2014’ün İlk F1 Yarışında Takımların Yarısı Yarış Dışı Kalabilir!

Red Bull Racing’in takım patronu Christian Horner’a göre 2014 Formula 1 sezonunun ilk yarışı olan Avustralya GP’de gridin yarısı yarışa erken veda edebilir.

Özellikle yeni turbo motorlar ve enerji sistemleriyle birlikte 2014 kış test döneminin oldukça kırılgan geçmesi bekleniyor. Sadece 3 test seansı olacağı için takımların ilk yarışa tam olarak hazırlanamaması bekleniyor.

Yeni kurallara göre bir yarışın 100 kg yakıtla tamamlanması gerektiği için, yakıt konusunda pek affedici olmayan Avustralya GP öncesinde Horner pek umutlu değil.

Horner “Çok yüksek yarış dışı kalma oranı görebiliriz, belki ilk yarışta % 50 yarış dışı olabilir.”

“Bu sene yakıt büyük bir mücadele gerektirecek çünkü yarışa 100 kg yakıtla başlayabileceğiz. Ancak ilk yarışlarda dayanıklılık sorunları kilit olacak.”

“Ve tüm sene boyunca sadece 5 motor hakkı olacak.” dedi.

Horner, büyük takımların yeni dönemde daha fazla kaynağa ve paraya sahip olması nedeniyle çok büyük gelişme oranına sahip olacağını ve bunun iki kademeli bir Formula 1’i ortaya çıkarmasından endişe ediyor.

Horner “Bu motor üniteleriyle harcamaların artması yüzünden gridin arka bölümü için durum sıkıntılı görünüyor.”

“Takımlar arasındaki farklar daha büyük olacak.”

“Ne zaman bir sıfırlanma olursa daha fazla yatırım, kaynak ve tesis gücü olan takımlar her zaman daha gelişmiş ürün ortaya çıkarırlar.”

“Gelecek sene (2014) iki kademeli bir F1 olabilir. Bu yüzden stabil kalmak önemliydi. Öyle olunca her şey oturuyor ve detaylar ortaya çıkıyor.”

“Bu seneki kurallar oyunu kesinlikle değiştirecek.” dedi.

Son dönemde Formula 1’de yarış dışı kalma oranları oldukça düştü. Hatta son 20 senede 2 yarışta tüm araçlar yarışı tamamladı. 2005 İtalya GP’de 20 araç yarışı tamamlarken 2011 Avrupa yarışında 24 araç yarışı tamamlamıştı.

Yakın tarihte en fazla yarışı dışı kalınan yarışlardan birisi 1996 Monaco GP’ydi. O yarışı kazanan Olivier Panis, yarışı tamamlayan 4 sürücüden ilkiydi. Ancak o yarışta 7 kişi sıralamaya girmeyi başardı.

Bu konuda rekor 1966 Monaco yarışına ait. O yarışı kazanan Jackie Stewart ile birlikte 3 kişi daha damalı bayrağa ulaşmıştı. O yarışı 4. sırada tamamlayan sürücü 5 tur gerideydi.


Yorumlar

“2014’ün İlk F1 Yarışında Takımların Yarısı Yarış Dışı Kalabilir!” için 8 yanıt

  1. Bu zaten bilinen ve konuşulan şeyler arasındaydı.
    Şöyle göz atıldığında spor Dayanıklılık serisine döndü gibi.Umarım güzel bir sezon yaşarız.

  2. 2008 Avustralya 6 araç ile bitmişti,hey gidi günler

  3. Bence sadece Avustralya’da bir sıkıntı olabilir yakıtla ilgili, bir kere yarış dışı kaldıktan sonra akılları başlarına gelir tasarruf yaparlar.

    Motor konusundaysa 5 motor hakkı varken kimsenin motoru patlamaz, o günler mazide kaldı. Gerekirse kalite kontrole milyon dolar akıtır, patlamamasını sağlarlar. 4 yarış gitmesi gereken motor ilk yarıştan patlarsa, sezonun ikinci yarısı herkes ceza alır. Olamaz.

  4. Bu seneyi sırf bunun için bekliyorum. Öyle bir kaç sene yaşadık ki Raikkonen giderken her an yarış dışı kalabilir korkusunu içimde taşımıyordum artık. Artık çok güzel bir sezona giriyoruz, her yarışta sezonun kaderinin değiştiğine şahit olacağız. (umarım)

    1. Ya da vettel üst üste 15 yarış kazanır .s .s

  5. 2002 Avustralya gibi olsa, hatta Bianchi 5. bitirse falan 🙂

  6. Siz patlayında kim patlamazsa patlamasın itici takım

  7. Yıllar önce hemen her yarışta olan şey buydu zaten 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir