Boullier, Çifte Puan Sisteminden Dönüş Beklemiyor

yazar:

kategori:

Lotus Takım Patronu Eric Boullier, taraftarlardan gelen büyük eleştirilere rağmen gelecek sene için kurallara dahil edilen çifte puan fikrinden geri dönüşün pek mümkün görünmediğini söyledi.

Takımlar gelecek hafta FIA ile bir araya gelip gelecek sezonlar için kural fikirlerini masaya yatıracaklar. Autosport’un haberine göre son yarışlara çite puan fikrinin rafa kaldırılması konusu öncelikli konulardan birisi değil.

Taraftarların büyük bölümünün bu fikre karşı çıkıyor olmasına rağmen Boullier, bu planda geri dönüşün mümkün görünmediğini söyledi.

Boullier “Dürüst olmak gerekirse ben bu konuda nötrüm. Son yarışta şampiyonayla ilgili her şey değişebilir.”

“Felsefede biraz değişiklik olduğu doğru. Son yarışa daha fazla değer verecek ve sene boyunca yapılan sıkı çalışmaların ödülü olmayacak.”

“Ancak buna karar verildi ve uygulanacak.”

“Belki bununla ilgili daha fazla görüşme olabilir ancak bir fikrim yok. Dürüst olmak gerekirse bu fikir konusunda çok rahatım.” dedi.


Yorumlar

“Boullier, Çifte Puan Sisteminden Dönüş Beklemiyor” için 2 yanıt

  1. Son yarıştaki çifte puandan ötürü şampiyona allak bullak olmazsa hiçbir sorun olmaz. Lakin sırf çifte puan verildi diye şampiyon olacak kişi şampiyon alamayıp şampiyon olamayacak kişi de şampiyon olursa işte o zaman göreceğiz eleştirileri.

  2. Siz hele son yarışa kadar gelin de sonra düşünürsünüz.

    Şöyle bir durum olacak bu sene: Bazı takımlar ellerindeki sınırlı motorları ilk yarışlarda yiyecekler, sonra ceza almamak için yarışı bitirebileceği meçhul bir motorla son yarışa çıkacaklar (Lotus’un Brezilya’da Grosjean’la yaptığı gibi) ve motordan dolayı yolda kalacaklar ve başkası şampiyon olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir