Mekanik Arıza Webber'in Yarışını Bitirdi

yazar:

kategori:

Mark Webber’in Almanya Grand Prix’sini mekanik bir problem yaşayarak tamamlayamamasının nedeni zarar görmüş yağ soğutucusu oldu.

Avustralyalı pilot 41. turda yarışa veda etmek zorunda kaldı. Webber, Avustralya yarışının ardından ilk kez yarışı tamamlayamadı.

"Zor bir yarış olacağını biliyorduk. İlk turda Vettel’le iyi bir mücadeleye girdim. Araçlar arasında çok fark yoktu. Aracımızın buradaki güçsüzlüğünü biliyoruz ve gelecek yarış öncesinde bu konu üzerinde çalışacağız."

"Bu, benim bu yılki ilk mekanik arızam. Buna neyin neden olduğunu kontrol etmeli ve bir daha olmayacağından emin olmalıyız"

Takım arkadaşı David Coulthard ise Honda pilotu Rubens Barrichello ile yarışın sonlarında yaşadığı temasın ardından 13. olarak yarışı tamamladı.

"Kötü bir start aldım. Heidfeld ilk virajda geniş aldı ve beni de geniş almaya zorladı ve pist dışına çıktım. Bu yüzden geride kaldım. 13 tur boyunca Jenson’ın arkasında takıldım ve hep onun daha iyi bir çekişi var gibi görünüyordu ve fren noktasından sonra geçmek zor oldu."

"Onu geçtikten sonra Rosberg vardı. Yarışın sonlarına doğru da Rubens’in aracının çekişi daha iyiydi. Ben virajı almak için çizgideydim. Sanırım benim bunu yapmayacağımı düşündü, bu yüzden aracı oraya getirdi ama işe yaramadı."


Yorumlar

  1. Fatih Şahin avatarı

    webber'in aracı yoksa ileri yarışlarda da geçen seneki ruh halinemi bürünecek.
    umarım webber böyle bir sorun yaşamaz.ama bu sorun olmasaydıda pek iyi gitmiyordu.

    david'de bana göre hatalıydı.bu adamın başına gelen bu sezon kaçıncı benzer kaza böyle.bir çoğunda kendisinin hatalı olduğunu söyleyebilirim.
    işte bazen hayat senin istediğin senin planladığın gibi gitmez.buda böyle gibi.

    takımın dördüncü olması için biraz gayret göstermeleri gerekiyor.tabi takımda gayretli olmalı.böyle giderse renault ve toyota'nın arkadan resmini çekecekler.

  2. Webber tatil yörelerindeki sivrisinek ilaçlamasında kullanan arabalar gibi gitti 3 tur boyunca…

  3. temasın tekrarını izledim. içerde olan rubens, rubens'in 2 tekeri çime çıkmış, coulthard hababam sıkıştırdıkça sıkıştırdı rubens'i. kaza kaçınılmaz oldu diyecem ama, coulthard bile bile lades yaptı, yazık oldu rubens'e. ayrıca webber'in içerde o kadar dolandığını görünce pistte yağ akmayan tek yer kalmamıştır diye düşünmüştüm, demek ki yağ akıtmamış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir