MotoGP: Stoner, Rossi'nin Sürüşünden Şikayetçi

yazar:

kategori:

Valentino Rossi ve Casey Stoner dün Laguna Seca yarışının ardından parc fermede yarış içerisinde yaşananlar ile ilgili anlaşmazlıklar yaşadılar.

İkili 32 turluk yarışın 24’ünde liderlik ile mücadele etti ve bir kaç kez birbirlerini geçtiler. Rossi yarışın çoğunu lider geçerken Stoner 24. turda son virajda açıldı ve motorundan düştü. Rossi bu sayede rahat birincilik aldı o andan sonra.

Yarışın ardından parc fermede ikili arasında şu sözler geçti:

Rossi: Mükemmel yarıştı.

Stoner: Hayır, bu şekilde yarışamazsın.

Rossi: Casey, yarış bu.

Stoner: Bu mu yarış? Tamam, göreceğiz.

Stoner, Rossi’nin bazı geçişlerinin agresiflik ve aşırı arasında çizgiyi aştığını ifade etti.

Stoner "2-3 atak vardı, bunları herkes görmüştür. Diğer bir kaç atak tamamdı, temiz ve güzeldi ancak mutlu olmadıklarım da vardı."

"Hayatımda zor yarışlarım oldu, bazıları da agresifti  ancak bugünkü çok fazlaydı. Bir çok kez pist dışına çıkacak oldum ve bunlar gerekli değildi. Neredeyse hep düşecektim, bunlar hoş değildi." dedi.

Stoner ayrıca Rossi’nin pist dışına çıktığı yerde her zamankinden daha erken fren yaptığını söyledi.

Stoner "Geçebileceğim, onun beni kapatmayacağı ve her ikimizi yarış dışı bırakmayacağı bir nokta bulmaya çalışıyordum. Burada puan kazanmak için varız, yarışı bitirmek için değil. Virajda genişten döndüğümde bile Valentino’nun arkasına girip her ikimizi düşürebilirdim." dedi.

Stoner ayrıca benzer hareketleri kendisinin yapması halinde ceza alacağını ancak Valentino Rossi ya da Dani Pedrosa için böyle bir şey söz konusu olmadığını iddia etti.

Rossi ise aşırı agresif olduğu düşüncelerini kabul etmedi.

Rossi "Ne mükemmel yarıştı. Stoner’ın şikayet etmesinden dolayı üzgünüm. Mücadelemizin agresif olduğunu anlayabilirim ancak o arkamda bitirdiği için şikayet ediyor. Başlangıça sinirli olduğu için üzgünüm ancak arkada bitirdiğinde bu normal."

"Bence mücadele normaldi, ona hiç dokunmadım ve asla geniş dönmedim. Geçişler zordu ancak ben hep fren anında geçtim ve bu anlarda güçlüyüm. Bu yarış ve geçişlerim bana göre temizdi."

"Bir geçişte o benim tekerime dokundu ve benim daha üzgün olmam lazım!" dedi.

Rossi aynı zamanda Stoner’ın düştüğü yerde çok erken fren yaptığı düşüncesini de kabul etmedi.

Rossi "Hayır, hayır, hayır. Kariyerimde böyle şeyler asla düşünmedim ve bunu söylerse sinirlenirim. Ben geçişte iyiyim erken frende değil. Bence hata yaptı ve  hata yaptığınızda kabul etmelisiniz. Erken fren yapmadım, onun kaza yaptığını bile bilmiyordum, bir sonraki tur gördüm." dedi.


Yorumlar

  1. dikkat ederim. özür.

  2. Edip Doğan pilotlara lakaplar kullanarak hitap etmezseniz seviniriz. bu tür şeyler oldugunda mesajın yayınlanmasına izin verilmiyor.

  3. Pedrosamıza yazık oldu valla. Ama şunu söyleyeyim. Rossi bukadar şampiyonluğu bedavadan almadı. Bu adam bence *schumi den 10 kat daha değerli bir sporcu. Bide ben bugüne kadar kimseyi pislik yaparak geçtiğini görmedim. Bileğinin hakkı ile geçiyor. Stoner ı severdim ama soğuttu

  4. dostum o dediğin yerde benimde yüreğim ağzıma geldi vale resmen yokuş aşağı topraktan kayarak geçti. ama orası bence yarışın kırılma anıydı. vale de biliyordu stoner'ı bir kaçırırsa gitti gider olacaktı bir daha yakalaması çok zordu ducatiyi. müthiş bir hamle yaptı, kupayı da kaptı 🙂

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    rossiyi pek sevmem,ancak dünkü mücadelesi harikaydı.özellikle ilk turlarda düzlükte geçilip hemen 2. virajda stoneri gecmesi filan süperdi.ancak aşağı dogru dönülen sol-sağ virajda biraz abarttı mücadeleyi bence de.ama sadece o pozisyonda abarttı,çünkü orda ben olsam stonerin yerinde durmazdım ve çarpardım allah biliyor:DD

  6. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    f1 de bunu yapan bi pilot vardı o gözümün önüne geldi geçilince bahaneler üreten birilerinin üstüne yürüyen kim ki acaba 🙂

  7. vah vah stonercik, çok mu zoruna gitti her zaman alıştığın süper hızlı motorunla pilotları geçerken sert kayaya toslamak? rossi'nin altında seninki gibi süper hızlı bir yamaha olsa daha ilk turdan ara açılır giderdi. motorunun süper hızı + pilotajın < rossi'nin pilotajı + yavaş motoru. çok merak ediyorum bu hızlı ducati olmasa rossi ve pedrosa'nın yanına yaklaşabilir misin? yoksa yeni bir nicky hayden mi olursun?? rossi'nin dsediği gibi, önde bitirsen ağzın kulaklarına değmekten yırtılacaktı, rossi'nin pilotajına yenildin, dayanamadın, hata yaptın, panik yaptın, düştün. şimdi de ağlıyorsun şikayetçiyim diye. dünkü yarışta kimin agresif olduğu çok net belliydi adama dokundun bile. istese rossi'ye de çarpabilirmiş.. yapsaydın! bu pistte kendini favori hisseden ve puanlarda geride olan sendin. hala pedrosa'nın gerisinde kalacaktın öyle olsaydı. rossi'nin sevmediği bir pistte canına minnet olurdu. yerse yaparsın tabi! lafla peynir gemisi yürümüyor, motorunun süper hızına yaslanacağına biraz rossi yarışı seyret belki birşeyler kaparsın. stoner'in dünkü yarışını seyrettikten sonra o'nu da tebrik etmiştim ama şu yaptığı açıklama tam bir aciziyet göstergesi. hiç yakışmamış ona.

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    bana kalırsa stoner cok cok hızlı ducatı sıyle rossıye gecılmeyı hazmedemıyor.yıllardır motosıklet kullanırım.hatta gunumun en az 6 7 saatı motosıklet uzerınde gecer.draglara katıldım amatorce yarıslarada.rossının yaptıgı bır erken fren gormedım.ustelık yarısı gozumu kırpmadan seyrettım.lımıtlerde bır yarıstı.rosı kendınden hızlı bır motorla yarısıyordu ve erken fren yapması soz konusu bıle olmazken stoner bunu nereden cıkardı bılemıyorum.agresıf teker tekere dız dıze bır yarıstı.ben aha dustuler demekten yerımde dıramadım muhtesem bır yarıstı.ancak stoner buna golge dusurmus gıbı.sonucta dustugu yerde de dırek kendı hatasıyla dustu.rossıyı gecmek ısterken cızgısını bıle bozmadan cok gec fren yaptı.gecıs yapmak ısterklen kendı cızgını bozman gerek.stoner bunu yapmadı ve zamanında ve cızgısınde gıden rosıye az kalsın arkadan gomuyordu.son anda kurttardı ama ohızla pıst dısına cıkması kacınılmadı.torak zemınde de kendı hatasıyla dusuverdi.ben burada rossıde en ufak bır kusur gormedım.ama bu laf satasmasının sonu ıyı bıtmez gıbı gelıyor bana.rossı super pılot ama ducatı son ıkı yıldır super hızlı.rossı dunkı performansını her yarısta tekrar lamak zorunda yoksa stoner delı gıbı gelıp hızlı ducatısıyle gecer ve samp olur.sıkı mucadele olacak bundan sonra.

  9. Diğer başlıktada demiştim. Stoner'ın çok değil 10 yıl öncesinin yarışlarını izlemesi lazım. Piloların birbirlerinin motorlarına ayaklarını dayayıp dengesini bozduğu yılları. Ekranlarda gördüğüm kadarıyla Rossi hiçbir şekilde Stoner'ı tehlikeye atacak birşey yapmadı. Pist dışına çıktığı bir bölüm varki zaten ondada yapacak birşeyi yoktu yoksa düşecekti.

  10. Saçmalamış Stoner mücadele oldu ve kaybetti.

  11. ahhh ahh yazık oldu pedrosa ma
    yazık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir