Renault Podyuma Rağmen Gerçekçi Düşünüyor

yazar:

kategori:

Renault Mühendislik Şefi Pat Symonds, Fransız takımın Almanya’da aldığı podyuma rağmen önlerde mücadele etme konusunda gerçekçi olduğunu söylüyor.

Nelsinho Piquet güvenlik aracı periyodundan fayda sağlayarak kendisinin ve takımın 2008 sezonudaki ilk podyum zaferine ulaşmıştı. Bu sonuç takımı şampiyonada dördüncülük mücadelesine daha da yakınlaştırdı. Renault şu anda dördüncü sırada Toyota’nın 2 puan gerisinde yer alıyor.

Symonds, Almanya’daki sonucun şans olduğunu ve takımın kalan yarışlarda şampiyona dördüncülüğüne ulaşmak için mücadele edeceğini söylüyor.

"Bu sezon şimdiye kadar yerine getirilmemiş sözler hakkında konuşmuş gibi görünebiliriz. Aldığımız podyum sonucunda şans etkili olsa da çoğu zaman da şansın bizimle beraber olmadığı yarışlar oldu."

"Sezonun ilk yarısında zor zamanlar yaşayan Nelson için bu sonuç harika. Bunun bir dönüm noktası olmasını umuyorum. Ancak gerçekçi olmak zorundayız. Önümüzde zor bir mücadele var. Toyota ve Red Bull hâlâ rekabetçi. Bu yüzden sıkı çalışmaya devam etmeliyiz. Ama sonuç olarak yarıştan fazla puanla döndük ve aracın performansı da şampiyonada dördüncülük için mücadele etme konusunda bize güç veriyor."

Her şeye rağmen Symonds bu sonucun, sezonun ikinci yarısı için takıma ekstra bir moral verdiğini söylüyor.

"Bana göre, herkes cesaretlendi çünkü bir takım olarak nasıl güçlü olabileceğimizi gördük. İyi bir sonuç almak her zaman iyidir. Ancak takımın anı zamanda biraz çözümsel kaldığını da düşünüyorum çünkü ikinc olmak için şansa ihtiyacımız olduğunu kabul ediyoruz ve mücadelemizin gerçekçi olarak BMW ile olduğunu da biliyoruz, amaçlamamız gereken de bu."

"Aynı zamanda, Almanya’da topladığımız puanların sezonun başında yaşadığımız hayal kırıklığını alıp götürdüğüne de inanıyoruz."

Symonds, Piquet’nin podyum sonucunun ardndan artık daha güçlü bir pozisyonda olabileceğini söylüyor. 

"Birçok pilot kariyerine zor bir başlangıç yapabilir. Sonra iyi sonuçlar alırlar ve hiç bir şey onları durduramaz gibi görünür. Bunun daha önce olduğunu birçok kez gördüm. Umarım Nelson için de aynısı olur. Çünkü onun yetenekli olduğunu ve ne kadar hızlı olduğunu biliyoruz. Zor başladığı bu yılda üzerinde baskı hissettiğini söylemek adil olur. Ancak Hockenheim’daki sonuç onun için harika bir yanıt."


Yorumlar

  1. alınan podyumla renault un gelişimi alakasız zaten.Renault gelişti süphesiz ama SC güvercini piquet nin başına kondu

  2. Düşünmezlerse ayıp ederler zaten. NE olduğunu bilmek iyidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir