FIA, Rastgele Motor Kontrollerine Mercedes İle Başladı

yazar:

kategori:

FIA her zaman olduğu gibi rutin Formula 1 motor kontrollerine başladı ve ilk kontrol Mercedes-Benz motorları üzerinde yapılacak.

Şu anda mevcut kurallara göre motorlar donduruldu ve üreticiler sezon içerisinde motorlarda teknik değişiklikler yapamıyorlar.

FIA bu motor dondurma kuralları çerçevesinde 6 motor üreticisinin motorlarını elinde bulundurduğu numune motorlar ile karşılaştırıyor  ve modifikasyon yapılıp yapılmadığını bulmaya çalışıyor.

Bu süreç Hockenheim’deki yarışın ardından başladı ve Lewis Hamilton’un kullandığı MP4 23’teki Mercedes motoru ilk incelenecek motor oldu. Diğer üreticilerin motorları da sezonun geri kalanında kontrol edilecekler.

Autosport’a göre FIA normalden biraz geç başlıyor bu testlere çünkü kontroller için bazı zorlu aletler dahil etti testlere.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu konunun takıma güvenle ne alakası olduğunu açıklarsanız sevinirim ;güven konusuna gelince Fatih Terimin konuyla alakalı bir cümlesi vardı ''güvenmek %lik dilimlerle ifade edilen bir kavram değildir ya güvenirsiniz ya güvenmezsiniz bunun %50 si %90 ı olmaz'' takıma güven konusuna gelince güvenmiyorum diyen tutmasın bu kadar basit tutuyorlarki güveniyorlar veya güveniyorlarki tutuyorlar ayrıca takıma değilde FIA ya güvenmiyor olabilirler unutmadan Mercedes daha müşterilerinin güvensizliğine sebebiyet verecek bir olayın içinde bulunmamıştır sloganı ''MÜKEMMELLİK'' olan bir firmadanda bunu beklemek hata olur kanısındayım

  2. Erhan Başdaş avatarı
    Erhan Başdaş

    yoksa takımınıza güvenmiyor musunuz gerçi sabıkalı bi takım ben de olsam güvenmezdim doğru

  3. Birsen ...... avatarı
    Birsen ……

    tuttuğunuz takıma güveniyorsanız ondan başlamalarında ne sakınca var?problem niye ilk mclaren mi?yoksa neden ilk ferrari değil mi?yada niye bi başka takım değil mi? Dediğim gibi eğer takıma güveniyorsanız bu RUTİN kontrolü bu kadar abartmayın. Sonuçta fia oraya bi şey koyup "aaaaa bakın motorunuzda ne buldum bu kurallara aykırı" diyecek hali yok herhalde 😉

    yani sanırım 😀

  4. sinan  bilir avatarı

    ya yapmayın arkadşlar,bana kalırsa fia nın kendine göre bi takvimi vardır ve o takvime uyuyorlardır,mercedes yarış kazandı hadi şimdi başlayalım kontrollere diyeceklerini sanmıyorum.zaten sonuçta herkesi kontrol edecekler hoş ben bişey bulacaklarını sanmıyorum ya neyse.

  5. diğer bir arkadaşın da dile getirdiği gibi, üstüste yarış kazanan, yapılan modifikasyonlarla fazladan beygir gücü kazandırıldığı söylenen ferrari motoruna neden denk gelmiyor bu rutin işlem? yani max mosley dennisi sevmediğini geçen sene açık açık ifade etmişti, bu adamın başında olduğu bi kurumun mclarene adil davranacağına ben inanmıyorum açıkçası..

  6. Ferrari pilotları üstüste yarış birincilikleri alır, rutin kontrollere takılmazlar…Mclaren piloto lewis bi yarış kazanınca fianın rutin doping testine tabi tutulan bi kaç pilottan biri olur,ve yine ne tesadüfse,ferrarinin pilotlarına dokunmaz bu tutin işlem…fia nın rutin kontrolleri motor adına yapılır bu sefer,yine, yarışı kazanan hamiltona denk gelir ,rutin ya, rutin kelimesinin anlamı asla bi ferrariye denk gelmeyen,hep mclarenden başlayan, mı acaba?

  7. ferrari kimi avatarı

    rutin bir motor kontrolunu bu kadar abartacak ne var anlamiyorum, yoksa ortaya cikmasindan korktugunuz bisey mi var 🙂

  8. Tamam fia'nın mercedese garezi var hatta mosley mercesedes motorunu pistten kaldırmaya çalışıyor mutlu musunuz?

  9. sadece ferrariyle veya bmwleyle mücadele edip kazanmak hafif gelir bize, bunu bildikleri için takımları bu tür yollarla eşitlemeye çalışıyolar, geçmişte bunun bi çok örneği var, ama bu kez mclareni durduramayacaksınız:)böyle motor kontrolleri fln yetersiz, daha yaratıcı olmalısınız, fiaya rağmen kazanmak, işte bu en güzeli..

  10. kaan kaanhan arkadaşım yazdıklarının altına imzamı atıyorum..Ama nerde onların biras araştırma yapmaları lazım pek bilmezler zamanında neler olduğunu..:):):)Sevgili pilotları sürekli sorun yaşadığı için boyle yorumlar yapabiliyorlar..ama bilmiyorlarki o pilot aynı kurallar varken mclarende yarışıyordu…

  11. gurcan hezer avatarı

    artık mclaren yarış kazandıktan sonra , illegal bi durum olduğuna dair yaratmalar bitti , rütin kontroller başladı,,,
    1 ay önce ferrarinin beygir güncünü arttırdığı söylentilere tavan yapmışken(fransa gp sonrası) kontroller yapılmıyor da mclarenin galibiyetinin ardından ,başlıyor işlemler.Dikkat edin geçen sezonun ikinci yarısından itibaren mclaren ne zaman yarış kazansa bi spekülasyon çıktı ve bu durum kronikleşti…
    Macaristan gp de takımlar bu kontrolden sonra farklı da olsa motorları getierirler mi acaba?
    Mosley skandalının malesef dervamı niteliğindedir fianın mclaren yaptırımları..Bu seviyesis ve son derece gayri ahlaki tavırlar sergileyen adam f1 e yakışmıyor, ismi bile midemi bulandırmaya yetiyor..
    Yazık 50 yılı aşkın f1 tarihinin en rezil başkanı hala görevde……

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Geçen yıl incelenen motorlarda birşey bulamadılarsa bu yıl hiç birşey bulamazlar gibime geliyor fakat aradıklarına bağlı ;fia rastgele yaptığı bu hamlede yanlış davrandı bence mercedesten başlanması geçen yılki muhabbetlerinn üzerine tuz biber ekebilir ve basındada yankı uyandırabilir fianın mercedesten başlamasına hiç gerek yoktu öncelikle birden fazla takıma motor tedarik eden üreticilerden başlaması daha uygun olurdu fakat belittiğim gibi aradıklarının ne olduğuna bağlı ;ilk yarışlardan beri kullanılan şu ana kadarki 10 adet mercedes motoru zaten mühürlü olarak fiada bu incelemeler madem yapılacaktı neden her yarış sonrası diğer müsabakalardaki doping kontrolü gibi yapılmazda şampiyonanın kızışma dönemi beklenir ben bu senaryoyu sanki geçen yıldan hatırlar gibiyim

  13. kaan kaanhan avatarı

    bende aptalca beryllium yasaktır kuralı en çok kime yaradı onu çok merak etmiştim zamanında :)))

  14. AbuzerKanliKavakli  avatarı
    AbuzerKanliKavakli

    bu aptal motor kuralı en çok kime yaradı acaba merak ediyorum.hala kontrol edilmekten bile şikayetçisiniz

  15. kaan kaanhan avatarı

    Fia kesin şöyle düşünmüştür, biz almanyadaki Hami nin motorunu inceleyelim bu temiz çıkarsa diğerlerine bakmaya bile gerek yok :))
    dostum tamam hepsi incelenecekte neden merco? açıkca sölesinler almanyada Hami uçtu incelenmeye değer onunkini bulduk diye, yok rastgele seçiyorlarmışta falan filan 😀

  16. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    tüm motorlar incelencek miş işte….

  17. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    üff ya sizde hemen fia ismini duyunca ceza gelio diosunuz artık…ferrariye ceza werildiği zmn bisey yok mclarene werildii zman fia=ferrari diosunuz,,,bi de sanki sadece mercedesin motoru incelencek….

  18. bence ordan rastgele kelimesini cıkarmak lazım 🙂

  19. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    zuhaaaaa baska bir takimdan baslasa sasaridm bakalim ne ceza uyduracaklar :))

  20. normal ilk kurban Mercedes yapmak istiyorlarda ondan ama elleri boş dönücekler bişi bulamıcaklar..

  21. yandın mercedes 😛 testlerde sıkılaştırılmış 😀

  22. kaan kaanhan avatarı

    neden ilk merco, kura mı çekti bunlar 🙂

  23. bu aptal kural biran önce kalkmalı herkes istediği gibi geliştirmeli moturunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir