Mclaren "Takım Emri Olmadı"

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes Patronu Ron Dennis, Heikki Kovalainen’in takım emri ile takım arkadaşına yol verdiği söylentilerini kabul etmedi.

Lewis Hamilton, yarış içerisinde takım arkadaşının arkasına yaklaştığında Kovalainen oldukça kenara açıldı ve takım arkadaşının geçmesine izin verdi.

Hamilton ve Dennis yarışın ardından Kovalainen’e teşekkür ederken tribünleri dolduran kalabalık bu anda ıslıklarlar ile yaşananları protesto ettiler.

Dennis, Kovalainen’e takım emri vermediklerini belirtti. Takım emri 2002 sonrası kurallara göre kural ihlali oluyor.

Dennis "Pilotlara tavsiye ettiğimiz tek bir şey diğer pilotun hızına saygı göstermesi. Bunu yapabilirler."

"Lewis neredeyse 1 sn hızlıydı ve ona Lewis’in 1 sn hızlı olduğu söylendiğinde geçmesine izin verdi. Bu, inanılmaz bir sportif yaklaşımdı." dedi.

Kovalainen hakkında konuşmaya devam eden Dennis şunları belirtti: "Tek yolun bu olduğunu biliyordu çünkü ne kadar fazla tutarsa Lewis için liderliği tekrar almak o kadar zor olacaktı. Yarış takımı olmak böyle bir şey." dedi.


Yorumlar

  1. bare kova virajı kaçış alanından dönseydi lewis de ufak bi blokaj yapıp geçseydi.

  2. Alenen olan ney sanki gizli birşey varmış gibi? Anlayamadım? Bu konuda 1 açıklama falan mı geldi yoksa FİA ceza mı verdi de bizim haberimiz yok? Telsiz ve sinyaller kayıt altında. Sıralama sonunda bile engelleme cezası veren FİA takım emri olsa McLaren'i n'apardı? Benzin döker yakardı. Kaldı ki Kimi Massa diye kıyaslama yapmadım.

  3. Alanen takim emriydi, Kimi-Massa olayi ile karsilastirilmasi yapilamaz cunku tur basina 5 sn yavasti Kimi, Sadece Massa`ya degil herkese yol verdi zaten. Heikki`ye takimin bisey soylemesine gerek yoktu, Heikki Lewis`i o kadar hizli gorunce zaten yol verirdi, bu olayda bu kadar spor ahlakina uymayacak sekilde alenen yapilmamis olurdu.. Mclaren gecen sezonun yanlis oldugunu kabul etmis ve bu yonde karar almis gibi gorunuyor. Ha haksizlarmi? hayir haklilar, ama bu isler Alanen yapilmamali, ayip..

  4. Şimdi biraz düşünelim, bu konuya neden bu kadar takıldınız? Massa zayıf Renault'a yaklaşamıyor bile, Raikkonen hafta boyunca 5.sıradan yukarı çıkamıyor, BMW'ler dökülüyor, Alonso paspas olmuş ama hafta sonuna etki eden tek konu Hamilton'un 5.sıradan 4.sıraya birkaç tur ERKEN yükselmesi. Zaten bariz hızlıydı lastikleri yeni mutlaka çılgınca bir atak yapacaktı ve Kovaleinen de kaza olmasın diye zorlamayacaktı. Bunu bilmiyor musunuz da Ferrari'yle kıyaslamaya çalışıyorsunuz? 2002 A1'ring veya 2005 İndy ya da kayıtlara resmen geçmemiş bir çok örnekle bir tutuyorsunuz? Komik bile değil. Takım emri buysa eğer Ferrari'nin yaptıklarına yeni bir statü belirlememiz gerekecek.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Abdullah kardeşim ve diğer arkadaşlar ben konu ile ilgili görüşümü yazdım ve kanaatimde takım menfaati neyi gerektiriyorsa o yönde kararlar verilmiştir ayrıca ben olayı f1 boyutunda doğrudur diye değerlendirmedim ,takım işleyişi açısından değerlendirdim ve takımın verdiği karar kendisine şampiyonada artı getirmiştir ;
    ayrıca kovalainen gerekli hıza sahip olsaydı takımın öyle birşey söyleyeceğine ihtimal vermiyorum ,ki hızlı olsaydı zaten kubicayı zorlardı ayrıca lastik faktörününde bunda etkisi vardı heiki sert lastikteydi lewis orta sertlikteydi

  6. takımın ayrımcılık yapmadığının en büyük kanıtı LEwisi pite çağırmamalarıdır Whitmarsh ile yapılan röportajda Kovalainenin durumuda düşünülerek karar verildi dedi eğer Lewisi pite çağırsak Kovalainen zaman kaybedicekti ve gerilere düşücekti dedi..Yani Yarış performansı zaten kötü olan pilotu gerilere düşürersen "0"puanı göze almış oluyorsun ama takım ne yaptı LEwisin 1.liğine riske attı ve Kovalaineni pite çağırdı..Bu sayede 4 puan kazanmış oldu Heikki..Şimdi Heikki düşündüğünde takımın Lewisi kayırmadığını anlıycaktır..

  7. evet haklısın, ben diğer bir haberin yorumunda yazdım, heiki nerdeyse durdu,ve bu şekilde yol vermesi hiç hoş bir görüntü değildi,senin de dediğin gibi belki de bir mesaj vermiştir bu hareketi ile takıma..ama bu olay mclarenin lewisi kayırdığına delil olamaz…yavaş olan lewis,hızlı olan heiki olsaydı benzer bir durumda mclaren aynı şeyi yapardı..ha şu var, halihazırda lewis şampiyonada heikiden çok daha avantajlı..bundan sonra lewis kayırılır mı onu bilemeyiz..kayırılırsa,eşit hızlarda ya da lewisten daha hızlı bir tempoda lewisin önünde yarışıyorken hızını kesip lewise yol vermesi söylenirse o zaman ben de çıkıp burda" mclaren de diğer takımlar gibi,pilotları arasında ayrımcılık yapıyor, diye söylerim.

  8. fuad öncelikle bunu açık bir şekilde kabul ettiğin için tebrik ediyorum seni.

    ben schumi olayını bununla tam olarak karşılaştırmadım. o açık bir takım emriydi ama bu olaya benzettiğim olayları da yazdım.

    "geçen sene massanın brezilyada kimiye geçilmesi takım emriydi ki yarıştan önce konusulmus bir emirdir telsizde olmasada ve kanada da nickin kubicaya geçilmesi de takım emriydi ya da sizlerin deyimi ile pilotun izin vermesi."

    bunlarda takım emriydi diyorum aynı şekilde. ancak raikkonen olayı biraz farklıydı. heiiki normal bir araçla yarışıyordu ve virajda durarak gel geç dedi çok basit şekilde, belki de bilemeyiz orada yol vererek bize birşeyler işaret etmeye çalıştı ya da takımına… benim derdim bunun kabul edilmemesi ve bu kadar basit yapılmasıyla.

    çok fazla konustuysam özür dilerim

  9. Şener abi neden ozaman mclaren eşitlik diye bu kadar dil döküyor? neden takım menfaatini düşünüyorsa geçen sene kazanacağı çok rahat bir şampiyonluğu aptal bir şekilde pilotlarını yarıştırarak kaptırdı? şampiyonluk mclarenin menfaatine değil miydi?

    ben üstüne basa basa söylüyorum hamilton her halükarda heikkiyi geçerdi ve massa ve pikeyi geçtiği gibi geçse çok daha tatlı bir galibiyet olurdu. ancak bu tür ucuz bir yol verilmesini aklım almıyor ve bazı arkadaşların hayır yol vermedi, bu bir takım emri değildir demesini anlayamıyorum. takım emri illaki "heikki sen dur lewis geçsin" gibi olacak değil ya.. dennis amcam düğmeye bastı dedi sen yavaşsın lewisten çekti elini düğmeden heikki durdu virajda.

    ben kimsenin tarafında değilim bunu bir kez daha belirteyim. bazı mclarenci arkadaşlar bunu göremiyorlar ama dışardan her şey net görünüyor.

    Teşekkürler

  10. olay tamamen takım emriydi,takım direkt olarak lewise yol ver diyemeyeceğine göre uygun bi dille ima etmişler,bu apaçık,tartışmaya yer yok bu konuda..ama, heikinin lewise yol vermesi takımda pilotlar arasında ayrımcılık olduğu anlamına asla gelmez.gerçekten bi ayrımcılık varsa,lewis kayırılıyorsa bile- ki bunu sanmıyorum- bunun kanıtı heikinin son yarışta nerdeyse durarak lewise yol vermesi olamaz..Raikonenin sorun yaşayıp yavaşladığında massaya yol vermesi ile heikinin lewise yol vermesi arasında ne fark var bunu anlayamadım.o olayıhaklı olarak kimse eleştirmedi, burda neyi eleştiriyorsunuz? Abdullah Çelik, Ferrariyi eleştiriyordunuz bunu da eleştirin diyorsun, peki hocam, şuminin takımda kayırılması, 2 . giderken bariçellonun yavaşlatılıp yarışta öne geçirilmesi ile heikinin lewise yol vermesi ne bakımdan birbirine benziyor? bariçello yarış galibiyetinden vazgeçirildi..peki heikiye neye mal oldu lewise yol vermesi? lewise yol vermeseydi heiki yarışı mı kazanacaktı? ya da,lewis karşısında pozisyonunu muhafaza etme gibi bir şansı mı vardı? daha önce de yazdım,sapı var diye elma ile armutu bir görmek haksızlıktır.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    2008 Almanya Hockenheim yarışındsaki hamiltonun kovalaineni geçtiği olayla alakalı çoğu yorumunuza katılmakla beraber aklınızdan çıkardığınız önemli birşeyin olduğu kanaatindeyim ,öyle veya böyle f1 bir takım sporu ve her takımda olduğu gibi mclareninde bir işleyiş düzeni ,kuralları ,prensipleri vardır ,bunlara pilotlarını yarıştırmakta dahil(takım menfatine olduğu sürece) ,pazar günü olan hadise ile alakalı kazanabileceğiniz bir yarışı neden 4/5 olarak bitiresinizki ayrıca lewis heikiyi geçmeseydi ben massanın nelsonu zorlayabileceğini dahi düşünmüyordum ki zorlamadıda ;
    Lütfen düşündüklerinizi beyan ederken biraz geniş çerçeveden bakın ve tekrar düşünün biz bireysel olarak düşünebiliriz fakat bir takıma bağlıysanız siz bireysel düşünemezsiniz ;
    önemli olan her zaman için ait olduğunuz grubun menfaatidir bu menfaatler doğrultusunda heiki yol vermeseydi renault:10 ferrari:11 bmw:9 mclaren:9 puan alacaktı fakat şimdi renault:8 ferrari:9 bmw:7 ve mclaren 14 puan aldı soruyorum hangisi mclarenin menfaatine ;
    mclaren menfaatleri doğrultusunda karar vermiştir ve bana göre iyi yapmıştır yapmasaydı o geçişleri göremeyecektim :)) ve işimiz massaya kalacaktıki o zamanda nelson kürsünün en üst basamağında olacaktı

  12. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    McLaren-Mercedes takımı ile guru duyuyorum.İyi ki Ron Dennis var.

  13. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Ron, Kovalainen'e takım emri vermediklerini belirtti.

    Ron: "Lewis neredeyse 1 sn hızlıydı ve ona Lewis'in 1 sn hızlı olduğu söylendiğinde geçmesine izin verdi. Bu, inanılmaz bir sportif yaklaşımdı." dedi.

    Heikki telsizden duyduklarından takımın ne istediğini anlayacak kadar akıllı ki anında tepki verip virajı açıktan alıyor. Buna Hamilton bile şaşırıyor. Takım bunu sportmence karşılıyor ve hala pilotların eşit olduklarını savunuyor.

    Bu olayın neresinde sportmenlik var anlamıyorum. Hamilton 1 sn hızlı ve takım arkadaşını Nelsonu geçtiği gibi rahat geçebilirdi. Eğer yanına kadar gelseydi eminimki heikki zaten riskli bir hareket yapmazdı. Ama takım sadece 1 tur bu duruma tahammül edebildi. Bu turda da Hamiltonun adam akıllı bir atak denemesi bulunmuyor.

    Bu sezon bu ilk kez olmuyor malesef. Kim bilir belki silverston da bile heikkinin kulağına birşeyle fısıldamışlardır. Herşeye rağmen eşitliği savunuyorlar ya pes doğrusu. Bu tarz şeyler geçen senede yapıldı ondan önceki senelerde de ama burada olduğu kadar açık ve net olmamıştı.

    1 zafer kazanıldı bir pilot daha katledildi. Tebrikler Mclaren şahit olduğum 3. kıyımda gerçekleşti. Daha Heikkiden zaferler beklemeye devam edersiniz. Sizin istediğiniz de zaten bu ya neden yetenekli pilotların bunu yapmasını istiyorsunuz anlamıyorum.

    Bu arada Hamilton dün mükemmeldi. Tek kötü olan şey takımın zafere gölge düşürmesidir.

  14. "lost boy Tarih: 21.07.2008 20:43:57

    Cevap: 1.yol vermedi sadece Massa kadar direnmedi o kadar."

  15. heikki bilerek geçilmedi diyen görmedim ben şuana kadar sadece Heikki yapması gerekeni,doğru olanı yaptı ve kendisinden 1sn hızlı olan takım arkadaşına gel geç dedi..Bunu Schumi-Barichello 2 lisinin yaşadıkları ile bir tutulmasını anlıyamıyorum lost boy ve fatih abi çok güzel açıklamışlar nedenlerini yani Heikki zorlayıp yol vermeseydi belkide kaza olucaktı ve takım "0" puan alıcaktı Heikki bunun farkında bir pilot ve kendisinin Hamilton'dan yavaş olduğunu biliyor..Takım hiç bir şey söylemese bile eminim o kendisi yavaşlayıp yol vericekti..Takım ona Lewisin kendisinden 1sn daha hızlı turlar attığını hatırlattı ha eğer zorlasaydı takım bişi demicekti ama gereksiz yere zorladığını bilicekti şimdi düşündüğünde yaptığının mantıklı bişi olduğunu düşünüyordur eminim..

  16. hamiltonun hızlı olduğunu inkar eden yok. ancak sizler eğer bu geçişe hamilton hakkıyla geçti, heiikki bilerek geçilmedi, savunmasını yaptı gibi şeyler diyorsanız buyrun ben çamur yemeye hazırım. heikki yol vermeseydi takım içerisinde zor duruma düşecekti bile takım emrinden başka birşey değildir hiç kusura bakmayın.

    Ferrari'nin schumi ile yaptıkları takım emriydi kabul edildi, o zamandan sonra kurallar değiştirildi, geçen sene massanın brezilyada kimiye geçilmesi takım emriydi ki yarıştan önce konusulmus bir emirdir telsizde olmasada ve kanada da nickin kubicaya geçilmesi de takım emriydi ya da sizlerin deyimi ile pilotun izin vermesi.

    takımın telsizden bir şey demesine gerek yok. ron sürekli diyor heikkinin sırası gelmedi, o da gelecek… böyle giderse heikkiye sıra gelmeyecek. kusura bakmayın ama siz takımınızı yüceltme çalışmalarına devam ediyorsunuz. başkası yapınca kötü oluyor ama sizin takımınız bunu yaptığında farklı bir yorum katarak yapıyor ve diğerlerinin yaptığı ile aynı olmuyor.

    tamam bunlar olur takım içerisinde ama siz hala böyle bir şey yok diyorsanız bilemeyecem. benim nacizane fikrim bu yönde kusuruma bakmayın.

  17. Eyvallah Fatih, sadece bilinenleri paylaştım gizli saklı değil ki zaten.

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    lost boy her zamanki gibi gerekenleri söylemiş tarih ve gerçekler hakkında,ona da cevap verecek biri biraz zor çıkar mantık cercevesinde..
    takım emri yok diyorsa yoktur,heiki kendi isteğiyle yol vermiş olabilir ama bunu yapması gerekiyordu zaten..zaten berbat bir yarış cıkartmakta üzerine yok heikinin bu aralar,bir de üstüne böyle saçma bir şey yapsaydı takımdan tepki görecegini bilirdi,eğer heiki hızlı oldugu halde onu durdurup puan kazansın diye lewisi gecirselerdi o zaman en buyuk tepkiyi ben gösteridim ve bu söyledigimi de ferrariden başkası yapmadı izledigim sezonlarda.2005 amerikayı hatırlayın,tabi yarışları sadece basit basit izleyip çöpe atanlar için söylemiyorum bunu,herşeyiyle izleyip detayları aklında tutabilen kişiler için söylüyorum..o yarısta biliyorsunuz sadece 2 ferrari vardı yarışı kazanabilecek ve baricello schumiden daha hızlıydı ve her virajda zorluyordu gecmek için..ama takım rubensi bir anda yavaşlattı ve böyel şeyler yapmamasını söyledi..2005 i hatılarsınız,ferarinin ve schumin en ufak bir iddası bile yoktu..hal böyle iken bile pilotların yarısmasınma izin vermemişti..bizim tarihimizse birbiriyle yarışan pilotlarla dolu..gecen yıl şampiyonluğu niye kaybettik biz..boşa çamur atıp bir ton cevap yemeyim derim ben size..

  19. Ferrari'nin niye mi bu kadar taraftarı var? İşte nedenleri: Tabiki başarı ancak;

    1-Ferrari binek otomobil üreticisi ama McLaren prototip üretir, Williams'ın yok yani marka değeri yüksek tıpkı Fenerliyim ama 3 futbolcu sayamam R.Carlos sayesinde Fenerli oldum demek gibi. (not:sadece örnek olsun diye yazdım)

    2-McLaren ve Williams gibi takımların üstün olduğu yıllarda Formula 1 sadece 15-20 ülkede canlı yayınlanıyordu çoğu ülkede TV'ler tek kanallıydı ve F1 haberlere bile çıkmıyordu

    2,5-İnternet gelişmemişti yani Enformasyon yok denecek kadar azdı

    3-Ferrari'nin üstün olduğu yıllarda TV yayınları 150 ülkede vardı, internet her 3 evden 1'inde var, cafeler cabası

    4-İtalya,Türkiye ve Almanya'daki Ferrari taraftarları dünya ortalamasının çooooooook üzerinde İtalya-Ferrari, Almanya-Michael, Türkiye-TV Yayınlarının yeni popüler olması

    Kısacası şunu belirtmek isterim çoğu taraftarınız Avusturya 2002'den ve buna benzer sayısız örneken habersiz sırf Kimi için Ferrari'yi destekliyor, tıpkı 1 zamanlar sırf Michael için destekledikleri gibi, sırf haberlerde o çıktığı için vs..

  20. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    daha incelenmedi bakıp görücez

  21. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    sen anlamamakta ısrar ettiğin için tekrar yazmaya gerek görmüyorum.senna-prost gelmiş geçmiş en iyi ikilidir çoğu kişinini itiraz edeceğini sanmıyorum.yarıştılar birbirleriyle mücadeler ettiler gerekirse yarış dışı bırakacak kadar hırslıydılar f1 e zevk katmıştır izlenir hale getirmiştir karşı çıkacak kimsede yoktur buna.ama bunu schumi yaptığında siz ve sizin gibiler çirkeflik oldu.şunun altını çizerek sölüyorum ferrari hiç bir zaman dememiştir ki biz pilotlarımızın yarışmasına izin veriyoruz.bunu yapan mclaran mercedes f1 takımıdır. ve kendiyle çelişen de mclraren takımıdır.biz f1 i izlenmez hale getiriyor siz izlenesi hale getiriyorsanız neden ferrarnin bu kadar taraftarı var merak ediyorum.tutan bütün insanlar mı zevksiz f1den anlamayan insanlar

  22. Takımın telsizi de sinyalleri de kayıt altında, nizami geçişlere ve olmayan engellemelere bile ceza veren FİA bir takım emri olsa McLaren'i benzin döküp yakardı.

  23. Senna-Prost 20 yıl sonra bile gelmiş-geçmiş en iyi ikili olarak kabul ediliyor, ayrıca biz sadece 10 yıldır şampiyon olamıyoruz o alanda rekor sizin 1983-1999 arasında. Sen önce kendi takımının tarihini öğren. Sonra başkasına çamur at. Ayrıca 1 örnek bile veremedin hatırlatırım.

  24. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ayrıca ferrari hiç bir zaman pilotlarını yarıştırdı diye bi iddia da bulunmadım.dediği gibi her takımın kendine göre anlayışı vardır.ferrari yarıştırmaz ama sizin de iddia eddiğiniz gibi macca yarıştırırı cezasını ya da yararını kendi çeker.
    ama sorun şurda eğer bi takım diyorsa ki ben pilotlarımın yarışmasına izin veriyorum işte o zaman takım bu hafta yaptığını yaptıramaz.çıkın bize deyin ki biz pilotlarımızı yarıştırmıyoruz o zaman zaten size kimse bişey diyemez.ama siz yıllardır kendinizi böle tanıttınız biz izin veriyoruz vsvs.. gördük işte bu hafta eşit takım! anlayışınızı

  25. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    sana gerekli cevabı orda yazdım silindi ^^

    yol verdiğini takım kabul ediyor hala yol vermedi diyorsun takımının açıklamalarını oku sonra cevap yaz.

    2.si sizin f1 e kattığınız zevk nedir söliyim alonso-lewis kavga edip ayrıldı zevk budur işte..senna prost her türlü birbiriyle yarıştı çarpıştılar heyacan kattılar vsvs. onlar birbirine çarptı heyacan oldu schumi bunu yaptı çirkeflik oldu sizin zevk anlayışınız bu kadar.her takımın kendine göre anlayışı vardır.siz e mücadelelerle f1 kattığınız zevkle başarılar ama bakınız başarılar.mücadele ettirmekle şampiyon olunmuo yıllar sora bi takım vardı pilotlarını birbiriyle yarışmasına izin veriodu die hatırlanmayacak lewis-hamilton 2lisi..bi takım vardı pilotları kavga etti şampiyonluğu rakibine kaptırdı diye hatırlanacak.sizin f1 e zevk katma anlayışınız siz yapınca en doğrusu en iyisi ama diğerleri yapınca çirkeflik kurar ihlali.soruyorum sana ferrari takım emrini belirgin şekilde ilk yarışta takım emri yasağı varmıydı?ferrari herhangi bi suç işledimi hayır.ve siz şampiyonlukları kaybetme uğruna yaptığınız saçma hareketler yüzünden 98den beri şampiyon olamıyosunuz ama bizim kaç şampiyonluğumuz olduğunu sayarak zor da olsa bulabilirsin!

  26. Cevap: 1.yol vermedi sadece Massa kadar direnmedi o kadar.

    2. Senna-Prost,, Raikkonen-Montoya,, Hamilton-Alonso,, bu ikililer kendi aralarında tekerlek tekerleğe zorlayan hatta kazalar yapan ama gene de çekişme nasıl olur yarış nasıl yapılır bizlere onlarca kez izleten pilotlar, şimdi bil bakalım bu pilotlar hangi takımda beraber yarışmış? ve sonra da bana Ferrari'den sadece 1 ÖRNEK VER buna benzer! O zaman sorunun cevabını alacaksın. Biz şampiyonluklar kaybetmek uğruna insanlara FORMULA 1 izlettik oysa siz (yani Ferrari) 100 puan fark varken bile Michael'a yol verdiniz. Sezonlar ve yarışlar boyunca…

    Her başlığa aynı cevabı yazmam mı gerekiyor yoksa sen 1 örnek verecek misin?

  27. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    sorun yol vermesi değil doğru olanı yaptı bunu altını çizerek söylüyorum.takım arkadaşına yardım etmek doğru olandır.peki pek sevgili mclaren taraftarları biz bunu yaptığımızda niye olay ettiniz hatta o zamanlar takım emri die bi yasak yokken?bu mudur sizin anlayışınız..asil takım işte kendisine olunca doğal bize olunca olay.

  28. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    masa daha önündeki renoyu gecemiyor lewis arkadan tek tek dize dize geliyor yok yol vermis yok bilmem ne yapmis siz niye yol verdiniz takim emrimi yoksa :))))

  29. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ZAMANINDA baricelo nasil yenilgiyi kabuleniyorsa simdi de kova kabulenmek zorunda takim arkadasin kadar hizli deyilsen brak hizli olan liderlige oynasin yillarca ferraride olan buydu simdi bakiyorum da rakip takimlar puan kaybedikce kendi pilotlarinin acemiliklerine deyilde baska takimin pilotlarina saldiriyorlar ferrari bir kac yaristir cok kötü ve gün gectikcede mclaren farki aciyor olay bu

  30. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    mclarende pilotlar eşitse!!! kova hamiltondan daha fazla puan alabilecek durumdayken niye yol versin. yada kendini geçiceğini bilse bile niye direnmeden yol versin. direnecekki!! hamiltona, massa ve pikeyi geçecek zaman kalmasın ve az puan alsın. eşitlik budur. ferrari olayına gelirsek rai tam 2-3 sn yavaştı massadan ve her türlü geçeceği belli ve yarışıda kazanacağı. yol verdiğide tartışılır tabi.

  31. emin ol Heikkiye yol verirdi Hamilton ama eğer 1.lik mücadelesi veriyorlarsa tabi ki yol vermez sonuna kadar savaşır fakat Hamiltonın yaşadığı gibi bir durum olursa yol verir kesinlikle..

  32. Ben Fransa'da Massa atakla geçti demedim bir daha dikkatlice okursan görebilirsin. Raikkonen sorun yaşıyordu ve buna rağmen viraja neredeyse birlikte girdiler ve Raikkonen daha fazla zorlamadı. Ben Fransa'daki olay "tartışılabilir" ama buradakini tartışamazsın dedim.

    İlginç bir şekilde hala sanki ben "Hamilton haketmedi kazanmayı" demişim gibi cevap yazanlar var. McLaren ve Hamilton yarışı eze eze aldılar ama bu olay bu galibiyete kesinlikle gölge düşürdü. Ferrari'de yaptı ama çıkıpta "takım emirleri uygulamıyoruz" diyerek milleti afedersin aptal yerine koymadı. Açık açık dediler yaptık diye.
    Kurallara uygun olsun veya olmasın hangi takım olursa olsun takım emirleri F1'i çirkinleştiren bir olay.

    Şimdi McLaren taraftarlarından ricam 1 dakikalığına objektif olup bana söyleyin. Gelecek yarış Heikki Hamilton'dan hızlı olsa takım Hamilton'a yol ver dermiydi yoksa puan puandır deyip Heikki'ye atak yapma mı derdi?

  33. Kimi yol verirken durmuş Kova yol verirken yavaşlamış ilginç tam tersi olacak mclaren mercedes.

  34. Kimi yol verirken durmuş Kova yol verirken yavaşlamış ilginç tam tersi olacak mclaren mercedes.

  35. ErhanF1 arkadaşım beni şaşırtmaya devam ediyorsun Fransa atakla geçti demişsin bunu söyledikten sonra senin objektif olduğuna nasıl inanabilirim ki??Raikkonen resmen kenara çekilip durdu virajda Massa geçsin diye çünkü takım arkaşına zaman kaybettiriyordu..Lewis zaten çok yaklaşmıştı Kovalainene oda viraj çıkışında geçilmektense virajda kenara doğru gelip yavaşlamayı tercih etti bu bir takım çalışmasıdır Kovalainen yerinde Hamilton olsaydı ve Hamilton Kovalainenden 1sn fark yeseydi tur başına kesinlikle oda yol verirdi bundan doğal bir şey yok..Canadada ki BMW olayıda Heidfend açık şekilde arkadaşına zorluk çıkarmadı hemde 1.lik savaşı vardı aralarında bu olay çok daha farklı aynı şey McLaren de olsaydı neler denirdi çok merak ediyorum Heidfeld Kovalainen olsaydı Kubicada HAmilton..2 si 1.lik savaşı veriyordu hem de..

  36. ya arkadaşlar siz devam edin böyle Heikki yol verdi bundan doğal ne olabilir karşımı koysaydı o zaman 2 side yarış dışı kalırdı o zaman ne olurdu Kovalainene güle güle denirdi..Zaten Hamilton hızlıydı ve Kovalainen bunu biliyordu ve yol verdi bu gibi durumlarda yol verilmesi normal..Heikki Hamiltondan hızlı olduda yol mu verdi sanki allah aşkına 1.lik savaşı mı vardı aralarında Kovalainen takıma teşekkür etmeli Lewisi pite çağırmadıkları için Lewis pite çağrılsaydı 0 puanla dönücekti Heikki ve şimdi 4 puanla dönüyor..Altında öyle bir araç var ama 8 puan alıcağına ancak 4 puan bunada şükür etmek lazım..

  37. senna guven avatarı

    en azından 2007 brezilyada massanın kimiye zaman kazandırıp sonra pitte geçilmek için yaptığı gibi sağ sol yapıp ayak oyunlarına başvurmadı..massa yardım beyanatını da zaten önceden vermişti..ya da düzlükte 1. olucakken frene basmadı..
    ama işin özeti şudur: dün Lewis herkesi ezdi.gerisi teferruat..yarın başka şeyler olabilir.Yarıştır bu
    Saygılarımla

  38. senna guven avatarı

    en azından 2007 brezilyada massanın kimiye zaman kazandırıp sonra pitte geçilmek için yaptığı gibi sağ sol yapıp ayak oyunlarına başvurmadı..massa yardım beyanatını da zaten önceden vermişti..ya da düzlükte 1. olucakken frene basmadı..
    ama işin özeti şudur: dün Lewis herkesi ezdi.gerisi teferruat..yarın başka şeyler olabilir.Yarıştır bu
    Saygılarımla

  39. Bence atak yaptı çünkü Raikkonen kırılan eksozundan dolayı büyük bir güç kaybı yaşıyordu. Adamın motor kapağında kocaman delik vardı ikisi bir değil. Ona rağmen viraja birlikte girdiler. Oradaki tartışılabilir ama şu videoda görünenleri tartışamazsın.

  40. Kova utanmasa duracak bare çaktırmadan yapsalardı bariz ortada.

  41. gurcan hezer avatarı

    Kovalainen şampiyonluk potansiyeli olan bir pilot değildir , iyi bir ikinci pilot olabilir ama mclarenin tarihine bakarsak , sürekli yarıştığı pilot ikililerinin benzer performanslar sergileyen pilotlar olduğunu görmekteyiz..
    Mclaren sezon sonunda umarım Kovalaineni gönderir , zaten bu sezen için üçüncü tercihiydi..

  42. Massa atak mı yaptı olacaktı.Kelimeyi unutmuşum.

  43. Fransada Massa atak mı Erhan arkadaşım.Düzlükte yavaşlayıp geçmesine izin veridğini sen mi görmedin yoksa ben başka bir yarış mı izledim.Burdada sadece Kovalainen yol veriyor aşırı bir şekilde yavaşlayarak hatta durarak.

  44. Biraz tarafsız bakarsan olaya Fransa'da Massa Raikkonen'e, Kanadada Kubica Heidfeld'e atak yaptı onlarda takım arkadaşlarını tehlikeye düşürecek bir hareket yapmadan, zorlamadan teslim olduklarını görürsün. Burada ve Fransa'da McLaren'n yaptığı şeyle onları kıyaslamak için körü körüne McLaren fanı olmak lazım. Takım arkadaşını zorlamamak ayrı şeydir yol vermek ayrı şeydir. Şu videoyu seyredipte Hamilton atak yapmış diyebilecek tek bir kişi varmı burada? Bu 2 oldu bu sezon bir sonraki yarış Lewis yine Heikki'nin arkasına düşerse ne olacağını kestirmek pek zor değil. Ferrari'nin yaptığından ne farkı var birisi çıkıp söylesin lütfen…

  45. Fransa da Ferrarinin yaptığını,kanada da bmw nin yaptığını bu yarıştada mclaren yaptı,vermese bile 2-3 içinde geçilecekti Kova,Takım bu yarışta en büyük iyiliği kovaya yaptı pite çağırarak,önce lewisi çağırıp arkasından kovayı alsalardı bu yarış temposuyla puan bile alamazdı kova..takım lewisi alıp kovayı pite almasaydı yine lewis kollanıyor takım kovayı adam yerine koymuyor diyeceksiniz,yani her duruma bir bahaneniz olacak..

  46. kaan kaanhan avatarı

    şu olay ferrarinin yaptıkları ile aynı kefeye kondu ya helal diyorum.. kendiniz inanıyormusunuz Allah aşkına, heiki yi geçtiğinde ıslıklamaları "belki o an için" normal ama önündekileride ipe dizdikten, tur bindirir gibi geçtiğini gördükten sonra eminim o ıslığı çaldıklarına pişman olmuşlardır.zaten ıslığı çalanların kim olduğunu kestirmekte güç değil 🙂 sonuçta massadan farklı hızda gitmeyen birinden savaşmasını beklemek ne derece mantıklı.tabiki yol vereceksin yada kağnı arabası gibi gitmeyeceksin.

  47. valla adam resmen yol verdi al ben gidemiyom bari sen gitdiye ama mcleren ci arkadaşlar kova resmen yol verdi kova onu 5 6 tur arkda tutabilirdi ama tutmadı

  48. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    hamilton çok çok hızlıydı.
    bunu bile bile kova yol vermicekmiydi
    yapmayın lütfennnnnn…..

  49. Dennis "Pilotlara (Kovalainen'e) tavsiye ettiğimiz tek bir şey diğer pilotun (Hamilton'un) hızına saygı göstermesi. Bunu yapabilirler (Kovalainen)."

    mclarenci arkadaşlar bu üsttekini atakla geçti diyorlarsa yine de saygım var sizlere

  50. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ferrarı tr arkadasım hos guzel soyluyosunda.bak ben kımıcı olarak soyluyorum.madem esıtlık herseyı goze almak tan bahsedıyorsun kımı fransada egzostu kopuo massa ya buna benzer sekılde yol verdıgınde boyle yorumlar yaptıysan sımdıden ozur dılerım.ama onla bu farklı dıosan bırsey dıyemem.kıran kırana kavgamı etselerdı.bence kova nın yol vermesı kadar dogal bır sey olamaz.helekı boyle bır durumda.arkadasım arkadan asfaltı aglatarak gelecek ondan yavas oldugumu bıle bıle gecmemesı ıcın kıyasıya mucadele edıcem kım kımı kandırıyor allah askına:)

  51. Madem o kadar hızlıydı Hamilton atak yapıp geçseydi. Bariz yol verdi işte yok dışarı açılmış yok saygı göstermiş. Dün demiştim şimdi Ron çıkar "takım emri uygulamadık" der milleti salak yerine koyar diye dediğimi aynen yaptı. Aynen devam McLaren takımı kendi taraftarlarınız kendi evinizde sizi protesto etti bundan daha güzel bir cevap olamazdı zaten. Umarım ceza gelir bunun için bir daha böyle şeyler görmeyiz.

  52. Hamilton Bariz Hızlıydı ve zaten bunu herkes gördü. Kovalainen fazla direnemezdi ve Hamilton'ın agresif sürüşü ikisine de zarar verebilirdi. ama bunu yapmak tabi doğru değil. Eğer eşit diyorsan her şeyi göze alacaksın

  53. İnanılmaz bir sportif yaklaşımmış,bir yanlış yaptınız yanlışınızı övüpte dahada dibe batmayın bari,Mclarendeki pilotlar eşittir yalanınada kimse inanmayacak artık.Mclarenin pilotlarımız eşittir ve birbirleriyle yarışırlar kuralı dün itibariyle kesin olarak sona ermiştir,evet eşit ama Hamilton daha eşit sanırım…

  54. kova nasıl yenilgi yi bu kadar çabuk kabullendi ya.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir