A1GP: Italya Takımı Rossi İle Görüşüyor

yazar:

kategori:

Yedi kez dünya şampiyonu pilot Valentino Rossi uzun süredir beklediği tek koltuklu yarış sersinde yarışma fırsatını yaklaşan A1GP sezonunda yakalayabilir.

A1GP takımlarından Italya aralarında Rossi’nin de yeraldığı pilotlarla görüştükerini doğruladı ancak Rossi’nin Yamaha ile olan kış testleri nedeniyle yarışma konusund uygunluğunun sınırlı olduğunu belirtti.

Italya Takımı’ndan Piercarlo Ghinzani yaptığı açıklamada Rossi’yi yarıştırmak konusunda kendisini cesaretlendirmek için istekli olmasının bir sır olmadığını söyledi.

" O’na sahip olmak ve yarışmak gerçekten de olağanüstü bir durum. Valentino’nun arkadaşıyım ve bu konu hakkında konuştuk."

A1GP başkanı Tony Teixeira, yedi kez MotoGP dünya şampiyonu olan pilotun bu seride yeralmasının iyi olacağına inandığını söyledi.

autosport.com’a konuşan Teixeira şunları söyledi: " Rossi, onunla ilgileniyoruz ve iyi biiş çıkarabileceğine inanıyorum."

Şu anda MotoGP dünya şampiyonasına liderlik yapan Rossi, daha önce dört tekerlekli yarış serilerinde hızını kanıtladı. Ferrari Formula 1 aracının koltuğuna oturdu bunun yanında Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele etti."


Yorumlar

  1. Rossinin 4 tekerlekliyide iyi kullandıgını biliyoruz oda bambaska biri.. bakalım a1'de ne olucak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir