Hamilton, Takımın Stratejisine Şaşırdı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Mclaren takımının güvenlik aracı periyodunda kendisine uygulamış olduğu stratejisinin tutup tutmayacağı konusunda yarış içerisinde endişeye düştüğünü kabul etti.

İngiliz pilot yarışın ilk bölümünü domine etti ancak Timo Glock’un büyük kazasının ardından güvenlik aracı periyodunda pite girmeyen 3 pilottan birisiydi.

Mclaren, Bridgestone’un yumuşak lastikleri ile son bölümde bu kadar uzun süre gidemeyeceğinden endişe edişi ve Hamilton’un hızına güvenmesi ile Hamilton geç pit yaptı.

Bu strateji hakkında konuşan Hamilton "Ben bunu planlamamıştım, ben daha kolay ve rahat bir öğleden sonra tercih ederdim ancak bu şekilde olmadı."

"Ancak takım kalmamı istedi ve sanırım benim yetri kadar farkı açabileceğimi düşündüler ancak 7 turda 23 saniyelik farka ihtiyacım vardı."

"Onlara bundan emin olup olmadıklarını sordum. Bazı şeylerde fikirlerimiz var ve kararlar alıyoruz. Bu yaşananlardan öğreneceğiz ve diğer yarışa öyle çıkacağız."

"Ancak yine de en iyi ve en hızlı araca sahiptik bu hafta sonu  ve tepede döndük. Bu herkesin sıkı çalışmasının bir sonucu. Takım fantastik, inanılmaz bir iş çıkardılar." dedi.

Hamilton pit stopunun ardından takım arkadaşı Kovalainen’in arkasında döndü ve ona bu konuda teşekkürlerini iletti.

Hamilton "Heikki’nin arkasında piste döndüm ve ona büyük bir teşekkür borçluyum. O muhteşem bir takım arkadaşı. Büyük bir mücadeleye sokmadı bizi ve benim daha hızlı olduğumu gördü." dedi.

Hamilton konuşmasına şöyle devam etti:

"Yarış içerisinde Felipe’den daha hızlı olduğumu gördüm ve performansımı korumaya çalıştım. "

"Lastiklerim ile daha ilk turlarımda olduğumu biliyordum ve onlar ufalanmaya başlamadan sadece az bir zamanım kaldığını biliyordum. Bu yüzden zorlayıp mümkün olduğu kadar ona yaklaşmak zorundaydım."

"Ancak bu pistteki en güzel şey diğerlerini takip ediyor olabilmeniz ya da ben bunu yapabildim. Bu yüzden son 2 virajda ona çok yaklaşabildim ve 2. viraja doğru onu takip edip hava koridoruna girdim. Ancak düzlüğün sonunda hızımız aynıydı  ve geçmek biraz zor olacaktı ve frenlerle bunu başardım. Ancak bana yeteri kadar yer bıraktı. Oldukça adil bir mücadeleydi ve eğlenceliydi."

"Ben görevimin bittiğini sandım ancak bana Nelson’u geçmem gerektiğini söylediler. O da çok iyi mücadele etti ancka yine adil bir mücadele oldu." dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    podyum öncesi konuşmalar güzeldi hamilton işimi zorlaştırdınız dedi
    ferrari taraftarı olarak tekrar tebrik ediyorumm hamilton u

  2. senna guven avatarı

    Lewis Hamilton ve diğerleri..

  3. senna guven avatarı

    Lewis Hamiltın ve diğerleri..

  4. yha zihniyete bak yha nelsonun lastıklerını koruması lazımdı nası direncekti adam lewise bıkac yarıs onceısını hatrlyrmda hem lewise hem heıkkıyı arkasında tutan nelson değilmiydi nelson dırenmemekle en ıyısını yaptı lastıklerı ztn bıtmıstı en guzel olanı yaptı

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bu yasanan ferrarıde yasananlarla aynı degıl.ferrarı ezelden beri schumı yı hep 1 yapmak ıcın ırvıne i barıcelloyu ve massayı pıyon gıbı kullandı.ortada fol yokkende yol verdıler schumı samp olsun dıyede yol verdıler.hala gozumuzun onunde.barıcello nun agladıgı gunler var.schumının podyumun 1. basamagını kendısıne ol veren barıcelloya verıp ceza aldıgı durumlar var.acık acık takım emrı.telsızlerden dınlenen durumlar var.mc larende takım emrı oldugunu dusunmuyorum.eger olsaydı gecen sene hamılton samp olurdu.alonsoyla yasananlar mesela.hamıltonun sampıyonlugunu alonso elınden aldı yanı takım arkadası.onu bırakalım son sılverstonda starttan sonra neredeyse kova hamı ıkısı bırden yarıs dısı kalıyorlardı.bugun kı olayın takım emrıyle uzaktan yakından alakası yok.kova kendınden cok hızlı hamıye rısk almadan yol verdı.takım arkadasları arasında bu olabılır.fransada da kımı eksostu kopunca massa ya verdı.bu takım emrıyse eyvallah.basın toplantısında nelson rısk alıp ıkıncılıgıde kaybetmek ıstemedım o yuzden zorlamadım dedı.kova nın yaptıgını nelsonun yaptıgı gıbı gormek gerek.mc laren her gecen yarıs ferrarıden hızlıanıyor.ferrarı nerede dur dıyebılecek bakalım

  6. Ferrari taraftarı olarak adam geldi çatır çatır geçti ne diyelim pite girmeden önce ve sonra toplamda 15 saniye fark attı massa'ya ardından nelsonuda geçti gerçi nelsonun araca güzel değil malesef onu her halde geçerdi ama orda bi kubica raikkonen olsa bayağı zorlardı.
    sevmiyorum ama helal olsun bu gidişle birinci olucak ferrarile yavaş kaldı gördüğümüz izle kova bile hızlandı araç hızlı çünki..

  7. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    yineeeeee sacma yorumlar lewis pistdeki herkesden hizli hadi kova 1, olsada yol verse diycem 5 likden geldi 1, oldu demekki neymis coook hizli anlayamayanlar hazmedemeyenler anlasin looo:)))

  8. Massa ve Piquet'e de YOL VERDİKLERİ için teşekkür edelim o zaman!!! Takım emri ya?!?!

  9. Bir kere ben McLaren in hakkını veriyorum. McLaren den başka bir takımın bu yarışı kazanması mucizelere bağlıydı. McLaren çok hızlıydı ve hakkıyla kazandı yarışı. Benim takıldığım konu takım emirleri.

    Barichello yol verebilir (ne kadar hoşuma gitmesede) o zamanlar bunu yasaklayan bir kural yoktu ama şimdi var. Benim işime gelmiyor gibi bir olay söz konusu değil ben Ferrari taraftarı değilim. Şimdi çıkıp FIA ceza verse yine çıkıp "FIA=Ferrari" yorumları başlayacak. Neyse ben bişi demiyorum aynen devam edin böyle tek taraflı bakmaya olaylara.

  10. erhan arkadaşım çok güzel hazmederiz sen merak etme schumacherin durumunu buraya getirip karşılaştırma yapman beni şaşırttı..Barichello 1.giderken Schumachere yol vermek zorunda olduğu yarışları unuttun herhalde sende biliyorsun aradaki farkı ama işine gelmiyor malesef..Takım Lewis üzerine oynasaydı pite çağırırdı ve o zamanda Heikki 0 puan alırdı!

  11. ahmet özkan avatarı

    ya bi kerede kabul edin yaw mclarenin başarısını.. neyi çekemiyosunuz anlamadım. galiba lewis size ii bi ders werdi. daha adam ne yapsın o kadar farkı açmak kolay mı? 0dan başlayıp. ha bide heikkiye üwey ewlat diodunuz. bakın gerekirse mclaren şampiyonada zirwedeki pilotunu riske atıp onun için strateji geliştiriyo siz hala kendiniz kandırın:):):)

  12. valla ben de şaşırdım bu stratejiye. eğer takım galibiyeti alamasa bazı mclarenci arkadaşlar burada yine güvenlik aracı bizim başımızı yaktı diyecekti, ama öyle olsaydı kesinlikle mclarenin aptallığı olacaktı. Allahtan kazandı lewis.

    ama şu var sonuna kadar hak etti galibiyeti. süperdi.

  13. bencede. erhanf1 e katılıyorum

  14. Schumacher takım emirleriyle şampiyon oldu deyip hazmedemeyenler bu sezon sonunda Hamilton şampiyon olursa bunu sindirebileceklermi merak ediyorum.

  15. heikki yi düşünerek pite almadılar Lewisi eğer Lewis pitte kalsaydı heikki şuan çok gerilerde kalırdı..Yarış performansı iyi olmadığını biliyor takım o yüzden Hamiltonın üzerine oynadılar adam 7tur da 14.5 sn fark açtı ve pitten çıktıktan sonra da tur başına 1sn fark kapattı gerçekten müthiş..

  16. ogun savaş avatarı

    Pite girmemesi Heikki ye puan getirdi.Belki bunu düşünmüş olabilirler:D Lewis zaten herkezden hızlı gideceğini düşünmüş olabilirler ama çok büyük bir kumar oldu bu MClaren için.2005 Suzuka dan sonra Mclaren nin normal şartlar altında en hızlı olduğu yarıştı resmen tüm takımlar LEwis in tozunu yuttu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir