A1GP: Michelin, A1GP'ye Lastik Tedarik Edecek

yazar:

kategori:

Michelin, 2008-2009 sezonundan itibaren A1GP serisine lastik tedarikçiliği yapacak. Fransız şirket, yeni Ferrari destekli A1GP araçlarına üç yıl boyunca lastik sağlayacak.  

Michelin lastik teknisyenleri, A1GP teknik personelleri ile birlikte araçlara en uygun lastik hamurunu elde etmek için çalışıyor.

Geçtiğimiz haftalarda İtalya ve İspanya’da Andrea Bertolini, Patrick Friesacher ve Marc Gene’nin yaptığı testlerin oldukça verimli geçtiği söyleniyor.

A1GP Genel Menajeri John Wickham: "Önümüzdeki üç sezonda Michelin ile çalışacak olmaktan memnunuz. michelin motorsporlarında nüyük deneyime sahip ve serinin rekabetçiliğini artıracağına şüphemiz yok." diye konuşurken Michelin Motorsporları Grup Başkanı Frédéric Henry-Biabaud ise  "Michelin, çok hızlı gelişen A1GP serisiyle birlikte olmaktan gurur duyuyor ve şampiyonanın gelişmesinde rol oynamak istiyor." dedi.

 


Yorumlar

  1. bundan sonra a1 gp yi izleyeceyim herhalde bugunku fı araclarını gorunce burn kanatları ors motor kapakları fılan f1 den sogumaya basladım a1 gp daha yarıs ruhu tasımaya basladı bence f1 e de bi el atılması gerek ılk olarak mıchelının f1 e dahıl olması ile baslasalar cok iyi olur bence

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir