İstanbul En İyi Karting Pistine Kavuşuyor

yazar:

kategori:

Uzun zamandır yapım aşamasında olan pist nihayet bu hafta sonunda faaliyete geçiyor. Yapım aşamasındayken BY karting olarak bilinen tesis Go-Kart Arena olarak faaliyet gösterecek. Beylikdüzün de Yakuplu sahiline konumlandırılmış pistin açılışı bugün saat 12:00 de.

Go-Kart Arena alışılagelmiş dar ve küçük karting pistlerinden farklı olarak oldukça uzun ve geniştir. Pist 6500 metre kare alana kurulmuştur: Ortalama 1000 metre uzunluğu bulunmaktadır. Yol genişliği bazı noktalarda 9 metreyi buluyor. Arazi eğimli olduğu için yokuş yukarı tırmanış ve yokuş aşağı kıvrımlı virajlar bulunmakta. 8 sol 4 sağ olmak üzere toplam 12 virajdan oluşan pist son derece hızlı ve akıcı sürüş imkânı veriyor. Tüm bu özellikleri ile Go-Kart Arena gerçek bir yarış pisti olduğunu ispatlıyor.

6,5 HP lik araçlarla faaliyete başlayan tesis ilerleyen dönemlerde piste en uygun araçlarla araç sayısını artıracak. Pist için de yenilikler yapılmaya devam edecek. Virajlara daha iyi performans için kerbler, geceleyin parlayan yol şeritleri, kış dönemi için yağmur lastikleri gibi yenilikler ile tesis gün geçtikçe kendini güncellemeye devam edecek. Tesiste üyelik sistemi ve karting eğitimi projeleri de önümüzde ki günlerde hayata geçirilecek.

Denize mesafesi sıfır olan tesiste manzaranın tadını kafesi veya denize bakan bahçesinde vakit geçirerek çıkarabilirsiniz. Güler yüzlü ve samimi çalışanları ile kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.

 

Pistin Adresi: Kavaklı Köyü Sahil Mah. Marmara Cad. No:148 BEYLİKDÜZÜ
Ulaşım: Beylikdüzü Migrosu yanından kalkan 3 Nolu Sahil dolmuşuna binip son durakta pistin önünde inebilirsiniz. Bir diğer alternatif de Gürpınar otobüsü ile Kavaklı girşinde ki benzin istasyonunun önünden yine 3 nolu Sahil dolmuşuna binip son durakta inebilirsiniz.
Barış Bey Cep: 05334599090

TRF1 Pilotu Orhan Doğan Kayanın yaptığı deneme sürüşünden Onboard görüntüler

 

 

Pistten Fotoğraflar


Yorumlar

  1. mustafa aydınalp avatarı
    mustafa aydınalp

    pistin yarışılabilecek hale geldiğini görmek güzel videoda daha iyi belli oluyor ne kadar akıcı bir pist olduğu lig yarışı yapılana kafar pist tamamen oturmuş olur inşallahda güzel bir yarış atmosferi yaşanır

  2. istanbula geldiğimde gece girmiştik ve bu kadar büyük olduğunu tahmin etmemiştim ben açkçası. hadi hayırlı olsun Barış Bey. inşallah İstanbul'a geldiğimde bu sefer tur da atarım 😀

  3. Bir düzlük var ama lastikler ile kesilmiş o bölümü sanırım 2 türlü kullanmayı düşünüyor olabilirler.

  4. kemalcan aygül avatarı
    kemalcan aygül

    düzlük yok pistte. en büyük eksik bu bence.

  5. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Tuzlanın yıkılmasının ardından İstanbulun en iyi pisti sıfatını kesinlikle hakettiğini düşünüyorum. Şuan bazı eksikleri olabilir ama bunlarında giderileceğine eminim çünkü pist sahipleri barış bey ve kardeşiyle birebir görüştük. Kartingin bir spor olduğunu biliyorlar ve bu sporun gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum. Çok güzel projeleri var umarım hayata geçirebilirler.

    Umarım ki kartingin negatif olarak yayıldığı şu dönemlerde böyle pistler çoğalırda gerçekten yarışmak isteyenlerde sürebileceği bir ortam bulur.

  6. Hakan Acıkgöz avatarı
    Hakan Acıkgöz

    Yapanların ellerine sağlık…:) Motorsporu ile ilgili her şey güzel 🙂

    Çok güzel bir pistte son gördüğümde Yıldız Teknik Üniversitesinin içinde y Davutpaşa Kampüsünde yapılmış …Yanlız baya bir araziye uymuşlar..Henüz araç filan yok ama..kerbleri gördüm yapılmış halde… yol çizgileri çizilmiş durumda…(içeriye giriş yasak şu anda) Start finish düzlüğü ise sanırsam yaklaşık(göz hesabı,atmasyon) 130 metre civarında ama pist ne kadar bilmiyom…… Şimdilik yolumuz beylik düzüne düşecek anlaışılan

  7. herkese hayırlı ugurlu olsun dün teste gitiik piste çekimler için pist gerçektende güzel bi pist pist yeni oldugu için pistte tutunma az zamanla çok iyi olacak bide kerbler eklenince pistte tadından yenmez 😀 süper bi tesis olacak …
    orhan abi herzamanki gibi arkalarda yarışmayı sevmedigi için testte bile olsa geçti 😛 😀 ama aracta gaz ayarı yoktu çok yumuşaktı 😛 😀

  8. tşkler orhan abi pisti tanıttıgın için… güzel bi piste benziyor viraj çıkışları felan geniş gibi geçişler rahat olabilir. bide pistin bana yakın olması o daha da güzel…test felan da olsa yine kapmışsın birinciliği:)

  9. Orhan Abi var Sermet on board kameranın olduğu araçta. İzlemesi bile keyifli.

  10. Onboard da kim varsa iyi yarışıyor ve önündeki ondan yavaş olmasına rağmen dokunmadı bile gaz kesti, frene bastı. Bizim yarışlarda da bu görüntüleri istiyoruz. Benim görüşüm bu pozisyon mücadelesi bizde olsaydı öndeki en az 10 kere arkadan dürtüklenirdi.

    Bir de Orhan abi o kadar test etme pistleri 😀 biz 0 testle yarışacağız.

  11. Öncelikle hayırlı olsun diyorum sevgili Go-Kart Arena çalışanlarına. Geçen hafta pisti imkanımız olmuştu sezonun beşinci yarışını gerçekleştirecektik fakat teknik sebeplerle yarışamamıştık. Sezonun en keyifli yarışının burada olacağını düşünüyorum. Çalışan arkadaşlarda gerçekten güler yüzlü ve sıcak kanlılar. Bu sporu seven herkesin bu pisti mutlaka görmesini tavsiye ediyorum. Bu arada yarışı kazanan Orhan Abi'yi tebrik ediyorum =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir