Heikki Kovalainen

yazar:

kategori:
Heikki Kovalainen
 Doğum Tarihi  19/10/1981
 Doğum Yeri  Suomussalmi
 Ülke  Finlandiya
 Medeni Hali  Bekar
 Boy  170
 Kilo  63
 İstatistikler

 Yarış Birinciliği

 0  İlk Yarış  2007 Melbourne
 Kazandığı Puan  30  En iyi derecesi  4
 Katıldığı Yarış  17  2006 Derecesi  –
 Pole Pozisyon  0  2007 Derecesi  7
 Podyum  1  Takımı  McLaren Mercedes

Geçmiş

 Heikki Kovalainen uluslararası alanda adını ilk defa 2004 sezonunda katıldığı Şampiyonlar yarışı organizasyonunda duyurdu. Loeb burada Sebastian Loeb’i kendi kullandığı araç Citroen ile geride bırakmayı başararak ilgi odağı oldu.

 Kovalainen Formula 1’e geçmeden önce karting serilerinde, İngiltere Formula Renault ve İngiltere F3 serilerinde yarıştı. World Series by Renault’taki ilk sezonunda 2. olan Kovalainen bir sene sonra bu seride şampiyon oldu.

 2005’te GP2 serisinde yarışan ve şampiyonluğu Nico Rosberg’e kaptıran Kovalainen daha sonra Renault denetimi altına girdi. Renault’ta geçirdiği 1 senelik test döneminin ardından Mclaren’e geçen Fernando Alonso’nun yerine Renault’ta yarış koltuğuna oturdu Fin pilot 2007 sezonunda.

 İlk başlarda beklenen performansı veremeyen çaylak pilot sezon ilerledikçe kendisini geliştirdi ve sezonun ikinci yarısında düzenli olarak puanlar kazandı. Asıl başarı ise Japonya yarışında Kimi Raikkonen’i arkasında tutmayı başarıp podyumun ikinci basamağına çıkması ile geldi.

 Renault ile geçirdiği 1 senenin ardından Kovalainen yine Mclaren’den ayrılan Fernando Alonso’nun yerine transfer oldu. Mclaren ile gözünü daha fazla başarılara diken Fin pilot takımın İngiliz yıldızı Lewis Hamilton’un takım arkadaşı olarak Mclaren’de yarışacak.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir