Basın – Honda, Alonso ile Uzun Süreli Birliktelik İstiyor

yazar:

kategori:

Bir İngiliz gazetesinin haberine göre Honda takımı, Fernando Alonso ile 2009 sezonundan başlamak üzere uzun süreli anlaşma istiyor.

Daily Telegraph’ın haberine göre Takımın Patronu Ross Brawn ve CEO’su Nick Fry, Fernando Alonso ile tek senelik olmamak üzere anlaşma istiyor ve Jenson Button ile takım arkadaşı olmasına sıcak bakıyor.

Fry Hockenheim’de Alonso’nun tek senelik anlaşma aradığı söylentilerine "Bu Fernando’ya özel bir şey değil, bir pilotun tamamen entegre olması ve faydalı olması için bu süre çok kısa." demişti.

Brawn’ın daha önce pilot kadrsonunu değiştirmeden devam edecekleri yönünde sözleri yer almıştı basında ancak daha sonra konuşan İngiliz, takımda gelecek sene için hiç bir şeyin garanti olmadığını söylemişti.

Brackley kökenli Honda takımı son 2 senedir düşük performans göstermesine rağmen tepedeki takımlarla neredeyse aynı bütçeye sahip.

Bunun yanında takımın kaynaklarını ve çalışmalarını genel olarak 2009’a çevirdiği de gizli olmayan bir gerçek.

Fry şöyle devam etti: "Plan gerçekten Ross’un istediği aracı tasarlamak  ve bu sene Ross’un istediği her şeyi hazırlamak."


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Alonso,5 yıl veya daha uzun süreli,bozulmasi halinde ciddi cezai müeyyidesi olan bir anlaşmaya imza atarsa belki çenesini de tutmayı öğrenir.Bu hali ile Briatore'yi çok fazla yoruyor.Adam hem sermayesini korumaya çalışıyor,hemde basın,medya önünde zapt etmeye,patavatsızlık yapamsını engellemey çalışıyor.Başarıyor da.Hatta zaman zaman sevimli gözükmesini de sağlıyor.Yetenekleri bunlara katlanmak için yeteri kadar fazla çünkü.

  2. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    alonso nun en son gideceği takımdır honda…

  3. salih kardeş süper yorum aynen katlyrm

  4. salih yildiz avatarı

    Senna nın bile efsane olduğunun tartışıldığı bir ortamda yorum yazmak bana pek mantıklı gelmiyor ama ne yapalım bende görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Bir kere efsane olmak için defalarca şampiyon olmak gerekmiyor. Yarışlarını seyredememiş kişiler bile insanı saygıyla anabiliyorsa geçmiş yarışalarından görüntüleri defalarca bilgisayarına indirebilebiliyorsa o çoktan efsane olmuştur. Senna için saygı lütfen çünkü ben onun yarışlarını seyrettim. Alonsonun en büyük hatası 2006 sezonunun sonunda reno dan ayrılacağını söyleyerek ipleri kopartması oldu. Bu yüzden reno aracı geliştirme çalışmalarında fisinin çabalarına rağmen yetersiz kaldı,aynı şekilde 2007 yılında geri döndüğündede şimdi aynı durumu yaşıyoruz gelişimini tamamlamamış bir araçla sezona başladılar ve alonso sayesinde gözle görülür bir gelişim var umarım 2009 da takımda kalır ve aracı istediği gibi oluşturur.

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Çok zor bence.Alonso son derece kendini beğenmiş bir pilot.Dünyanın onun etrafında dönmesini istiyor.Honda ona bunu veremezse elinde tutması çok zor olur.Ve yine söylüyorum Ferrari eğer onu alırsa tarihindeki en büyük hatayı yapmış olur bence.

  6. başından beri alonso ferrariye gitmek istiyor ve kiminin emekliliğini en azından ferrari koltuklarından birinin boşalmasını bekliyor bu yüzden herhangi bir takımla uzun süreli bir anlaşma imzalamak yerine renoda kalmayı tercih edecektir.
    Bir de şu var ki alonsonun mclarende kalmamasının sebebi geçimsizliği değil hamiltona her daim ayrıcalık yapılıyor olması.Bu geçen sezonda böyleydi şimdi de böyle.Heikki sesini çıkarmıyor diye herkesin aynı şeyi yapması gerekmiyor.Bakın ferrariye adamlar ne kimi'yi kayırıyor ne massa'yı…Mclaren için sadece hami tamam iyi pilot falan ama bu işler tek pilotla da olmuyor.

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonso cok ıyı bır pılot.ama sadece pılot.bır kere 2 kere samp olmus bırını herkes almak ıster.neden kımse almıyor?bır kere kımı mc larendeyken bır cok takım onu resmen ıstedı.baska pılotlarıda ıstıyorlar.ama neden se alonsoyu kımse ıstemıyor.onu brıatore reno ya getırdı ve arkasında.ıkısının bırbırlerıne vefa borcu var.gecımlı bırı olsa mc larenden ayrılmazdı.bır kere alonso efsane fln olamadı daha.surus stılını her nekadar sevsemde henuz o mertebeye ulasamadı ve kolay kolayda ulasamıycak.f1 tarıhınde 2 kez samp olmus bır cok pılot var.ama hıcbıri efsane degıl.senna bıle tartısılır.marlyn monroe elvıs presley gıbı sırf erken oldugu ıcın genc oldugu ıcın pıstte oldugu ıcın efsane oldu.kotu pılottu demıyorum yanlıs anlasılmasın.efsane olması ıcın sole yenıden gerı donus yapıp ustuste bır kac sezonda en azından pazar gunkı rossı nın yaptıgı gıbı bır kac yarıs cıkarması gerek dıye dusunuyorum.samp oldugu sezonlarda bıle startta hangı pozısyondaysa uc asagı bes yukarı aynı yerde bıtırıyordu kımse bıze masal anlatmasın.hatırlayın bakalım samp oldugu sezonları.aman aman bır yarısı bıle yok.moto gp de nıck hayden gıbı bır sampıyonluk.amacım alonso taraftarlarıyla kavga etmek degıl.bu benım gorusum.alonso efsane olmak ıstıyorsa renoda kalıp yarım bıraktıgını yapmalı yada hondaya gıdıp ıkıncı schumı gıbı hondayı ayaga kaldırmalı.yoksa 2 sampıyonlukla samp olmus sıradan pılotlar gıbı kalır.aynı hıll vılleneue ve benımde cok sevdıgım mıka gıbı

  8. ecrin deniz avatarı

    bence fena olmas. hondadan gelecek sene için umutluyum çünkü…

  9. tek sorun alonso nun tersine takımların uzun vadeli anlaşmak istemeleri. haklıda olabilirler aslında. kimse alonso gibi bi pilotla sadece 1 yıllık çalışmak istemez. o yüzden alonso nun bir ana önce karar vermesi lazım artık

  10. takım onu çok seviyo çünkü başarılı,çünkü yetenekli, çünkü söylediklerin ve önerierinde haklı olma olasılığı çok yüksek, çünkü takımın gelişmeler konusunda doğru yönde ilerlemesini sağlıyo,çünkü inanılmayacak mükemmellikte aracını kullanıyo, takımı için elinden gelen her şeyi yapabilecek kadar profesyonel… emin ol bunlar yüzünden f1 takımlarının çoğu tafında transver listesinde.

  11. emin ol çenesiyle başı dertte olsa dediğin gibi bi iletişimi zaten kuramazdı renault ta. sırf başarılı diye dediklerini kulak arkasına atıp "dayanın çocuklar ne yapalım adam çok başarılı katlanıcaz artık" falan dediklerini mi düşünüyosun.yapma arkadaşım. renaultu küçümsemiş oluyosun.

  12. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    brown ron dennis gibi deildir alonsoyu idare edebilir bana kalırsa

  13. başarılı olduğu için artık takımın ayrılmaz bir parçası oldugu için yani arada bir resmilik yok renonun telsiz konusmalarında dostum diye hitap edlıyor alonsoya takım ona şampiyon olablcek bır arac verdi 2 kere sampyon oldu bütün ilgisini alakasını ona verdi turullinin bir demeci vardır kesinlikle fernandonun aracyla aynı aracla yarısmyrm diye bukadar sevılıyor yani bunlar yeterli mi

  14. sebebini söylersen katılıp katılmayacağımı söylerim arkadaşım. öle söyleyince merak ettim. neden renault katlanıyo diye

  15. ben renaulttan başka takımda o çeneyle durabılcegını düşünmyrm bnm fikrimdir katlrsn katlmassın saygı duyarım kendı fıkrım

  16. ya yasin. renault neden bu çenesiyle alonso ya katlanıyo? madem o kadar başa dert çenesi var.

  17. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    ferraride raikonenin kontratı var ve alonso-rai yanyana getirme fikri bush ile ahmedinejadı yan yana getirmek gibi bişey..
    alonsonun ferrariye gelmesi için en açıklayıcı yorum 🙂

    alonso reno bmw ya da reno da başarıyı yakalayabilir ancak.ancak Abdullah Çelik'in dediği brown-alonso-ve yüksek bütçeli bi honda beni korkutuyor açıkçası.bunun üstüne casusluk skandalında honda ile görüşen kişiler daha da korkutucu hale gelmesini sağlıyor..

  18. hondada para var ama hiç başarı gelmedi f1 de parası bol olan da basarıyı yakalayamamıs ıkı takım var honda toyota bir kenardada en büyük 5. bütçeyle şampiyon olmus bır takım renault herkes f1 aracı yapar ama herkes kazanabılcek bır f1 aracı yapamaz ne güzel söylemıs sn.flavio briatore bu ıkı takım f1 de bayadır var en büyük bütçelerden biride onlarda ama bırakın yarıs kazanmayı podyumu bile buakadar yıldır hayallerinde görüyolar alonso için en iyi seçenek renault f1 takımıdır alonso bi kere cok konusuyor brawnın bukadar cok konusan bir pilotu isteyecegını zannetmem bir diğer konu 1.pilot meselesi honda button ın oldugu bır yerde(yıllardır emaktarı) gipte alonsoyu 1.pilot yapamaz ayrıca barichelle button ıyı uyum sağlıyolar agrımams baslarını alonsoyla agrıtmak ıstemezler ayrıca ben hondanın en ıyı 4.takım için mücadele edeblcegıne ınanyrm diğer takımların elleri armut toplamıyo onlarda gelişiyor ztn toyota pilot dizilimini acıkladı redbull webber-vetel le bana göre mevcut sartlarda en ıyı pılot dızılımını yaptı bmw desen onlardaki huzur kımsede yok iki mükemmel pilotları var geride ferrari mclaren renault str ve force india kalıyor mclaren le ztn araları bozuk bu ıhtımalde 0 ferraride raikonenin kontratı var ve alonso-rai yanyana getirme fikri bush ile ahmedinejadı yan yana getirmek gibi bişey yani geride 3 ihtimal var str-force india renault hangisini seçersen alonso karar senin tabi seni bu çenenle renodan baska takım alırmı oda ayrı bi mesele ama durum bu

  19. abdullah çelik arkdaş kaç yaşındasın bilmiom ama gerçekten yorumların gayet mantıklı ve böle bikaç kişi daha var bende renoda kalmasını isterim ama hondayada gitse pek benim için fark etmez seneye çok ii olcaklardır onlarda ekonumik açıdan şaunda renodan daha iiler bence. alonso en aaz 2010 kadar ferrariye gidemez. bide süpriz oluomu alonso 2009 ferraride ozman nerler olur kimbilir alonso okırmızı arbaya binerse artık olacakları düşünemiom

  20. renault u motor dedarik ettiği yıllar dışında şampiyon yapan alonso değil mi? yani alonso zaten bi efsane. kendini ispatlaması için yeni bir takımı sıfırdan alıp şampiyon yapmasına gerek yok. ha gelelim konuya. honda nın olabileceğini ben baştan beri söyledim. ross brawn ve alonso ikilisi kulağa hoş geliyo doğrusu. neden olmasın? ama artık alonso nunda bi karar vermesi gerek.

  21. Sürüşünü ben de severim. O konuda haklısın.

  22. Alonso Honda yada Toyota ya gitsin eninde sonunda başarı gelecektir.Hiçbir parasal teknik sıkıntıları olmayan takımlarBirde Brawn gibi kalitesi bilinen birisi önderlik edecekse.Honda Bmw nin arkadasında yerini alıcaktır.

  23. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonso uzun surelı basarı ıstıyorsa yarısacagı takımın ısmıne bakmamalı.ha honda olmus ha ferrarı.sonucta kendısı anılacak basarılarıyla.ferrarı ve mc laren kadar zengın ve marka degerı olan tum dunyada kalıte ıle ızdeslesen ımajı ıle honda her ne kadar corbanın tuzunu tuttuamasada alonso gıbı brawn gıbı ıkı degerle basarılı olur.schumı ferrarıye gelmeden once ferrarı yerlerde surunuyordu.ıyı ekıp para ve ıyı pılot hem ferrarıyı hemde schumıyı efsane yaptı.sımdı de honda aynı durumda.ısler kotu gıdıyor.para var.ekıp kuruldu tek eksık ıyı pılot.buttonda ıyı ama alonso ondan daha ıyı.ferrarı sevdasından vazgecıp uzun surelıgıne hondayla anlasması onun ıcın daha hayırlı olur bence.ustelık su an ıtıbari ıle kotu olan hondada bırseyler yapması sampıyon olabılmesı onu schumı gıbı efsaneler kulubune sokar.hos ben alonsoyu kısılık olarak sevmesemde surusu cok hosuma gıdıyor.hadı alonso gel honda ya gıt.

  24. JV-BAR Honda 1998, Lucky Strike sadece yazıda kalmıştı, şimdi de FA-Honda Earth Dream yazıda kalır…

  25. kaan kaanhan avatarı

    Brawn mesleğinde iyi adam, onun olduğu yerde eninde sonunda başarı geleceğine inanıyorum. Honda zengin, bütçe sıkıntılarıda yok, iyi bir seçenek olabilir.

  26. bu basında bi bıkmadı honda ferrari toyota allah allah daha bu hafta ıcınde brawn demedımı 2009 da pılot kadromuzu koruyacagız diye bizim türk futbol basını bıle bukadar atmıyo en fazla etoyu getrıolar fenere bizim basına kızıoduk avrupa basını daha berbat valla:D

  27. ben olsam giderim, ferrari falan hikaye bundan sonra 🙂 git hondayı kur etrafında brawn ile başarmak için çalış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir