Massa: “Rekabetçi Olmak İçin Gereken Her Şeye Sahibiz”

yazar:

kategori:

Ferrari’den sonra yeni takımı Williams ile macerasına başlayan Felipe Massa, yeni takımının rekabetçi olmak için gereken her şeye sahip olduğunu düşünüyor.

Massa, yeni takımı ile çalışmalara başlamasının ardından tatiline ve geleceğine dair açıklamalarda bulunduğu bir röportaj yaptı.

İşte o röportaj:

Noel harikaydı. Ailemle birlikte olmak güzeldi. Noeli Brezilya’da evimde geçirdim. Ardından Yılbaşı için Miami’ye gittim ve orası oldukça eğlenceliydi. Ardından yeni yılın başlangıcı için Brezilya’ya döndüm ve geçtiğimiz günlerde Desafio das Estrelas adındaki yardım amaçlı karting organizasyonunu yaptık. Her zaman çok eğlenceli oluyor ve çok fazla Formula 1 pilotunun ilgisini çekiyor. Bu yüzden rekabetçi bir ortam vardı.

Kış boyunca ne tür çalışmalar yaptın ve 2014’e ne zaman odaklandın?

Tatillerde bile çalışmayı sürdürürüm. Gerçekten asla bırakmam. Miami’de 11 gün kaldım ve her gün bir şeyler yaptım. Sporu seviyorum bu yüzden her zaman aktifim. Tennis olsun ya da koşu olsun her şeyi yaparım. Şimdi ise test için çalışmalara yöneldik. Bu da daha fazla antrenman yapacağım anlamına geliyor. Jimnastik salonunda çalışmaktansa çeşitli sporlar yapmayı tercih ediyorum ancak bu sefer egzersiz yapmam gerekiyor. Her yarışa benimle gelen bir antrenörüm var ve o da Williams’a gelecek. 2007’den beri birlikte çalışıyoruz bu yüzden çok iyi bir iş ilişkisine sahibiz. Bunun yanında Brezilya’dayken de çalışabilmem için bir antrenörüm var.

Yeni kurallardan hangisi seni en çok heyecanlandırıyor ve kuralların yarışları nasıl daha heyecanlı yapacak?

Bu sene çok fazla değişiklik olacak ancak herkes aynı durumda. Araca oturana kadar torktaki büyük artış nedeniyle gaza nasıl basmamız gerektiği ve yeni daha güçlü ERS’nin sürüşü nasıl etkileyeceği gibi konularda neleri öğrenmemiz gerektiğini bilmiyor olacağız. Aerodinamik olarak araçlarda daha az yere basma gücü olacak, özellikle sezonun ilk yarısında. Testlere başlar başlamaz anlamamız gereken bazı büyük değişiklikler var.

 

Takımdaki ilk izlenimlerin neler?

Williams’ın iyi kaynaklara sahip büyük bir fabrikası var bu yüzden rekabetçi olmak için gerekli olan her şeye sahip olduğumuzu biliyorum. Büyük bir tarihe sahip büyük bir takım. Bu yüzden birlikte her bir parçayı yerine koyup doğru yönde ilerlemeye odaklanacağız. Sürekli olarak mümkün olduğu kadar fazla kişiyle tanışmaya çalışıyorum. Fabrikadaki herkes çok hoş ve mühendis ekibimle çalışmaktan keyif alıyorum.

2 gün fabrikada olacaksın. O süreçte ne yapacaksın?

Öncelikle koltuk ayarları yapılacak ve araçta doğru pozisyonu bulmaya çalışacağız. Sene boyunca çok fazla koltuk ayarı istemem ancak açıkçası yeni takıma geldiğim için sıfırdan başlıyoruz ve koltukta rahat etmem biraz zaman alacak gibi. Ardından Jerez testlerine hazır olabilmemiz için farklı bölümlerle toplantılarım olacak. Bildiklerimi aktarmaya başlayacağım.

Williams her zaman Brezilya’dan iyi destek aldı. Takıma gelmek taraftarların arasında nasıl bir tepki oluşturdu?

Taraftarlarım, özellikle takımın Ayrton Senna ve Nelson Piquet gibi Brezilyalı sürücülerle olan tarihi sebebiyle Williams’a gelmem nedeniyle çok mutlu oldular. Onlar sayesinde Williams Brezilya’da çok ünlü ve bu yüzden burada olduğum için çok mutluyum. Takımı daha önceki konuma getirmede yardımcı olmak ve galibiyet mücadelesi vermek istiyorum.

Frank Williams ile ilişkin nasıl?

Frank padoktaki en ünlü isimlerden birisi ve sporda başardıklarından dolayı herkesin saygı duyduğu bir isim. O, F1 tarihinin bir parçası. Onu takıma katılmadan önce iyi tanımıyordum ancak onunla zaman geçirdim ve iyi birisi. Onun adına yarışmak için sabırsızlanıyorum.


Yorumlar

“Massa: “Rekabetçi Olmak İçin Gereken Her Şeye Sahibiz”” için 4 yanıt

  1. Massa’nın yüzü gülmeye başlamış.

    “Massa: “Rekabetçi Olmak İçin Gereken Her Şeye Sahibiz””

    Sen hariç Massa, sen hariç. Der ve bombanın pinini çekip uzaklaşırım.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Aynen ben diyecektim 🙂

  2. williams yakısır sana

  3. hadi hayırlısı dostum.inşallah en hızlı araç sende olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir