Toro Rosso, Red Bull'u Geride Bırakmaya Hazır

yazar:

kategori:

İspanya’da bir gazetenin haberine göre Toro Rosso artık üst takım Red Bull’u geride bırakabilir.

AS gazetesinin haberine göre Red Bull Patronu Dietrich Mateschitz tarafından küçük takım olarak desteklenen Toro Rosso artık yarışlarda Adrian Newey yapımı ancak Renault motorlu RB4’ü geride bırakabilir.

Sebastian Vettel, takımının Adrian Newey yapımı 2008 şasisi STR3’ü kullanmasından bu yana istikrarlı performanslar göstermeye başladı.

Bunun yanında Vettel, Jerez testlerinin ilk 2 gününde en hızlı isim olmayı başardı.

AS gazetesi Toro Rosso’nun kullandığı Ferrari motorunun Red Bull’un kullandığı Renault’tan daha güçlü olduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Ferrari bir sezon önceki motoru veya o teknoloji ile üretilen yeni motoru veriyor.RENAULT ise Redbull ile motor anlaşması yaparken güncel motoru vereceğine dair madde eklenmişti.

  2. renault kendi kullandıgğı motorun aynısını redbullada veriyor ama ferrari aynı motoru veriyor mu bu tartısılır

  3. birşey sorucam red bull şuan renonun kullandığı motorumu kullanıyor?
    benim bildiğim ferrari toro rosso'ya dandik bir motor verdi o dandik motor bile renonun bu seneki motorundan iyi mi ya:S

  4. neye göre biraz güçlü diyorsunuz peki?

  5. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Bunu söylemeylek olmuyor yarışta yapacaklarınızla gösterin ozaman BMW den sonraki en hızlı takım toro rosso desenize ayrıca F1 de motor herşey değildir ve söylendiği gibide ferrari motorunun renault motorundan çok güçlü olduğunuda sanmıyorum,belki biraz güçlü diye biliriz,eğer öyle ise mersedes şu anda en güçlü motora sahip.

  6. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bu durumda RENAULT'da gerisinde kalacak demektir.Ancak adı geçmediğine göre pek rakip olarak görmüyor olsalar gerek.

  7. ahmet özkan avatarı

    boynuz kulağı geçti desenize:D

  8. bu tamamen haksızlık adamlar resmen 4 araç yarıstırıyor fia buna nasıl izin veriyor anlamak güç 4 tane Rb4 yarısyor 2 RB4 testlere katlyor bu cok sacma diğer takımların resmen hakları yenıyor neden prodrivein girmesine izin verılmedi fia takımlara eşit davranmıyor bukadar da olmaz

  9. bana göre de adrian newey sırf soğutma sistemi nedeniyle reno motorunu red bulla seçtiği için yanlış yaptı. toro rossonun sorun falan yaşadığı yok soğutma konusunda. ferrari motoru ile belki daha da güçlü olacaktı red bull

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir