Marussia: “Ferrari Motoru İle Büyük Bir Fark Olacak”

yazar:

kategori:

Marussia sportif direktörü Graeme Lowdon Ferrari motorunun bu yıl takım için büyük bir fark yaratmasını bekliyor.

Formula 1’deki dört sezonlarında da Cosworth motorlarını kullanan takım 2014 kurallarıyla birlikte Ferrari güç ünitelerine geçecek.

Lowdon sadece bu motor değişikliğinin bile performansta bir artış meydana getireceğini iddia ediyor.

“Bence büyük bir fark yarataca. Scuderia Ferrari çok, çok profesyonel bir firma ve onlarla çalışmak kesinlikle tatmin edici.”

“Bize sundukları ürün ve servisten çok etkilendim. Çok yaratıcı, çok yardımsever, çok bilgili ve çok deneyimliler. Bu yeni motorlar büyük bir mücadele olacak, ancak bu güçlü partner ile çok keyifli olacak.”

Lowdon Marussia’nın iki hafta sonraki ilk testlere hazır olacağını düşünüyor.

“Umarım öyle olur. Her takım bunun için çalışıyor ve Formula 1’deki  test miktarı çok sınırlı ve bunu kullanmak istersiniz. Binlerce minik bileşenden biri sizi durdurabilir veya yavaşlatabilir. Umarım orada oluruz, planlarımızda olan şey kesinlikle bu.”


Yorumlar

“Marussia: “Ferrari Motoru İle Büyük Bir Fark Olacak”” için 27 yanıt

  1. eşeğe altın semer vursan… 🙂

  2. ForzaRaikkonen avatarı
    ForzaRaikkonen

    Eskiden buralar hep dutluktu. 🙂

  3. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Eminim ki biz de günün birinde insan gibi konuşarak anlaşmayı öğreneceğiz. Sadece 3-4 jenerasyon sonra. Vallahi şu saçma sapan yorumlardan dolayı soğudum siteden. Biraz F1 Fanatic’teki seviyeden feyz almaya çalışın deyip kaçayım hemen, siz de sallamaya başlayın cevaben. Başınız göğe erecek külhanbeyliği yaparak

  4. Bugün girdiğim tartışmaların kökeni aslında “Alonso: “Sürücüler Takım Emirlerine Uymalılar”” haberinde denk geldiğim amaçsız, s.dik yarışına, laf salatasına dönmüş yorumlardı. Kafa dağıtmak için geldiğim böylesi güzel ortamda desteksiz ve seviyesiz tartışma görmek istemediğimden dolayı oraya şu yorumu yazdım: “Taraftar olmadığım için onur duyduğum anlardan birisi. Gidip kendime birşeyler ısmarlayayım.”

    Elbette buraya tartışmak için geliyoruz ama sonuç bazen tartışma doğurmuyor. Sonra atışanlar mı dersin, bir yerden takılanlar mı dersin… Vatandaşlar ne yanlış bildiğini kabul eder, ne de az önce söylediğini sırf işine gelmediği için söylediğini. Tartışılan klavye adamlığı, bilgi veya fikir değil.

    Burak Karaküdük de bir şekilde konuya dahil olmuş ve atışılmış. Kendisini de tanırım ki zaten girmez böyle şeylere. Zaten ona tepki olarak yukardakini yazmıştım.

    Sonra o da önceki konudan itibaren devam eden siniriyle benim buraya konu hakkında yazdıklarıma normal olmayan şekilde yanıt verdi ki siniri belliydi zaten. Normalde ‘en azından bana’ öyle yazmaz.

    Özelden konuştuk az önce, meğer aynı şeylere sinirlenip birbirimize girmişiz. Ben de o yazında ‘dur kendimi bozayım da inadına beğenmediğim tartışma ağzıyla devam edeyim’ diye ısrar ettim. Sonucu görüyoruz: 0.

    Burak ve beni de karşı karşıya getirecek konuma kadar gelen tartışmalara izin verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Böylesi boş şeyler gördüğümde de her zaman tepkimi koyacağım. Bıkmam.

    Belli ki epey sıkıntı verdik, gözlerden düştük, cık cık cık dedirttik. Kendi adıma özür dilerim.

  5. Yorumlar onaysıza geçince millet nasılda saydırıyor. Xtrabit yeni siteye geçince azıcık gerilim yaratayım diye tribünlere oynamaya başlamış.

    Hacı abi Marussia kendini neden Ferrariye satmış olsun. O zaman senin mantığa göre Mclarende kendini Hondaya sattı. Toro Rossoda Renaulta sattı.

    Daha 2 ay önce en dayanıklı motor Ferrari diyordun iyi yarış dışı kalmalar diliyorsun şimdi. Valla dileyen dilediğini söylemekte özgür. Ben tartışmayada girmeyeceğim açıkçası. Ferrariyi sevmemekte elbette bir tercih.

    Ferrarinin bu dakikadan sonra yapacağı tek şey sağlam motorları takımlara verip turbo motorun ilk yılının en dayanıklı motoru ünvanını almak ve de tüm motor sağladığı takımlarla bulunduğu mertebinin en ön grubunda olmak olacaktır. Cevabı pistte vermek lazım.

    Bu ortamda Ferrari kirlide ötekiler temiz değil hepsinin belli katakullileri var. Yüksek paraların döndüğü her yerde bir üç kağıt çıkar. Şimdi sen Ferrariyi bazı şeylerle itham ediyorsun ama tüm takımlar birbirinin kopyası. 64 yıllık müdavimle 10-15 yıllıklar bir olmasın bi zahmet. Hepsi cüssesine göre az biraz hokus pokuslu işler yapıyor. Doğrucu arayan dostsuz kalır demiş.

    Bu dünya böyle bizde kafamızda mutluluk veren şey olan Ferrari taraftarlığına soyunduk nasıl olsa bana maddi anlamda getirisi götürüsü olmuyor sırf gelenek için tutuyorum Ferrariyi. Yine dönüp dolaşıyorsun bu ortamda en babayiğit en samimi Ferrariyi buluyorsun.

    Renaultun, Mclarenin geçmişini bir araştırsan ohoooo. Ferrariye selam yola devam kim ne derse desin. Bu arada artık geri dönüşü olmayan bir yoldayız yani sporun vesaiyetini sorgularsak aslında yıllardır kimsenin drüst olmadığını görürüz. Neyse sonuçta avrupalının sporu. Biz hızdan zevk alıyoruz ve hız+renk+gelenek kombinasyonundan. Öyleyse gerisi teferruat.

  6. Çamur at izi kalsın xtrabit. Ferrari’yle ilgili nasıl bir haber olursa olsun, yorum kısmına 1 kova çamurla geliyosun. Azmini takdir ediyorum.

    1. Belki de çamur izini temizlemeye çalışıyorumdur. İnan düşündüklerimi yazıyorum, yazmak zorunda hissettiklerimi değil 😉

      1. Rambo’yla mı takılıyosun anlamıyorum ki… Bak Ferrari’ye laf atmanı da geçtim hadi. Kurduğun cümleler, ne biliyim… Aşırı mantıksız. Resmen ramboyla takılıyosun sen

  7. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    hem ayrıca site ile ilgili yorum yazdığımda altına sen kendin bana katıldığını söyledin xtrabit.ne kadar ilginç bir insan burda yazdığının aksine davranıyor.önce onu kale alma diyor sonra kendi bana katıldığını söylüyor ben en azından bunu yapmıyorum.tükürdüğünü yaladın bravo 😀

    1. Doğru olana neden katılmayayım ki? Ben taraflı mıyım? Allah korusun!

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        taraflı olmak günah mı?ben mutluyum ferrari fanı olmaktan.ya sen hakkineni desteklediğini sonra yeni hakkinen olarak mclaren2.pilotunu gördüğünü ve sennayı sevdiğini söylemedin mi?bunalr doğal serbestsin ancak bu taraf tutmak değil mi birader?f1 de 11 takım 22 pilot var ya.insanlar senin gibi düşünmek zorunda değil.neden kendini herkesten üstün temiz gibi görüp fan taraf olanlara böle bakıyorsun.bak adam yukarda benle aynı görülte.her ferrari haberinde olums7uz bitiveriyorsun.yoksa benim senle derdim yok aslında.benim derdim bu 7 24 deprem olsa ferrariye bağlanamsı mantık sınırları dışında eleştiriler.yoksa burda neler neler dendi ferrariye sesimi çıkarmadım

        1. Benim illaki her konuda düşüncem var, birilerini bu yüzden beğenip beğenmiyorum. Ferrari haberine değil hemen her haberde yorumumu belirtirim zaten. Sen sadece Ferrari haberlerindekileri görüyorsundur. Yiğidi öldürüp hakkını da verdiğimi de biliyorsun, tepkimin neye olduğunu da. yılın anketinde oyu alonsoya atan benden başkası değildi.

  8. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    yok yok ferrariye çatıp bir şey söyleniyor.emin ol çoğuna sustum.ama seninn kadar saçma sapan yazan olunca dayanamıyorum.olay bundan ibaret.bence sen f1 falan izleme birader git kalpgözü falan izle çünkü sendeki mantık ancak o

  9. Marussia Ferrari reklamlarına devam ediyor. Belli ki motor bedava verilmiş ve önümüzdeki sezonu Ferrari test şasisi olarak geçirecekler.

    İyi yarış dışı kalmalar Marussia! De la Rosa’dan sonra sen de ruhunu şeytana sattın.

    1. bence aşırı önyargılı yaklaşıyorsun. Geçtiğimiz yıl Cosworth motorundan dolayı takım ciddi olarak zaman kaybediyordu. Bu sene Ferrari motoru Renaulttan iyi çıkarsa Caterham’a karşı çok daha güçlü olacaklardır.

      Reklam olayına gelince, partnerlerini övmeleri niye bu kadar zoruna gidiyor anlam veremiyorum… Tabiki motoru uygun fiyata hatta belki bedavaya aldılar, karşılığında da Bianchi yarışıyor ve Ferrari daha çok data toplayacak motor için, oldukça mutualist bir birliktelik bence bu. Eee bu birliktelikte dominant olan taraf olan Marussia değil Ferrari olacağından dolayı, övgü alması oldukça normal…

      Williams Mercedes motorlarını övdüğünde yada öveceğinde aynı muhabbeti yapacak mısın ? bence hayır 🙂

      1. peki cosworth’den Renault’a geçen Caterham niye aynısını yapamadı?

      2. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        o adam zaten öyledir oversteer.ferrari düşmanlığının alışkanlık haline geldiği bir arkadaşımız.ferrari her türlü şeytandır onun için. iyi yönlerini kavramasını beklememek lazım 🙂

        1. Bak adam benle aynı fikirde değil, fazlaca da hararetli olduğumu düşünmüş güzelce yazmış. Tartışmaya başlamışız. Şimdi senin yorumuna ne yazmalıydım?

      3. Marussia’nın yorumları klasik PR laflarından daha öte gibi geliyor bana. Eski motorlar zaten neredeyse aynıydı. Çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Ferrari Marussia’ya ciddi yatırım yapmış gibi görünüyor. Yoksa motor tedarikçisini öven ilk takım Marussia değil.

        Toro Rosso nasıl Ferrari’den koşarak kaçtıysa, Ferrari de kendisine yavaş bir test takımı bulmalıydı ve görünüşe göre bu da Marussia. Marussia’nın kendisine verilen motorların ana takımdakilerle aynı olduklarını anlaması bile imkansız. Mclaren de aynı sebepten Honda’ya kaçtı.

        Williams zamanında Renault motorunu nasıl övdüyse şimdi de aynı şekilde Mercedes motorlarını övecektir. Yukarıda bahsettiğim klasik PR çalışmaları. Mesela Kovalainen Caterham’dayken Renault motoruna yeni geçtiklerinde “Cosworth motoru daha güçlü ama Renault soğutmada daha iyi” demişti. Abdullah’ın dediği gibi her ikisinde de başarı elde edemediler.

        Bu arada aşağıdaki arkadaşa takılma. O hep öyledir gerçekler Ferrari’ye dokununca başlar küfretmeye, hakaret etmeye. Öte yandan rakibe sallar durur. Ben takmıyorum, kimse takmasın 🙂

    2. o değilde yoruma yorum yapamadım, sanırım o opsiyon yeni sitede yok 🙂

      Abdullah, benzer açıklamaları Caterham’ın yapıp yapmadığını hatırlamıyorum, sanırım 2 yıl önce geçtiler yeni motora, Cosworth motorunun özellikle yarışta zaman kaybettirdiğini bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam

      xtrabit racing, PR çalışması yada değil, bence sen Ferrari’ye karşı ön yargıya sahipsin, genel olarak, sadece bu konuda değil 🙂 Ayrıca Ferrari kendisine rakip olamayacak takıma kötü motor vereceğini sanmıyorum, madem test yaptırtacaklar kendi spesifikasyonlarında ki motorla test yaptırırlar 🙂 Mclaren’i bilemeyeceğim de Toro Rosso’nun Renault’a kaçması kesinlikle Red Bull teknik altyapısını kullanma isteği bence.

      1. opsiyon sitede sanırım yok dedim, şimdi her yerde karşıma çıkıyor, ya browser falan hata verdi göremedim, yada valla benim yorumumu atmamla eş zamanlı olarak bu özellik eklendi 😛

      2. Alt yoruma belli bir seviyeye kadar izin verdik. eskisinde bir sınır yoktu sonsuza kadar gidip çok kötü bir görüntü çıkıyordu ortaya 🙂

      3. Evet az önce ben de yorum yapamadım. Şimdi geldi linkler.

        Marussia’nın verdiği demeçlerin normale göre aşırı olmasına şaşırıyorum o kadar.

        Motor gelişiminin serbest olduğu bir sezonda aynı parçaları kullanmaları saçma olmaz mı? Hatırlarsan zamanında Ferrari Barrichello’nun aracında farklı motor veya parçalar denerdi. Spiker de bunu söylerdi zaten. Schumacher’in aracında çalıştığı kanıtlanmış parça olurken Barrichello’nunkinde daha iyi olduğu düşünülen ama dayanıklılığı vs kanıtlanmamış parçalar olurdu ve Rubens ara ara Şumi’yi çok zorlardı.

        Bence Marussia’da motorun yeni spec parçalarını deneyecekler, kendileri sağlamlığı kanıtlanmış parçaları kullanacaklar. Kuralların buna izin verdiğini düşünerek konuşuyorum tabi.

        1. valla alan memnun satan memnunsa sıkıntı yok 🙂 ben gerçekten Marussiayı destekleyen biri olarak bunun Marussia’ya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bir de motoru sadece motor olarak düşünmemek gerek, tüm enerji geri dönüşüm sistemleri ve hatta vites kutusunu da kullanacak Marussia, yani adamlar için ciddi bir adım bence

        2. Yine dibe vurduk buraya yazıyorum 🙂

          Alan memnun satan memnun olacak tabi ki. Marussia batmanın eşiğindeyken bedava motora hayır diyecek değil 😀 Belki Bianchi için üzerine para bile ödemişlerdir, kim bilir.

          Ferrari motoru ve vites kutusu kombinasyonunun takıma çok fazla katkı getireceğini sanmıyorum. Caterham da Red Bull’un motorunu, kersini, vites kutusunu ve hidroliklerini kullanıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ne oldu? Geçen sene Marussia’ya geçildiler.

  10. marussianın bu sene ciddi bir atılım yapmasını bekliyorum inşallah caterhamıda geçip orta grupta yarışma fırsatı bularlar

  11. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ferrari motoru kullanan takımlar eğer şu ana kadarki duyumlar doğruysa ciddi bir ağırlık kazancı elde edebilir bu da direkt olarak aerodinamiyi etkiler.Lotus’un durumu çok karışık ama iyiden iyiye finansal sorunlar olduğu konuşuluyor.Benim beklentim en büyük düşüş Lotus dan,en büyük sıçrayış McLaren den gelecek.Sauber ve Williams iyi işler yapabilir.Umarım artık son 2 araca demir atmaz Marussia ve şu Caterham F1 Team ile çekişirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir