Coulthard "KERS Zaman Aralığı Çok Kısa"

yazar:

kategori:

David Coulthard’a göre 2009’a yetiştirilmesi istenen Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi için verilen zaman aralığı oldukça kısa.

FIA takımların 2009’da KERS ile yarışmasını istiyor ve bazı takımlar pist üstünde sistemi denemeye başladılar.

Ancak geliştirme aşamasında yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle bazı kesimler endişelerini dile getirdi.

Coulthard, takımların KERS’i zamanında yetiştirmek için çok sıkı bir plan uyguladığını belirtti.

Coulthard "Daha öncede belirtildiği gibi araç üzerinde saklanan elektriği ve lityum bataryalarında kullanılan uçucu kimyasalları izole etme konusunda bazı endişeler var."

"Formula 1 tamamen teknik bir mücadele ancak risk pilotlar için her zaman sınırlı olmuştur. KERS oldukça açık şekilde yeni bir şeyi meydana getiriyor."

"Kafanızı kumun içerisine gömebilirsiniz ve politik olarak bunu konuşmak doğru olmayabilir ancak geliştirme sürecinde fabrika ve pist dışı görevlilerine kadar uzanan bir risk var."

"Bu tür sorunları kontrol etme ve üstesinden gelme için çalışan gruplar var ve umuyorumki memnun edici bir çözüm bulunabilir ancak gerçekten gelecek sezona yetiştirmek için zaman çerçevesi çok dar."

"Gelecek sene benim görevimin bir parçası Red Bull’un KERS sistemini geliştirmeye yardımcı olmak olacak. Güvende olduğumu garantilemek için tamamen lastikten tulum giyeceğim." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir