Kovalainen Artık Sıradaki Yarışa Bakıyor

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen, Almanya GP’sinde de podyuma çıkamadı ve bir yarıştan daha üzgün ayrılıyor.

Mclaren’in Fin pilotu yarışa 3. sıradan başlası ancak damakı bayrağı 5. gören isim olmayı başardı.

Kovalainen yarışın ardından yaptığı açıklamada "Benim için çok zor bir yarıştı. İyi bir start aldım ve neredeyse Massa’yı geçiyordum ancak hızım yetmedi ve lastikleri en iyi şeklinde çalıştıramadım. Güvenlik aracı periyodu da bana yardım etmedi ve pit stoplarımda pozisyon kaybettim."

"Daha sonra kubica’nın arkasında zaman kaybettim ancak daha sonra onu geçmeyi başardım ve gerisi olaysız bir yarış oldu."

"5.lik burada beklediğim sonuç değildi ancak artık Macaristan yarışı için sabırsızlanıyorum. Podyum zaferi için elimden geleni yapacağım." dedi.

Norbert Haug "Mükemmel geçişler ile Lewis’ten sansasyonel bir galibiyet geldi ve takımının 2. kendi evindeki yarışında klasını gösterdi. Hızı hayal ettiğimden çok daha iyiydi. Güvenlik aracı periyodunda onu devam ettirmemizin ardından şampiyonanın en heyecanlı geçişlerinden ikisini gördük. Bu ikna edici galibiyet için çok mutluyum, teşekkürler Lewis."

"Takım içerisindeki herkese de bu mükemmel iş için teşekkür ediyorum. Sadece garajdaki değil aynı zamanda pazarlama, basın ve organizasyon bölümlerindekilere de. Bunun yanında Mercedes tribünlerinde bizi yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımıza ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Orada çok fazla olay gördüler ve muhteşem atmosferden keyif aldılar." dedi.


Yorumlar

  1. Bu kafayla Kovalainen hep sıradaki yarışlara bakar…

  2. gerçi heiki yol vermeseydi de en fazla iki tur içinde geçerdi (gerçi böylesi daha şık olurdu ama) yine 1. olacaktı heiki daha fazla dayanamayacaktı kim dayandı ki laf aramızda massa yı daha kolay geçti 🙂

  3. Ama şu da var tekrar izledim videoyu. 2 McLaren uçmuş Jeraz 1997de. Mika start finish düzlüğünde iyi bir geçiş yapmış tam yol verdi sayılmıyormuş DC. 😀

  4. Valla 97 Jerezi izlemiştim youtube özeti olarak. David Mika arka arkaya gidiyordu. David Mikaya buyur abi geç dedi. Sanırım o yarışı da Mika almıştı.

  5. vega davidde 1998de avustralyada vermişti mikaya yolu 😀

  6. Evet A1 ring… Avusturya… İkisinden birinin ismini değiştirelim… 😀

  7. Vega_nitro arkadaşım yine yanlış hatırlıyorsun gibime geliyor.Avustralya değilde Avusturya olmasın o :))

  8. Ferrari Avustralya olayında gerçekten büyük bir hata yaparak skandala imza atarak Schumacheri öne geçirdi. Bu takım emri. Sonraları pit stop taktikleri ile başarı ile kamufle etmeyi başardılar bu olayı.

    Gelelim McLaren olayına. Bu da mini bir skandal. 2 yarıştır üstüste Kovalainen yol veriyor Hamiltona. Ben yakıştıramadım pilotuma ve takımıma. Ama Lewis Massayı Piqueti geçip iyi giderek nötrledi olayı…

  9. Vega nitro, ingiltere yarışını bulabilirsen bi yerlerden yine bak, göreceksin heiki o virazda hep yavaştı ve o virajı hep o şekilde dönüyordu..aynı virazjda aynı şekilde başkalarına da geçildi.ordaki yarışın ilk turunda kendisini yarış dışında bırakabilecek bi hırsla pozisyonunu savundu hamiltona karşı..bunu da hatrla lütfen

  10. İngilterede öyle birşey olmadı vega_nitro arkadaşım.Hammy hızlıydı ve Kovalainen başlarda yavaştı.Asıl yol verme olayı Fransada oldu.Kovalainen Hammynin stratejisinin çalışması için yol vermişti.Yarış arşiminden izledim baktım şimdi.

  11. cnn, takım emri ile mi oldu yoksa heiki kendi isteği ile mi yaptı bilinmez, ama herhalukarda dediğin doğru, nerdeyse durdu heiki, ve bu sporun ruhuna ters bi durumdu:))

  12. ya tamam takım emri de olabilir falan da bu biraz daha kamufle edilebilirdi geçen yıl brezilyada massa çok güzel bi şekilde son pitte kimiye yol vermişti ama ucu ucuna gerçi burada daha başka pit yoktu ama en azından sanki mücadele eder gibi yaparken hami geç frenaj yapmış olurdu.
    böyle virajın ortasında durup beklemek sporun ruhuna ters bence

  13. İngiltere bariz öyle geldi bana ama bazıları diyor Kovalainen hep yavaştı o virajda. Şimdi Almanya… Bariz bir yol verme. DC'nin 97de Hakkinene yol vermesi gibi Jerezde…

  14. Abuzer arkadaşım 2. defa aynı cümleyi kuruyorum sana.Ferrarinin yaptığı bambaşka birşey.Ferrari son turda 2. olan Schuminin 1. olan Barrichelloyu geçmesi için kasten Barrichellonun yavaşlamasını istiyor.Ama burada arkadaki takım arkadaşının daha hızlı olduğunu düşünerek avantajını yitirmemesi için yol veriyor.Ferrari Fransada bunu yaptı ve ben destekledim bu yaptıklarını.Sence burda anlaşılmayan bir nokta varmı?Ben bunu yazdım ama ezberlemiş gibi hala Ferrari yapınca niye söyleniyor diyorsun.

  15. ferraride yavaş olan bi pilotun hızlı olan ve tyarışı alma ihtimali olan takım arjkadaşına yol vermesine kimse bişi demedi..mesela, raikonenin bi önceki yarışta massaya yol vermesi gibi..olayı saptırmayın, ferrari, 1. giderken takım arkadaşına yol veren pilotları nedeni ile eleştirildi..elma ayrı armut ayrı

  16. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    rahatsızlık yol vermesi değil normal olanı da bu takım arkadaşına yardım edebilirsin.ama neden macca yapınca doğal bi davranış ferrari yapınca suç ve takım emri?

  17. ben kanada2008de de öyle oldugunu düşünüyorum burada da böyle olduğunu düşünüyorum. ama bazı arkadaşlar öyle görmek istemiyorlar işte. hamilton geldi hakkıyla geçti gibi. bakın videoda kovalainen normal çizginin ta neresine çıkıyor hamilton arkasına geldiğinde. sürekli eşitlikten ve takım emir olmayacağından bahsedilip bu tür bir şey olunca çok yazmak istemememe rağmen yazmak istedim birden 🙂

  18. apocan takım emrimi bilemem sanırım öyle olabilir. ama gerçekten Kovalainen ikinci defa Lewis'e buyur geç dedi. Ya da bana ikinci defa öyle geldi…

  19. Abdullah kardeşim Kanada 2008de Bmwlerin yaptığıyla bunun ne farkı var.Orada çaktırmadan buyur geç denilirken burda buyur geç Hammy denildi.Amaç aynı sonuç olarak.Burdaki takım emriyse ordakide takım emri.Ayrıca Fransadaki yarışıda unutmadık Kimi yarışmak istese yarışamazmıydı geçişin zor olduğu o pistte.Ama arkadaki hızlı olan aracın geçmesine izin verdi.Burdada Hamilton bariz şekilde 1 saniye hızlıydı ve bunu anladığı için Kovalainen yol verdi bundan niye herkes rahatsız oluyor anlamadım.

  20. ahmet özkan avatarı

    siz zaten anlamak istediğinizi anlıyorsunuz ben en az burda milyon kere heikkiye üwey ewlat muamelesinin yapılmadığını söledim. artık bişi demiyorum.Allah ıslah etsin ne diim:((

  21. Direkt bir takım emri olduğunu sanmıyorum, zaten, telsiz görüşmeleri dinleniyor ve direkt bir "yol ver" emri varsa ceza alır takım..bunun dışında, heiki levisi en fazla bir tur tutabilirdi bu konuda herkes hemfikir herhalde..heiki resmen hamiltona yol verdi buna da kimse itiraz edemez..ama bu olay, mclarenin pilotları arasında ayrımcılık yaptığına asla kanıt olamaz..geçen ytarışta da yavaş olan raikonen massaya yol verdi,hiç kimsenin o olay hakkında bi yorum yaptığını hatrlamıyorum..eğer heiki 1. iken lewise yol verse idi o zaman durum farklı olurdu.Dennis o arada telsizle konuştu sanki doğru, belki heikiye yol vermesi için bişiler ima etmiştir..ama bunu bilemeyiz..belki de heiki kendisi lewise bu iyiliği yapmıştır..ille de takımın direktifi ile olan bi şey diyemez kimse..bu arada, heikinin yarış 1. liği için iddialı olduğu ingilterede hamilton ile ilk turda nasıl risk alıp mücadele ettiğini de hatırlamak gerek.

  22. kaan roket gibi geliyordu ama ona bişey dediğim yok ama burada herşey açık. virajın taa en dışına giriyor ve duracak kadar yavaşlıyor. ronun parmakları da ne hikmetse oradaki tuşlarda birşeyler karıstırıyor. bir aralar todtu bu şekilde çok görürdük bu sefer de dennisi gördük.

    buyrun tekrarı:
    http://www.dailymotion.com/apocann/video/10399655

  23. orda hamiltona zorluk yasatsaydi takimdan direk gönderirdi ron 🙂
    saka bi yana ama sezon sonu direk gönderceğinden emindim:)
    kovaya çok üzülüyorum cidden bazen performansını tam ortaya koyamıyor bazen zorluyor üstünde cok baskı var hamiltonla ne zaman karsılassa geciyor ayrıca takım sanki tek pilot var o da lewis gibi konusuyorlar üvey evlat muamelesi 🙁

  24. kaan kaanhan avatarı

    sen yapma bari Abdullah :S naapsaydı göstermelik oyunlar işte öle komiklikler şakalar 🙂 adam arkadan roket gibi geliyor ne yapmasını bekliyordunuz. tutulacak gibiydise massa tutsaydı o zaman 🙂

  25. daha çoook bakacaksın gibime geliyor kovalainen. bugün durup geç desen hamiltona bu kadar üzülmezdim emin ol, resmen virajda en dışa çıktı attı birinci vitese hamilton kardeşim geç dedi.

    mclarenci arkadaşlar kusura bakmayın ama bal gibi takım emriydi. evet bu konu çok geçiyor "mclarende takım emri olmaz" sözleri ancak bunu kabul etmek zorundasınız. kanada 2008de bmwlerin yaptıgı tarz bir şey olsa neyse ama bu ancak bu kadar açık olurdu. demekki mclarende de eşitlik anlayışında değişiklik olmuş. mclaren 1. pilotu daha erken teyit etti.

  26. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    mclaren de pilot eşitliği denen bişey hiçbir zaman olmadı. kovalainende 2. pilot bunu boyle bilin. bugün resmen yol verdi hamiltona. alonsonun geçen sene anlatmak istediğini şimdi daha iyi anlıyorum.

  27. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    BAK bak sadece bakiyon zaten ölü gibisin canlan biraz en prestijli takima geldin ama masallah kilin kipirdamiyo demekki sendeki hersey bu bundan baska bisey yok seneye takim bulamazsan sasmam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir