Alonso, Çekiş Probleminden Endişe Ediyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, kötü geçen Almanya Grand Prix’sinin ardından Renault aracının çekiş eksikliğinden endişe duyduğunu söylüyor.

Hockenheim yarışında rakipleriyle sıkı mücadele içine giren Alonso pozisyon kaybetti ve sıralamadaki güçlü pozisyona rağmen puan alamadı.

Çifte dünya şampiyonu pilot özellikle virajlarda yavaştı ancak Alonso takımın sorunlarını bu sezon içinde muhtemelen çözemeyeceğini düşünüyor.

"Çekişte yaşadığımız problem endişe verici. Lastik lastiğe mücadele ederken ve birilerini geçmeye çalışırken yavaş virajlarda çok fazla kaybediyoruz ve ardından düzlükte hızlanamıyoruz."

Alonsoya bu problemin bir çözümü olup olmadığı sorulduğunda ise "Evet. Bir yıl beklemek." diye cevap veriyor.

Takım arkadaşı Nelson Piquet güvenlik aracı periyodundan fayda sağlayıp ilk kez podyuma çıkarken Alonso, güvenlik aracı periyodunda pozisyon kaybetmişti.

İspanyol pilot, şimdi tüm kötü şansının bu sezon kullanmış olmayı umuyor.

"Umarım sezonun geri kalan yarışlarında tüm kötü şansımızı kullanmış oluruz ve gelecek yıl bunlarla uğraşmayız. Ben 2005, 2006 ve 2007’de çok şanslıydım. Bu yıl şanssızım ve bunu her yarışta görebiliyorsunuz. Macaristan’da yine şanssız olabilirm. Buna alıştım."


Yorumlar

  1. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Alonsonun bundan sonra yapması gereken en doğru şey sakin olup yarışlardada soğuk kanlılığını koruması atak yapmak için agresifleşmemesi,R28 atak yapmak için ideal performansı göstereblecek bir araç gibi durmuyor,artık bunu biz bile görüyoruz.Takımdan yetkililerin bazı demeçleri bazen bizi heyecanlandırıp,yarış gününe kadar umutla bekliyor yarışta hayal kırıklığına uğruyoruz şahsen ben R28in bundan iyisini yapacağına inanmıyorum.

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    2005-2006 sezonlarında an az faydalandığı şey şans idi.Aracı çok iyi idi ve kendiside çok yetenekli olduğu için,pilotajına cevap verebilen aracı ile başarılar kazandı.Bu kez pilotajına cevap veremeyen bir aracı var.Enerjisini olması gerekenden daha fazla kullanarak,agresifleşiyor va bol hata yapıyor.Bu durumu bana henüz gelişme çağında olup bir türlü laftan anlamayan küçük 3-4 yaşındaki çocukların davranışlarını hatırlatıyor.Elinden oyuncağı alınan çocuğa küçük bir hareketi karşılığnda bu geri verilir.Ancak söz konusu Alonso gibi üstün bir yetenek ise bence aldığı her sonuca rağmen daha dikkatli olmalı.Küçümsemek,hor görmek hatta gerektiği halde takdir,teşekkür etmemek bir şampiyona yakışmıyor.Endişe edeceği konu RENAULT'un performansından önce kendi kariyeri olmalı.

  3. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    massabest hislerime tercüman olmuşsun
    🙂

  4. gülhan ertürk arkadaşım, sanırım yanlış anlamışsın orasını, alonso pike'nin set-uplarını kullanmış bu haftasonu. ayrıca alonso'nun düzenli puan alabilmesi için bence yapması gereken q3'e aracını sokabilmek, sonra da q3'e tek pit yapacak şekilde ağır bir depoyla başlamak. böylece alonso gibi istikrarlı bir pilot girmesi muhtemel SC aracını da gözönünde bulundurursak podyuma dahi çıkabilir hiç olmazsa her yarıştan 2-3 puan çıkarabilir düzenli olarak. renault geçiş için yeterli bir araç değil gibi gözüküyor alonso zorlasa da. en iyisi bence bu olur.

  5. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    2005,2006 ve 2007 de cok şanslıydım demiş bence iyi bir acıklama…

  6. Alonsoya bu problemin bir çözümü olup olmadığı sorulduğunda ise "Evet. Bir yıl beklemek." diye cevap veriyor.

  7. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    bu sezonu sakin bir şekilde tamamlayıp gelecek sezonda renault ta devam etmeli,artık fazla bir seçenekte gözükmüyor reno onun için doğru yer,mc laren macerası olmasa dahada iyi olurdu.

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ALONSO ya sadece gülüyorum perisanlari oynuyor oynadikcada batiyor adam gibi dursaydi gecen yil belki sampiyondu simdi de samp luga oynardi .
    simdi beklesin iyi bir takimdan teklif gelsin diye ama bu karekterle deyil ferrari tororoso bile alamaz adam gecimsiz be kardesim ne yapsin takimlar gecimsiz bir pilotu ama pilotluguna bisey demem .karekter sifir sadece …

  9. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Alonso'nun psikolojisini bozan şey bu kadar çabalamasına karşın sonuç alamaması.Elindeki araçla ne kadar çabaladığını hepimiz görüyoruz.Seneye Reno'da kalacak evet bu yüzden de takımı 4.sıraya taşımaya çalışıyor.Piquet bile Alonso7nun set-up ayarlarını kullandığını söylüyor.Adam takım için elinden geleni yapıyor.Ama kürsü şansını aracı Q2'ye bile sokamayan, pistte mücadele göstermeden ya da atak yapmadan sadece aracı pistte tutmakla yetinen takım arkadaşına kaptırıyor.Bu sadece Alonso için değil bizim için de son derece sinir bozucu. Öyle ki önümüzdeki yarışı izleyeceğim diye hiç kendimi kasmayacağım.

  10. alonsom sonuna kadar arkandayız bu seneye seni izlemesi sarcak hadi alonsom goo fernando o bir şampıon :d:D:D:D

  11. arkadaşlar bu vettel e ceza felan gelmedımı ya bılen var mı?

  12. Hakikaten geçen senenin yarısında başladılar bu araca ama nedense beklenen gelişimi gösteremedi.

  13. yani benim aklım almıyo. geçen sene nisan-mayıs aylarında çalışmalara başla ve neticesinde bu araç çıksın. renault mühendisleri kötü değildir de bu nasıl oldu merak ediyorum.

  14. "Çekişte yaşadığımız problem endişe verici. Lastik lastiğe mücadele ederken ve birilerini geçmeye çalışırken yavaş virajlarda çok fazla kaybediyoruz ve ardından düzlükte hızlanamıyoruz."

    pardon da bu araç neleri yapabiliyo. bi onları saysan. bence daha az zamanını alacaktır

  15. alonso renault da kalmalı çünkü fazla bı seçeneği kalmadı ferraride raıkkonen bırakmazsa almaz moraslıde çpok bozukkı haklı yanı atak yapmak ısterken sıra kaybedıyorsun kım olsa sınırlenır

  16. evet virajlarda yavaş kalıyor R28 inş bi çözüm bulunur:D

  17. Alonso ruhsal açıdan pek iyi durumda gözükmüyor. Yardım şart : ))
    Ayrıca son söylediklerine bakılırsa 2009'da Renault'da kalacak. Zaten çok fazla seçeneği de yok başka.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir