KERS'in Spora Girişi Ertelenebilir

yazar:

kategori:

Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sisteminde yaşanan sorunların ardından, sistemin 2009’da araçlara gönüllü olarak konulmasında erteleme olabilir.

Sport Bild’e konuşan Toyota Motorları Patronu Luca Marmorini "Şu anda tüm takımlar sorunlar yaşıyor. Güvenilir bir sistem yapmak çok zor. 2009 için zaman daralıyor."

"Bana göre bunu yarışlarda kullanmadan önce 1 sene test etmek daha mantıklı. Bizim için Toyota’da güvenlik en önemli konu." dedi.

Williams pilotu Nico Rosberg "2009’un ilk yarışlarında hiç bir takım piste KERS ile çıkmaz."

"Williams’ın hedefi ilk yarışta bunu kullanmak ancak bu büyük bir görev." dedi.

Honda Takım Patronu Ross Brawn da daha önce benzer şeylerden bahsetmişti.

Renault’tan Flavio Britore "Eğer sistem güvenli değilse bunu araca koymayacağız." dedi.

Mark Webber "Bazı takımlar aküler için kullanılan kimyasallarda sorun yaşıyorlar."

"300 km/sa hızla giderken ya da bir kaza anında bunun güvenli olması bizim için önemli. " dedi.


Yorumlar

  1. sinan  bilir avatarı

    teoride BMW ninkide hazırdı ama pratikte elektrik kaçırdı 😀 aslında BMW,Mercedes,Honda,Toyota günlük araçlarında benzer sistemi kullanıyor Fatihin dediği gibi.bence markalar kendilerini biraz kasmalılar daha çok zaman var heyecan verici bişey olucak sonuçta dediğim gibi önce çıkaran koysun 70-80 hp den bahsediliyor.az da değil yani. zaten motorlar donmuş işin zevki kalmamış bari bu kullanıma geçsin ve geliştirilebilsin.

  2. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ben de mclaren den bu konuyla ilgili bisey duymadim ama mclaren ve ferrari hazirdir yoksa bu iki takimda itiraz ederdi .. onlar kenardan bakiyor ise :))

  3. kimsenin çalışması boşa gitmez ayrıca sadece bmw we redbull cok calısmıor eminimki ferrari ve mc laren de birçok seyi yapmıştır ama acıklamıyorlardır yani kimsenin çalışması boşa gitmez çalıştıkca bulunur…

  4. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Bu sezonun başından itibaren bu sistem üzerinde çalışmalar başlandı ve şuanda test ediliyor. Geliştirilip güvenli hale getirilmesi içinde önümüzde yarım sezon ve büyük bir kış dönemi var. Dünya devlerinin teknolojisi sanırım bu sistemi yapacak kadar güçlüdür. Yetiştiremeyen de geç kullansın yada kullanmasın. Sonuçta ekstra güç için belirli bir yer ayırılmış. Bu alanı kullanmak isteyen kullanır güvenmeyende kullanmaz. Bu sistem çok yenide değil zaten şu anda caddelerde dolaşan araçlar içerisinde benzer sistemler kullanan hibrit otomobillerde var.

    Ayrıca şunuda gözden kaçırmamak gerek. Günümüzün Formula1'i otomobil dünyasına neredeyse hiç faydası yok. İyice daralan kurallar çerçevesinde hiç geliştirilme yapılamıyor. En azından bilinen bir teknolojiniyi geliştirsinler.

  5. kaan kaanhan avatarı

    fia kers sistemini ihale etse, en güvenli ve uygun olanı seçip takımlara bunu kullanacaksınız dese daha iyi olabilir,SECU gibi. ismide SKERS olsun :)) böylece maliyetide düşük olabilir takımlara.bu şekilde kers üstünde rekabet olmaz belki ama Fia zaten rekabetten çok maliyetlere taktı bu aralar. birileri hayatını kaybetmez umarım bu kers testlerinde.

  6. birkaç takım yapamıyor diyerek erteleme olmaz.Birlik sağlanırsa ayrı ama isteyen güvenliği sağlayan koymalı.

  7. sinan  bilir avatarı

    önce çıkarana ben güvenirliğine inanıyorum diye ve o riski alan koysun işte arabaya.arıza çıkmazsa meyvesini toplar çıkarsa puanlardan olur.bence mantıklı bi risk.

  8. bence bu kadar sorun varken ertelenmesi daha iyi olabilir ama ben asla istemem red bull ve bmwnin(özellikle bmw)o kadar çalışması boşa gitmemeli

  9. kaan kaanhan avatarı

    1 sene erteleyin, kurtulun bu stresten be kardeşim 🙂

  10. sinan  bilir avatarı

    evet bencede serbest olması daha mantıklı.böylece kersi en önce hazırlayanlar seneye büyük avantajla başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir