alonsocu olarak nelsonda çok iidi. alonsonun altında ii bir araç olcak ama malesef ama seneye renault büyük bi ihtimal zirveye oynar gibi gelio çünkü r29 çalışmalarına başladın yavaş yavaş seneye alonsyu ve hamıltonu izlemek saracak ozaman görcez kim kral kim gümüş

  139. heikki 2dir hamilton'a hiç zorlamadan yol veriyo. acaba mclaren ile anlaşmalarında böyle bi madde var mıydı diye merak ediyorum. massa felaketti. hamilton cidden uçuyodu. tebrikler mclaren ve hamilton. Kmi için söyleyecek söz bulamıyorum. Güvenlik aracından sonra iyiydi ama o kadar geriye düşmüştü ki yetmedi tabi.. fastest lap olayıda bitti. bakalım nolcak Kimi'nin sonu.. artık yapmalı şu geri dönüşünü.. he bide nelson pek bi efendi çocuk :)) tebrikler onada

  140. söylemek istediğim de bu zaten her hafta başka başka sorunlar var ferraride sorunsuz bir hafta sonu olmuyor ki

  141. Başta Nelsinhoyu tebrik ederim.Çok sevindim.Diger tebrikte tabiki Hamiltona hak etti.Kazanacagını tahmin etmiştim.Pistte bence kendisinin farkı vardı aynı araç ile Heikki hiç bir şey yapamadı.Massaya laf söyleyen kişiler zaten gerçek bir f1 izleyicileri degiller.Probleme ragmen finişe ulaştı.Kimi SC den sonra açıldı iyide gitti ama bu kadar yapabildi oda elinden geleni yaptı.

  142. sercan kılıç avatarı
    sercan kılıç

    kimi sen çok iyiydin ama ben ferrariyi suçluyorum neden raikkoneni beklettiler orda almasalar belkide daha iyi yerde olcaktı ferrari suçlu kiminin durumundan ama olsun kimi son iki yarışa 17 puan gerideyken giren ve kazanan pilot lewis e gelince onu hiç sevmiyorum ama çok güzel kazandı tebrik ederim felipe massa ise berbattı

  143. hamilton ve tabiki pike'yi tebrik ederim. ikisi de çok güzel yarış çıkardı. pike bir çok insanı fena utandırdı. ben de hiç beklemezdim ama hem strateji hem de pike'nin performansı süperdi. hami de stratejiye rağmen yapması gerekeni tastamam yaptı ve hakederek zora düştüğü galibiyeti söküp aldı. yarışın başından itibaren daha hızlı olduğu belliydi. felipe'nin de bu yarışı podyumda tamalayabildiği için çok mutluyum. zaten massa da mutlu gözüküyordu. toplantıda frenlerinde problem olduğunu söyledi ki zaten nelson'a atak yapabilecek yere bile yaklaşamadı. açıkça yavaş olduğu bir problemin olduğu çok belliydi. allahtan yarış bitti yoksa heidfeld de geçebilirdi felipe'yi. böyle bir yarıştan podyumla ayrılmak iyi sonuç podyumda bile olamayabilirdik yarış bitmeseydi :)))

  144. valla bu sezon bence massa raiden daha iyi kim ne derse desin massa cok iyi suclu arıyosanız dominicalli derım baskada bısey demem brawnı todtu daha cok arıcaksınız

  145. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Afferin kara çocuk afferin silver arrows

  146. bu gidişle sezon sonu
    1 lewis
    2 raikkonen
    3 massa(raikkonen)
    4 kubica
    5 kovaleinen
    6 heidfeld
    ferrari 1. olcağı kesin ama..
    yarısın adamı nelson ve lewis idi
    ferrari taraftarı olarak demeliyimki bu adam harbi süper sürüyor malesef:(
    massa da aracı biraz sorunluymus dayanamadi..

  147. yasin özgür avatarı
    yasin özgür

    ferrarinin acıl gelısmesı lazım eger 1 yarıs daha hamılton boyle fark acarsa sezonun gerısnı ızlemeye gerek yok sonuc bellı

  148. Domenicali hep böyle. Kendini kandırıyo haberi yok. Massa nın da fren bahanesi bence cok aptalca. Hafta sonu boyunca bi fren işini çözemiyorsa ferrari bu işi bıraksın dimi.

  149. Ozaman Massaya Yazik Oldu Muhtemelen 1 ci Olabilirdi Zaten Bir Sorun Oldugunu Anlamıstım 1,5 sn Fark Yiyordu Her Tur

  150. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa fren sorunum vardı dedi…

  151. yasin özgür avatarı
    yasin özgür

    arkadaslar ben ferrarici olarak mclarenı ozellıkle hamiltonu tebrık edıyorum ayrıca dominicalliyide goreve cagırıyorum bıde demesı yokmu mclaren bızden ıyı deıl dıye tur bası 1.25 sn gerısını hsp edın ıste

  152. bu arada en kırıtık hamlede sanırım heıkkının hamıltona yol vermesydı resmen yolun kenarına cekıldı:D

  153. tuğba aycan avatarı

    hamilton tartışmasız haketti bu yarışı bu yarışı koyu bir mclarenci olarak değil de tarafasız izledim biz neymişiz yaa bravo MCLAREN bravo HAMİLTON 😀

  154. tabi:D:D neden olmasın dimi:D:D massa arkasında tutablseyıdı ılk galıbytınıde alıyodu geçen silverstonedada podyum gelıcektı yarıs dısı kalmasa nelson kesın sampıyon abı:D:D:D:D:

  155. Pist üzerinde en büyük rakibini geçen tek takım biziz. Hamilton müşhişsin Heiki *** gibisin.

  156. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    hamilton çok iyi iş cıkardı nelson dan alonsa ya tokat gibi ceevap geldi

  157. Yasin Neden Olmasın ? 😀

  158. kimse sulanmasın bu sene şampıyon nelson piquet:D:D:D:D::d

  159. Mclaren01 Arkadasim Cok Dogru Konuşmussun Ellerine Saglik

  160. bunda massanın ne sucu var ılla bı suclu arıyosanız stratejinizxi belrleyen adamları sucla napsın onde ovar rai onde olsaymısta ılk pıte o gırseymıs

  161. Cafer Derdin Ne Arkadas Massa Elinden Geleni Yapti Omu Kimiyi Yavaşlatti Sanki Takım 2 sini de Cagirdi Pite Ferrari Taraftari Olarak Hamiltonu Kutluyorum..

  162. Ya Massayı hazmedemiyorlar abi.Kimiyi geçti Bahreynden itibaren ve o yüzden hazmedemiyorlar Massanın başarılarını.Massaya bahane bulmayında Kimi biraz düzeltsin kendini.

  163. cafer sardoğan avatarı
    cafer sardoğan

    Pİt stoplarda Massayı bekledi ve raikonen 14 . lüğe düştü ve massanın
    bu sezon mclaren e bu 2. geçilişi ben daha ne diyim bu adama bu adamın ferraride işi yok..

  164. massa olmasa podyum göremıyodu ne bu massaya kin anlamyrm massa elınden gelenı yaptı karsı atakta yaptı lewıse olmadı napsın arac by rai naptı dıye sorarlar adama ahh be massa bıraz daha tutsaydın su kara cocuguda galıbyett alsaydık son ana kadar korktum nelson pıte gıreck dıye ama muthıs stratejı reno harbden muthıs:D

  165. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    cafer kardeşim massa raikkonen'e ne yaptı?

  166. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ferrari, honda'dan renault'dan strateji dersi alsın haftasonu sinirimi bozdular. şampiyonluk kaybedilirse bu hatalar yüzünden kaybedilecek. lewis hamilton kusursuz gitti tebrik ederim. güvenlik aracıda durduramadı geriye düştüğündede kimse durduramadı. MP4-22 çok gelişti.

  167. bu ferrari adam olmayacak şunu görmek lazım McLaren Ferarinin önüne geçti adam soğuk lastiklerle bile pitten piste döndüğünde her turda 1 sn in üstünde daha hızlı sezon bence zora girdi ferrari açısından

  168. her ne kadar sevmesem de kendisini

  169. evet bir ferrari taraftarı olarak şunu söyleyebilirim ki şu an pistte yer alan en iyi pilot hamilton tebrikler hamilton

  170. ogun savaş avatarı

    Mükemmel bir yarış daha çıkardı Lewis Brovooo 😀 bu gün herkezden hızlıydı her türlü duruma göre ferrariyii ezdi biçti gerçekten yağmur sc de olsa her türlü kazanmasını biliyor tebrikler Lewis tebrikler Mclaren şuan en hızlı araç tescillendi 😀 😀

  171. yürü be esmer çocuk..gerçekten harika yarıştı Hamilton..bu tür söylemleri sevmiyorum, ama bu yarışı ona çaylak diyen, şu bu diye onu küçük düşürmeye çalışan fanatiklere kapak olsun.

  172. nelsonnnnn(: fantastic fantastic massa arkasında tutablsydi yarış kazanıyodukk:D:D welldone nelson weldone :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:D:D:D:D::D bravo renault one strateji bu ne süper yarışşş offf:D vettel de alonsonun yarısını katletmese oda puan alcaktııı podyum fınıshhhhhh bravo hamılton bravo nelson:D:D

  173. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    bir Kimi taraftarı olarak Hamiltonu aldığı bu haklı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum.Ama Kimi daha iyi olacak!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir