Raikkonen, Almanya'da Olanlar Konusunda Hâlâ Şaşkın

yazar:

kategori:

Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen, takımı Ferrari’yi Almanya’da neden yavaş olduklarını anlaması için her türlü detayı incelemesi konusunda uyarıyor.

Fin pilot Almanya’da aracında istediği denge ve performansı bulamaması sonucu ancak 6. olabildi ve şampiyonluk yarışında Hamilton ve Massa’nın gerisine düştü.

Raikkonen, benzer şeylerin tekrarlanmaması için detaylı inceleme yapılması gerektiğini düşünüyor.

Raikkonen "Durumun değiştiği açık. Kanada GP’sinden sonra olduğu gibi klasmanda 7 puan gerideyim. "

"Hockenheim hazırlıklarında geride bırakmış olduğumuz her türlü detayı kontrol etmeli ve neden yavaş olduğumuzu bulmalıyız çünkü düzgün çalışmayan bir şey olmalı."

"Bazen, aracınızı geliştirmek istediğinizde böyle şeyler olabiliyor. Galibiyet için tekrar mücadele edebileceğimiz bir F2008’e sahip olduğumuz konusunda eminim."

"Durum çok karışık, ancak kaybedilen bir şey yok. Sakin olmalı ve bildiğimiz şekilde cevap vermeliyiz. Kazanma tutkusu azalmadı. Geçen sene başarılı olamadığım üst üste 6 yarış oldu ve bu sene de aynı şey oluyor. Bu sefer de 7 numaranın benim şanslı rakamım olmasını ve bir an önce başarılı olmamı umalım." dedi.

Raikkonen ayrıca Hockenheim hafta sonunun kendisinin bu sezon en zor hafta sonu olduğunu söyledi.

Raikkonen "Geçmişte bir çok hafta sonunda olduğu gibi aynı duygularla Almanya’dan ayrıldım. En iyisi bu hafta sonunun bitmiş olması. Kesinlikle sezonun en zor hafta sonuydu: korkunç bir cuma, daha da karışık bir cumartesi ve çok kötü bir pazar."

"Bu pistteki testlerde araç çok iyiydi, en azından hislerim o şekildeydi. Yarışta farklı bir yerde gibiydik. Asla iyi bir ayar bulamadık ve araç stabil değildi."

"Hockenheim’de iyi tur zamanları elde etmek için iyi yol tutuşuna sahip olmanız gerekiyor ancak aracın arkası tüm yarış boyunca kötüydü. Sezon başında aracı istediğim gibi ayarlamada sorun yaşadığımız doğru ancak asla Hockenheim’deki gibi sorunlar yaşamadım."

"Eğer aracın arkasında yol tutuşu eksikliği varsa tepedeki puanlar için mücadele edemezsiniz. Sonunda biraz gelişiyor gibi olduk ancak yine de olması gibi olmadı." dedi.


Yorumlar

  1. hilal nur balkaş avatarı
    hilal nur balkaş

    14. çıktı pitten 8 arabayı nasıl geçti :)) Hadi Kİmi patlamanı bekliyoruz. Sahne senin:))

  2. yıllardır seyrediyorum bu adamı, kaybedecek bir seyi kalmadıgında cok güzel sürüyor ve zorluyor adeta ucuyor.normalde ise daha az zorluyor ve sogukkanlı oluyor riske girmiyor.bazı yarıslarda sanki uyuyor.puanlama sisteminin bunda etkisi büyük.ama örnegin 15.sırada kalkıyor seyret sen kimiyi.bu adamı hep geriden baslatacan.
    en son yarsı adam pitten cıktıgında 12.sırada idi 6 adet arabayı ipe dizdi biraz daha tur olsa heikkiyide gececekti farkı 2.sn civarına düsürmüstü.

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    inşallah sorunlar halledilir ve kimi nin gerçek performansını görebilirz…

    japonya 2005!!!!! ne yarıştı beee
    son turda kimi'nin fisi yi geçişiii

  4. kimi sana kızmıyorum sana iyi araç versinler bak ozaman ne oluyor

  5. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kesin McLaren suçludur..

  6. Bu teknik ekip olduğu sürece biraz zor seyredersiniz o türden yarışları..

  7. offhhh.. yane bu adamı heryerde aksilk buluo… nazar war nazar…:((((

  8. ahhh be
    o japonya 2005 tadında yarışlar bekliyoruz. gerçi o zaman v10 motorlar ve mp4-20 gibi bir araba vardı ama, olsun şimdide f2008 i şaha kaldır be kimi 🙂

  9. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    hırs her zaman kimi de doğru çalışmıyor çok fazla zorluyor hırslandığında inşallah ters tepki vermez..

  10. hamilton un sürüşünü görünce, ben walla panik oldum. Kimi sende böle sürde karşılık verelim. Bıktık pist üstünde geçilmeye, bi kere de macca yı biz geçelim yaw, 2 senedir…

  11. kimi çok hırslanmış, azmi yerine gelmiş.
    güzel hırslı yarışlar bekliyoruz senden kimi…
    daha sezonun yarısı panik yapacak bir şey yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir