Massa "Mücadele Edecek Araca Sahip Değildim"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari F2008’inin yarışın sonlarında Lewis Hamilton’u tutacak kadar rekabetçi olmadığını söyledi.

Mclaren’in Lewis Hamilton’u güvenlik aracı periyodundayken pite almaması sonucu Massa galibiyete ulaşabilecek isim gibi göründü ancak Ferrari, Renault’u geçecek performansa sahip olamayınca Massa yarışın bu şekilde bitmesine razı oldu.

Massa "Aracımın performansını biliyordum ve sert lastiklerdeydim çünkü yumuşakları sürmek zordu. Yeteri kadar gücümüz yoktu."

"Araç stabil değildi ve bunun yanında sanırım frenlerimde sorun vardı. Çok fazla performans kaybediyordum. Bu yüzden mücadele edecek araca sahip değildim. Denedim ancak bu mümkün değildi." dedi.

Massa, daha yarışın başında Hamilton’a karşı mağlubiyeti kabul ettiğini söyledi.

Massa "Zor bir yarış bekliyordum çünkü daha başlangıçta Lewis’in performansı çok hızlıydı ve bu pistte bizden çok daha hızlı olduklarının farkındaydım."

"Yarıştaki performansına bakarsak dün çok iyi bir sıralama çıkardığımı söyleyebilirim çünkü daha fazla hızlılarmış. Yarışta ilk bölümde bizden 0.5 sn daha iyilerdi. Durum bu şekildeyken pek bir şey yapamazsınız." dedi.

Massa ayrıca hâlâ Hamilton’a yakın olduğu için 3.lükten memnun olduğunu söyledi.

Massa "Bence gün sonunda yine de iyi bir yarış oldu çünkü 3. olduk ve daha şampiyonanın yarısını yeni geçtik. Şampiyonluk hâlâ çok açık."

"Kesinlikle çok sıkı çalışmalıyız. Ancak takımımın çok çalışacağını ve gelecek yarışlarda rekabetçi bir araca sahip olacağımızı biliyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    Evet Ferrari kesinlikle hızlı değildi.Ama Massa'nın mücadeleden anladığı sadece hızlı olmak mıdır?Hamilton'u sadece bir viraj arakasında tutabildi.Trulli'nin Toyotası'yla nasıl savunma yaptığını hepimiz görüyoruz.Evet hızlı değildi ama bu kadar çabuk pes etmemeliydi.Hamilton geçtikten sonra bir atak şansı yakalamıştı ama o hızlı aracı geçebilmek o kadar kolay değildi tabiki.Maalesefki Massa savunmadan yoksun…

  2. emre varlı avatarı

    massa ferraride bırakın pilotu test pilotluğu yapamıyacak bir kişidir.FERRARİ nin şanına yakışmamaktadır.Sıkı bi FERRAİ taraftarı olarak takım iyi değil bu sezon böyle giderse gider.

  3. Araçta sorun olması da massanın hatası, ben mi kullanıyorum frenleri sanki, ben keşke yumuşaklarla devam etseydi diyordum ama görünüşe bakılırsa bu da massanın kararı yani son bölümde yavaş olmasını açıklayacak hiçbir şey yok. Tamam ferrari yavaştı ama Massa da büyük pilotluğunu kullanıp durumu düzeltemedi demekki. Hamilton 12 tur içinde massayı 10 defa geçerdi ona birşey demiyorum ama massanın savunmaları resmen berbat. 2006 dan beridir de hiçbir gelişme göremedim. Massanın en kötü en zayıf noktası da bu savunması

  4. bence massa elinden geleni yaptı aracında bi problem olduğu belliydi zaten nelson'a yaklaşamadı bile iyinede bu koşullarda 3.lük gayet iyi bir pozisyon onu ve diğerlerini tebrik ediyorum

  5. McLaren açıkara hızlıydı bu haftasonu. Ferrari nin kazanması mucizelere bağlıydı açıkçası. Massa nın yeri 2.likti ama Piquet in şansı yaver gitti.

  6. herhangi bir arıza olmasa bile yarışın başından itibaren hamilton'un kazanacağı çok açıktı. esas massa dün çok çok iyi bir tur atmış demek ki sıralamada. ama SC'den sonraki bölümde açıkça çok yavaşlaması bir problem olduğunu gösteriyordu ve hiç kimseyle mücadele edecek performansa sahip değildi felipe. neyse ki kendisini podyum dışına itecek heidfeld'e geçilmeden yarışı bitirebildi. bir ara heyecana gelip fazla zorlayacağından endişe ettim ama doğrusunu yapıp aracını finişe getirme yolunu seçti podyum ile birlikte. buna da şükür demek lazım, 1 puanın bile çok önemi var bu zamanda.

  7. ogun savaş avatarı

    Her tur yarım saniye fark olunca tabi. Geçen yıla göre Mclaren yarış içinde daha ii olmaya başladı özellikle Lewis geriden yada ceza almadığı yarışları çok ii götürüyo

  8. Kabul etmiş bu hafta çok hızlı olduğumuzu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir