Daly: "Şampiyonluk Button İçin Çok Geç"

yazar:

kategori:

Eski Grand Prix pilotu Derek Daly’e göre Jenson Button şimdiye kadar dünya şampiyonu olabilme fırsatlarını kaçırdı.

80’li yılların başına kadar Formula 1’de mücadele veren ve şu anda yorumcu olarak hayatına devam eden İrlandalı Daly yazdığı kitabında Button’ın kariyerinin Honda’da durdunlaştığı ve belki asla şampiyon olamayacağına yerverdi.

Daly ayrıca bu on yıllık sürecin ilk zamanlarında 28 yaşındaki Button’ın Benetton’dan Honda motorlu BAR takımına geçişi sonrasında geleceğin şampiyonu olarak görüldüğünü söyledi.

Yeni çıkan kitabı ‘Race To Win’den cuma günü alıntı yapan The Sun gazetesi " Takım durakladı" sözlerine yer verdi.

" Jenson, Hamilton ve Kubica gibi aç pilotlara kaybedecek ve bazen geri dönmesi zor olacak." 53 yaşındaki Daly Button hakkında kitabında bu şekilde bahsetti.

Daly bununla birlikte Button’ın şampiyonadaki rakipleri hakkında bunun içine şampiyonada ilk iki sırada bulunun Lewis Hamilton ve Felipe Massa’da dahil ciddi gözlemrde bulundu.

Hamilton’ın "teknik yetenekler"e sahip olduğunu söylerken Williams pilotu Nico Rosberg içinse "tamamiyle gelişememiş" olacağını söyledi.

Daly bunun yanı sıra Massa hakkında ise "zihinsel kapasite" ye sahip olduğuna yer verdi.

Massa hakkında sözlerine şu şekil devam etti: "Kapasitesinin üzerine çıktığı anda yolda adeta uçup gidiyor."

Daly, Kovalainen’e de çok fazla zorlamasına bir son vermesi tavsiyesinde bulundu. "Eğer beklentileri azaltılmışsa iki sene içinde muhteşem olabilmek için geliştirebilirdi."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir