Alonso, Piquet'nin Podyumunu Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, takım arkadaşı Nelson Piquet’nin Almanya Grand Prix’sinde elde ettiği podyum sonucunu önemsemediğini söylüyor.

Takım patronu Flavio Briatore, tek pit stop staretejisi kullanılarak güvenlik aracından da yararlanılıp podyum elde edilen Hockenheim’deki yarışı harika olarak nitelendirirken, Fernando Alonso Diario AS’a yaptığı açıklamada Piquet’nin başarısını ‘şans’ olarak nitelendirdi.

"Nelsinho için zor bir haftasonuydu. Ancak onun için mümkün olan en iyi zamanlamada güvenlik aracının piste çıkmasıyla podyumu elde etti."

"Bu, güvenlik aracı piyangosu." diyen Alonso şu anda R28’in podyuma hakkıyla çıkacak kadar iyi olmadığı konusunda ısrar ediyor.

"Şans olmadan sadece yedinciliği ya da sekizinciliği hedefleyebiliriz."


Yorumlar

  1. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    honda meselesi sadece bi söylenti geçen hafta pilot kadromuzu bozmicaz diyolardı bu hafta alonso'yu almak istediklerini söylüyorlar tabi uzun süreli olarak her takım alonso'yu bi pilotu ister.
    alonso'nun f1'i bırakıp başka serilerde yarışacağınıda hiç düşünmüyorum ki alonso'suz f1'in tadı olmaz en başta alonso fanlarından çok sizin gibi alonso'nun yaptığı herşeyi eleştrip(eleştiri bile değil)mutlu olan insanlar için sıkıcı olur.kendi favori pilotunuzdan çok alonso ile ilgilenmeniz ve takip etmeniz bunları yazmama neden oldu.

  2. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    alonsoyu boyle sevmek güzel konuşbeeee

  3. JV için ütopik değildi, biz her yıl ha iyi aracı olacak ha şampiyon olacak sandık ki emekli oldu! Bak başka bir haberde Honda Alonso'yu istiyormuş, tıpkı o zamanki BAR-Honda'nın JV'yi istediği gibi…. Ütopik miymiş?

  4. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    bi düşünen var nasılsa, ama malesef(bu şekilde düşünenler için malesef) ütopik bi düşünce….

  5. Not: Jacques Villeneuve 1997 yılında rüya gibi 1 şampiyonluk kazandıktan sonra dünyanın en gelecek vaadeden pilotu olarak kabul edildi, henüz 4. F1 yarışından zaferle ayrıldı, yıllarca F1 in şampiyonu olacak dendi fakat muhteşem Williams-Renault'u olmadan yarıştığı yaklaşık 10 yılda yaptıkları(yapamadıkları mı desek) söyledikleri ve negatif davranışları onu F1'in en çekilmez pilotu yaptı. En geçilmezden en çekilmeze. İşte Fernando da 2 yıl üstüste kazandığı rüya gibi şampiyonlukların ardından hızla JV'nin izinden gidiyor. 5 sene sonra Toyota ya da Honda'da istenmeyen 2.pilot olma ihtimalini hiç düşünmüyorsunuz değil mi?

  6. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    heyy allahım yaa herhalde tebrik etmiştir.
    haberde yazılanlar belliki bi soruya cevap olarak verilmiş.
    millet alonso'nun bi açığı olsada eleştirsek,yerden yere vursak diye bakıyor.
    inannılır gibi değil yani..

  7. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    ingilterede baricello nun podyumuyla piquet in podyumu aynı şey,r28 podyumu normal şartlarda göremez,eğer podyum görecek kadar iyiyse onuda alonsodan başkasıyla göremez,bu sezon toyota ve red bull ile yarışacaklar ve 4.olmak için savaşacaklar.Alonso bunları biliyor,bilmediği bir şey varsa gelecek yıl hangi takımda yarışacağı.

  8. ya haber olsun polemik çıksın diye basının yapmadığı yok ne malum tebrik etmediği tmm belki piqo ondan önce podyuma çıktı diye sinirlenmiştir ama tebrik etmeyecek kadarda düşüncesiz olduğunu sanmıyorum sonuçta takım arkadaşının ilk podyumu 🙂 haa etmemişsede ayıp etmişş/ çok ayıp olmuş:)

  9. olurmu sırf cici çocuk imajı için piquet e tebrik dolu satır satır cümleler kurmalıydı. hatta bi ara beyaz ın her programında çelikten özür dilemesi gibi, alonso da her mikrafona öncelikle piquet i tebrik ederim diyip sonra sorulara cevap vermesi lazım. kamera arkasında neler yaşandığını hiçbirimiz bilemeyiz.

  10. arkadaşlar muhtemelen tebrik etmiştir zaten yarıştan sonra(geçen yıl hamiltonı tebrik ederdi)ama her "piquetin podyumu hakkında ne düşünüyorsun" diye sorulunca 10 kere tebrik etmenin mantığı nedir?tabi ki piquet de iyi yarıştı ve şansını iyi kullandı ama dedikleri doğru normal şartlarda podyuma çıkamazlar.

  11. red bull seninle aynı fikirde değil ama. adamlar takımlarını alonso ya layık görmüyolar. ben bu tür cümlelerin daha önce başka bir pilot için söylendiğini duymadım.

  12. ahmet özkan avatarı

    giderse orayı da karıştırır.inşallah da gider yani bizim için daha ii olur. montezemelo yu da tehdit edip kendine ayrıcalık isterse şaşırma derim. bırak ferrariyi red bull için adı geçiyodu vetteli alıp ii bi iş yaptılar bence alonso dan daha faydalı olur

  13. merak etme alonsoda sizin gibi bilgileri izin siz kullanan takımı napsın beeee. bak hırsız demiorum ağır kaçar. dennis nedeni alonsoya karşı yarışıyoruz dedi bunu söleyen takımdan hiç bişi olmaz meraketmeyim alonso ferrariye gitcek ozaman görceksiniz

  14. ahmet özkan avatarı

    pardon rüyasında görür çok bekller diecektim

  15. ahmet özkan avatarı

    bu adam her zaman böle. 2006 yılında şampiyonluk mücadelesi sırasında scmi yetişince paçası tutşmuş. tak başıma yarışıyorum fisicodan hiç fayda göremiyorum demişti. geçen yıl maccada yaptığı ortada. fisiconun podyumdaki gözyaşlarını daha unutmadım. böle giderse ferro tulumunu çok görür. gittiği yeri karıştırıyo maaşallah. yakında renault hariç hiçbir takım suratına bakmayacak. çok şükür bizden gittide kurtulduk

  16. alonso kendi kndine konuşmadığı hrhalde böle.nelsonun podyuma cıkması seni endişelendiriyor mu gibisinden bi soru gelmiştir o da bunları söylemiştir.alonso söz konusu olunca millet neden bu kadar eleştirme ihtiyacı hissediyor anlamıyorum..

  17. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Alonso, Piquet' in podyumunu önemsemiyor çünkü bu aracın podyum mücadelesi vercebilecek duruma geldiğini göstermiyor.Bu kadar açık. Çok net bir durum.Nelson'ın puan kazanmasını ben de istiyordum ama bu podyumuna hiç sevinmedim.Resmen piyongo vurdu.Niye onun adına sevineyim ki.Hak etmedi.Alonso bu takım için her şeyi yapıyor.Nelson kendi söyledi Alonso'nun set-uplarını kullandığını.Aynı şey Kubica ve Nick'te de oluyor.Nick aracı ilk 10' a sokamıyor ama şansla iki yarıştır yukarılarda bitiriyor.Pes valla bu kadar da haksızlık sinir bozucu.Alonso'ya sonuna kadar katılıyorum ve birilerinin aksine yalakalak yapmadığı için seviniyoruk.Biz onu böyle seviyoruz

  18. Evet alonso çoşmus tebrik ederiz hani her pistte r28le podyuma cıkıyor ya işte sansa bu pistte nelson yerine cıktı…
    tamam dediklerinde haklı olabilir ama nelson hiç hata yapmadı! sansıda yaver gitti buda bi başarıdır.
    eğer hamilton deli gibi sürmeseydi birinci oluyordu kendisi…

  19. en çok merak ettiğim şeyde eğer alonso aracını bu şekilde zorlamayı bıraksa. piquet gibi ilk sektörde elense mesela. renault un yüzüne daha kaç kere piquet şansı gülmesi gerek ki sezonu hedefledikleri 4. lükte bitirebilsinler. cidden merak ettim.

  20. "Şans olmadan sadece yedinciliği ya da sekizinciliği hedefleyebiliriz."

    bu herşeyi özetler arkadaşlar. ayrıca ben burda bi kıskançlık falan sezemedim.dediklerinde haklı hafta sonun nelson için kötü başladı. sıralamalarda alonso dan 12 sıra fark yediğini unuttunuz galiba. ama f1 bu. böle şeylerde olabiliyo. ayrıca ben button ın çıkıp sıra sıra demeçler verip rubens i tebrik ettiği görmedim. ama nedense alosno yapmak zorunda.değil arkadaşlar değil. ayrıca bütün bunları podyumdan sonra söylediğini iddia eden arkadaşlar. ya alonso nerdeyse sezon başlamadan renaultun geride olduğunu söledi.ancak 7. olabailirz cümlesini ben defalarca okudum. sen nasıl hatırlayamıyosun merak ediyorum. ayrıca emin olun alonso bu podyua piquet şansıyla çıkmış olsaydı aynı şeyleri diyecekti. yani bunu bi piyango olduğunu ve f1 in sadece f sini değil çoğu yönüyle anlayan taraftarları bunları da söyleyecekti.son olarak her pilotun kötü günü olabilir. schumin de oldu, lewis ında oldu, kimi nin de. alonso nun da olması çok normal. onlar insan makina değil.

  21. onur aybars avatarı

    Bir de şöyle düşünelim; podyuma Alonso çıksaydı ve bu açıklamanın aynısını Nelson yapmış olsaydı… Bir düşünsenize kardeşler…

  22. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu adam akıllanmaz arkadas..evet söyledikleri doğru buna kim yalan diyebilir ki?bu bir sc piyangosu ama sonucta bu adam bu piyongoyla 2 tur atıp kavusmadı.neredeyse 30 tur gitti ve iyi sürdü..massacı dostuma katılıyorum ve eger bu dereceyi alonso alsaydı şu anda burda yorum yapmaya cesaret bile edemeyen bir sürü f1 in f sinden anlamayan insan onu burada tanrı filan ilan edecekti:D:DD
    çifte standartın kralı zaten bu pilot fanlarında var genelde..hee bu arada alonso da yarışa renk kattı yaptıgı sacma hareketlerle 2-3 kişiye birden gecilerek:DD
    adam bi tebrik eder ya herşeye rağmen..
    böyle fesat ve haset içinde olursan renault bile sana çok gelir değil
    mclaren..

  23. fernando tipik fernando aklıma 2006 senesinde çin grand prixi geldi. geçen yıl maccada yaptıkları. bu adam megaloman kendinden iyi birine tahammülü yok ki piqe asla kendi klasında değil alonsonun tırnağı bile etmez ama böyle konuşunca herşeyi mahvediyor çok antipatik oluyor

  24. Dediklerinin büyük kısmı doğru olmasına rağmen Alonso burda kendisinin şampiyon pilot olduğunu ve takımın lideri olduğunu unutmuş sanırım,insan bu kadar lafı ettikten sonra en azından bir kutlar,moral verir Piquet'ye…

  25. Ropörtajın devamı: ''şansa kazandı, takım onun tarafında, hakkım yeniyor, dışlanıyorum, yabancı gibiyim bu takımda, herkes onun tarafını tutuyor, aracın lastiklerinde azot-helyum karışımı kullanıyoruz bilgileri Coughlan'a Stepney verdi ah pardon o geçen yıldı karıştırdım, gene de şansa kazandı ben takımdan dışlanıyorum'' :))))

  26. Yani alonsoyu görende kariyeri boyunca şans hiç onun yanında olmadı sanacak:) Bir aralar lakabını BALonsoya çıkartmışlardı. Yani sanki süper yarıştı da hockenhaimda şans onun yanında değildi ondan birşey yapamamış. Önce kendi kötü performansına baksın ve toparlansın. 2 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilota yakışacak şekilde yarışmıyor. Aracım yavaş diyorsa hani kendisi mclarene 0.5 sn hız katmıştı gittiğinde. Renaulta da katsın o zaman bekliyoruz 🙂

  27. ya bırakın piqe yı ya tamamen güvenlık aracı sayesınde alonso net bişekılde gerıde bıraktı bu arada hala ceza gelmedı mı o vettel e yha

  28. bu arada renault'un 2. koltuğuna kim otursa sezonun 2. yarısında atağa kalkıyor. geçen yıl kova bu yıl pike. belki de bu puan almaların devamı gelebilir pike için, kimbilir? ki ben pike'nin başarılı olmasını isterim açıkçası, çok zor günler geçirdi ilk yarıda..

  29. ogun savaş avatarı

    Nelsonu heralde dünya üzerinde tebrik etmeyen tek kişi Alonsodur.Yarışın piyangosu Nelson a vurdu ama son 20 turu hatasız götürdü ilk kez yarış da 1 numaraya yükselmesine rağmen üstelik arkasında ferrari olmasına rağmen aracıyla maksimum giderek hatasız bi şekilde finishe geldi.Bunu tebrik etmektn başka bi şey söylenemez şans faktörüylede olsa bile

  30. alonsoya yuh diyorum pilotajlığına bişey demiyorum ama karekter olrak sıfır adam bir tebrik eder sen çıkaydın alonso olmz mıydı nelsonun hakkıydı o da aldı her adam yine alamzdı kolay kolay tek pistop sterejesi ile adam lastikleri iyi korudu ve benzinini iyi sakladı o da oldu ama alonso ben çıkarmalayım diyosan sende çıkar renault f1 3 giderken hata yaptın yarış dışı kaldık monokada kaybedecek bişeyim yok dedin eyvellah dedik 9 bitirdik artık yeter alonso adam bir tebrik edr öyle değilmi yasin kardeşi dedğin gibi heiki 2 bitirdiğinde fisi sevinçden çıldırmıştı geldi kutladı ama sen önemsemiyorum sen bilirsin alo sen kaybedrin saygılar arkadaşlar

  31. Kıskançlık krizleri başlamış anlaşılan.:)

  32. bence yasin çok haklı bu konuda. şu an alonso 2. olarak podyumda bitirse yarışı buralar mesajla dolar taşardı harika pilotaj müthiş strateji alonso renault'a podyum getirdi diye. strateji ve şans nelson'u buraya getirmiş olabilir ama unutmayalım ki 67 tur nelson birtek hata dahi yapmadı. güzel sürmese pilotaj hatası yapsa en kral strateji ve şans bile kimseye podyum getirmez. o ayağına kadar gelen şans ve stratejiyi en iyi şekilde pilotajıyla birleştirerek podyuma çıktı. geçen yılki renault da podyuma çıkacak kadar güçlü değildi. geçen sene kova fuji'de 2. olduğunda yine SC periyodu, şans ve strateji sayesinde 2. olmuştu ama hiç kimse küçümsememişti bu başarısını. şimdi bakıyorum, durumlar birbirinin aynısı, fark birinin takım arkadaşı fisi, birinin alonso. bu yorumların nedeni bu olabilir mi acaba? sadece dikkatimi çektiği için söylüyorum yanlış anlaşılmasın amacım tartışmak değil.

  33. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    farkında olmasına farkında ama sonuçta f1 motor sporu öle ya da böyle aldı 2.liği pique 🙂 ama zaten kimsenin alonsodan tebrik beklediğini falan sanmıyorum alonsoyu az çok tanıyan herkes bu fikirdedir 🙂

  34. şimdi adam haklı mı haklı güvenlik aracı piste girmeseydi nelson o sonucu alamazdı.herkes de bunu farkında alonso şansızdı bu yarış da emin olun zaten podyuma çıksa da aracı ya da kendini övmezdi bakınız sıralamalarda 5. olmasına bile şaşırmıştı olan bitenin farkında yani.

  35. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    alonso bu açıklamayı yapmasaydı gerçekten bu adama bişeyler oldu diyecektim xD

  36. arkadasım alonsonun dediği dogru olablr ama bu podyumdan sonra soylemesı tuhaf değilmi bukadar olmazinsan ufak bi tebrik eder tamam barichello podyuma cıknca button onu kötüledimi hayr zaferi kutladı bılmem anladınmı demek ıstedgmı

  37. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    bak yasin kardesim simdi iki kere iki üç yada bes etmez bu dördtür alonsonun dedigini gecen yarişları izlediysen anlarsın reno podyuma cıkacak kadar rekabetci degil suan itibarıyla

  38. kendın cıksaydın podyuma boyle konusmazdın fernando bıraz kıbırını bı kenara bırakta takım arkadasını tebrık etmeyı ogren yada konusma

  39. Beklediğim açıklama geldi nihayet haha :)))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir