Macaristan Öncesi BMW Sauber

yazar:

kategori:

Nick Heidfeld

Hungaroring’de her zaman iyi iş çıkardım. Pist bana uyuyor ve takımın bu kısa tarihinde 2006 ve 2007’de podyuma çıktım burada. 2006’da inanılmaz bir yağmurlu yarışın ardından takımın ilk podyumunu kazanmıştım. 2007’de ise 2. sıradan başladım ve 3. oldum. Burada katıldığım daha öncesi yarışlardan da iyi hatıralarım var. 1999’da Formula 3000’de erken şampiyonluğumu burada kazanmıştım. Şehrin kendisi güzel. Tarihi yapıları ve nehir boyunca kuruluşunu seviyorum. Hava koşulları iyi olduğunda Budapeşte çok güzel oluyor.

Eğer hava kuru olursa özellikle hafta başında pist yüzeyi çok kirli oluyor. Burada yarış oldukça yorucu çünkü biraz arkanıza yaslanıp rahat edeceğiniz uzun düzlükler yok. Macaristan yarışı için sabırsızlanıyorum ve son 2 sene de olduğu gibi güçlü olmamızı umuyorum.

Robert Kubica

Kesinlikle Budapeşte’ye bir çok Polonyalının gelmesini bekleyebiliriz. Macaristan yarışı kendi evime en yakın olan yarış ve bir bakıma benim kendi evimdeki yarış. Hungaroring, 2006’da ilk Formula 1 yarışıma çıktığım yer. Pilotlar her zaman ilk yarışlarına çıktıkları yere karşı özel şeyler hissederler. Ancak pisti sevmemin nedeni sadece bu değil. Turun bir çok bölümünde direksiyonla oynuyorsunuz ve çok az dinleniyorsunuz ve burada düzlüklerin olmaması durumu daha da kötüleştiriyor. Hungaroring zor bir pist ancak Formula 1 de bir mücadele.

Mario Theissen

Son 2 senede Macaristan yarışları bizim için çok heyecanlı oldu. 2006’da yağmur yarışı etkilerlen 2007’de ofansif strateji ile podyumu kazanmayı başardık. 2008’de amacımız ard arda 3. kez Budapeşte’de podyuma çıkmak olacak. Sıralamalarda her iki aracımızı son 10 araç arasına sokup yarıştan iyi puanlar çıkarmak istiyoruz.

Hungaroring aracın frenleri ve aerodinamisi üzerinde oldukça etkileyici. Tur başına % 58lik tam gaz oranı düşük. Ancak güç konusunda sıcaklıkta kritik bir nokta olacak. Ağustos’ta Budapeşte genel olarak sıcak oluyor. Bunun yanında düşük ortalama hız sürüş soğutma sistemlerini limitlerine çıkarıyor.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir