Dennis "Stratejimiz Doğru Değildi" (Güncel)

yazar:

kategori:

Mclaren Takım Patronu Ron Dennis yarışın ardından yaptığı açıklamada Hamilton’un stratejisinde hata yaptıklarını ve bunun galibiyete mal olabileceğini kabul etti.

Timo Glock’un kazasının ardından büyük çoğunluk pite girerken Hamilton pistte kalmıştı.

Hamilton pit stopunun ardından Piquet, Massa ve takım arkadaşının gerisine düştü ve onları tek tek geçmek zorunda kaldı.

Dennis yarışın ardından şu şekilde açıkladı durumu:

"Konunun 2 yönü var. Eğer bir araçla bir şey, diğeri ile başka şey yapacaksanız kararlardan birisi doğru olacak. Lewis’in aracında oldukça yakıt vardı."

"Güvenlik aracı çıktığında bir kaç güvenlik turundan daha fazlasına yetecek kadar yakıt vardı ve daha sonra liderliği alabilirdik."

"Ve bunun işleyebileceği Heidfeld  ve Piquet tarafından gösterildi. Onlar da kalmıştı. Tek pit yapan Piquet 2. olurken Heidfeld de bu sayede pozisyonlar kazandı."

"Güvenlik aracı düşündüğümüzden daha fazla kaldı çünkü biz aacın bariyerin arkasında olduğunu görmeyip, kaldırılması gerekeceğini düşünmemiştik. Biz sadece pist üzerinde bir kaç parça kaldığını düşünmüştük. Güvenlik aracı bizim düşündüğümüzden daha geç pite döndü ve yeterli zaman kalmamıştı."

"Diğer bir konu ise performansımız yeterliydi. Yarışın büyük bölümünü 2. hızlı araçtan yaklaşık 0.7 sn daha hızlı turlar atıyorduk."

"Bu strateji, stratejicimiz tarafından belirlenmedi ya da pit duvarı tarafından da. Bu Woking’de alınan bir karardı."

Yarış bittikten sonra telsizden Hamilton’a özür dileyen takımın patronu Dennis ayrıca pilotlarının performansını da övdü.

Dennis "Fantastik bir yarış çıkardı. Bu konuda şüphe yok. Sanırım etkileyici performansı ilk bölümde gösterdi ve tüm yarış boyunca rahat şekilde hızlıydık. Rahat şekilde hızlı." dedi.


Yorumlar

  1. Caner Arısüt avatarı
    Caner Arısüt

    En başta dedimki Ferrari'nin yanlış strateji belirleme görevini Mclaren devraldı bu yarış.Birinciliği kaybettiler.Ama Hamilton'ın harika sürüşüyle günü kurtardılar.Ferrari formda olabilseydi belki de kaçan birinciliğe yanıyor olacaklardı bugün.

  2. shumi o yarışta ne düşünmüştür kim bilir.

  3. mclaren ve ferrari aptalıkta yarısıyor.mclaren hamiltonu degil kovalineni iceri aldı. pes dogrusu.güvenlik aracı iceri girip pit yolu acıldıgında ferrari kimiyi pite almamalı öyle devam etmeli dedim.adamı pite aldılar 14.sırada cıktı yuh artık diyorum.mclaren dogru adamı degil yanlıs adamı iceri aldı.ama hamilton onları kurtardı gerci kimi de kurtardı sayılır adam bir dizi adam gecti.
    acıkca söylüyorum ne ferrari nede mclaren kenar yönetimi hic bir ise yaramıyor..en iyisi ross brown tebrikler honda

  4. senna guven avatarı

    hamilton mclaren i kurtardı..Lewis Hamilton bugün mclaren mercedes in üstündeydi..

  5. boşver sytrajeyi falan bu çocuk sende oldukça senin yanlışlarını da düzeltir

  6. gerçekten şaşırtıcı bir stratejiydi. pitler geçtikten sonra dedim acaba ben mi yanlış takip ediyorum, hamiltonu görmedim pitte ama doğruymuş. hamiltonun hızı ve rakiplrinin güçsüz olması stratejinin patlamasını engelledi.

  7. walla hamiltonun yerine kova'yı koyun 3lüğü bile zor alırdı yakıt yükü fazlayken bile hızlıydı gerçi o esnada etrafındaki araclarda pite yeni girmişti yani onlar daha ağırdı ama helal olsun walla süper yarıştı massa adına üzüldüm birincilik gitti:(

  8. samet demirel avatarı
    samet demirel

    bence daha yanlış yane o sc bi tur daha kalsaydı massa fren sorunu yaşamasaydı neler olacaktı ki kimi ve piquet 32 tur yumuşak lastiklerle mücadele etti

  9. Hamilton eğer pite SC çıktıktan sonra girseydi 30 tur boyunca yumuşak lastikleri kullanmak zorunda kalacaktı. Bence bu yapılan daha doğruydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir