Mclaren'den Honda ve BMW Tarzı Burun Kanatlar!

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes takımı Jerez testlerinde bugün yeni ön kanatları test etti.

İlk olarak BMW Sauber tarafından kullanılan ve daha sonra Honda’nın kendisine has uyarladığı ön burun kanatlarını bu sefer Mclaren takımı test etti.

Bu kanatlar tam burunda bulunan Mercedes ve sponsor logolarının üst bölümünden itibaren geriye ve yanlara doğru açılıyor.

Mclaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, en kısa sürede, muhtemelen Macaristan’da bu kanatlar ile yarışmak istediklerini söyledi.

Whitmarsh "Son testlerde bir kaç yeni aerodinamik çözümler, Hockenheim’de örs motor kapağı ve Jerez’de boynuz kanatları, test ettik."

"Şu anda geleneksel yaz tatili öncesinde yoğun bir gelişim programı uyguluyoruz. Henüz bu boynuz kanatları kesin olarak doğrulamasakta Budapeşte ve daha sonrası için bunlar birer opsiyon olacaklar." dedi.

 


Yorumlar

  1. forzaferrari avatarı

    çok iğrenç bi görüntü:P ya buna benzer bir burnu sanki 2007 sezonunun başında da macca denemişti hatırlayan var mı?

  2. artık gelenek melenek kalmadı kardesım motor gelişimi durdu napsın takımlar bırıbrnden gordugunu denıycek hıc kınamaya fln gerek yok acsınlar motor gelısımını takımlar motorla ugrassın

  3. Hiç uymadı!Mclaren geleneğine ters gibi.Bu ikinci!Neyse performansa katkı sağlıyorsa hiç itirazım yok ama buişin içinde başka şeyler gizlemek varsa o da ayrı konu.salyalı max motor incelemeye mp4-23 ile başlamış!İkinci uyarıda mezardan mı cıkacak bu yaşlı bunak!!!

  4. Sayısız karmaşık bilimsel kombinasyondan geçtikten sonra aracın hangi noktasında test edileceğine karar veriyorlar yani sadece test etmek için bile uzun zamandır hesap yapıyorlar. Mesela McLaren köprü kanadı ilk icat ettiğindeki kıvrımları ile şimdiki eğimler aynı değil zamanla bu kanatçıkları da daha estetik bir hale sokacaklardır ama önce verim peşindeler.

  5. bunu takacaklarına geniş burun taksınlar. MP4-20 ye benzesin.

  6. onur aybars avatarı

    Bence BMW'nin kullandığı daha hoş. McLaren'de bir garip duruyor… Ne biliyim, sanki emaneten takmışlar 🙂

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu burun kanatçıkları geniş burunlu araçlarda hoş durur kanısındayım ;önce teker kapakları sonra örs kapak daha sonra burun kanatları acaba bir sonraki hamle burun deliğimi diye kendi kendime sorasım geliyor ve gülüyorum :))

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    BMW nin kanatlari daha kücük HONDA nin kiler se cok yüksek bu cok farkli olmus ama aracin tip bozulmus ama ise yariyorsa kulanilacak mclaren bosa parca takmaz araca hadi bakalim .

  9. kaan kaanhan avatarı

    1. resimde arka plandaki honda çalışanlarına dikkat, hepsinin gözü tek bir yerde toplanmış hafif de gülümsüyorlar sanki 🙂

  10. parça fabrikadan yeni geldiği için henüz boyanmamış o resimdeki sidepod kenarları.

    sinan bmwnin aracına olan aşkım kokpit önü kanatlarla bitti. arabayı mahvettiler 😀

  11. Bmw o siyah bantla yalıtım yapmış elektrik kaçağı olmasın diye:)

  12. yakışmış. bencede bmw ninkine daha çok benziyo. honda nınki daha kaba görünüyo. gözü yoracak kadar.

  13. Siyah olan kısmı elden geçirmişler ama boyamaya vakit bulamadılar herhalde 😛 Boynuzlar hiç olmamış bu arada, gel 2009um gel 🙂

  14. iğrenc olmus tek kelımeyle ıgrenc

  15. sinan  bilir avatarı

    evet ilginç bi resim o.görünürde rutinden farklı bişey yok.geçen sene macaristana gelirken o bölgeyi alçaltmıştı BMW.yine komple arka bölümün yüksekliğiyle ilgili bir çalışma olabilir.

  16. sinan  bilir avatarı

    apo biliyorum koyu bi BMW fanısın sende ama istersen daha fazla BMW ye benzer filan deme sağlığın için :D:D

  17. bana göre de daha çok bmwninkine benziyor ve geriye doğru açılıyor. hondanınki çok yüksek ve daha dik. şekil olarak bmwninki ile benzer bu

  18. sinan  bilir avatarı

    aslında sadece honda değil haberdede dediği gibi BMW tarzıda var.mclaren ve hondanın burunlar daha alçak olduğu için bu boynuz-kulak benzeri şeyler daha yüksek.BMW de burun yüksek olduğu için boynuzlar diğer iki takım kadar yükseğe çıkmıyor.ama bana kalırsa buda yakışmamış mclarene.estetikliğini kaybetmeye başladı mclaren.

  19. honda ve bmwnin ikisi de vikingleri kullanıyor bu burunla. belki birbirlerini etkiliyorlardır

  20. Monacoda kullanmadılarsa hiç bir yerde kullanmazlar ama kullanırlarsa hoş olur tabiki ayrı bir hava katıyor 😀

  21. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    viking boynuzlar güzeldi…

  22. kaan kaanhan avatarı

    neden olmasın, macaristanda yere basma kuvveti önemli.bende şaşırmam 🙂

  23. viking boynuzlarını takmazlar bence çünkü arka kanatla onun işlevini yapıyorlar zaten ama daha çok yere tutuşa ihtiyaç duyarlarsa takabilirler..

  24. bu mclaren yarınki testlerde örs kanat, bu kanatlar, eski viking boynuzları beraber kullanır ve macaristana böle çıkarsa hiç şaşırmam

  25. BMW tarzı olsaydı daha şekil olurdu neyse takım en iyisi bilir hayırlı olsun demekten başka bişi gelmez performansa katkı yapsın yeter ki :))Planyalardada oynama yapılmış..

  26. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    varmışşş:)

  27. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    bunun önden çekilmişi yok mu yavv
    mclareen e yakışmış sanki

  28. Hondada ÖRS kanadı test etmiş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir