Macaristan Öncesi Toyota

yazar:

kategori:

Jarno Trulli: Hungaroring’de yarışmayı seviyorum çünkü burası mücadeleci bir pist ve sürüş eğlenceli. Oldukça kısa olmasına rağmen bir çok virajla dar bir pist bu yüzden geçiş kolay değil. Bu da sıralamaların özellikle önemli olacağı anlamına geliyor.

Düzenli olarak kullanılmadığı için ilk başta pistin kirli olmasını bekliyoruz. Bu pilot için oldukça mücadeleci çünkü yarış çizgisi dışına çıkarsanız çok zaman kaybedersiniz bu yüzden en küçük hatayı bile engellemek için konsantre olmalısınız. Genellikle buradaki yarış takvimin en sıcaklarından birisi oluyor, bu nedenle yarış boyunca zinde olmak için güçlü olmanız gerekiyor ancak ben kondisyon çalışmamı yaptım ve sorun değil.

Sonuçlarda biraz şanssız olsamda genellikle Macaristan’da güçlü oluyorum. Bu yüzden bu hafta sonu için iyimserim ve puan kazanmayı umuyorum. Hockenheim’de sıralamalarda ön gruba yakın olabileceğimizi kanıtladık. Amacım aynı performansı tekrarlamak ve puan kazanmak.

Timo Glock: Hockenheim’deki kazamın ardından iyiyim ve yarış için sabırsızlanıyorum. Evde rahatlama şansı buldum ve kesinlikle hafta sonuna hazırım. Aynı zamanda Jerez’de Macaristan GP için hazırlanmak amacıyla araçta bir gün geçirdim ve iyi iş çıkardım. Budapeşte’yi ziyaretten keyif alıyorum. Bir kaç sene önce oraya tatile gittim, eğlenceli bir yerdi ve özellikle 2006 olmak üzere burada heyecanlı yarışlarım oldu. Burası kıvrımlı bir pist ve farklı bir aerodinamik paketimiz olacak.

Fabrikadaki çalışanlar çok zorluyorlar ve rekabetçi olacağımızdan eminim. Bu hafta sonu sıralamalar çok önemli olacak çünkü Formula 1 aracı ile geçiş çok zor. GP2’de Macaristan’da eğlenceli yarışlarım oldu ve bir sürü araç geçtim ancak Formula 1 tamamen farklı. Hockenheim’de sonuç istediğim gibi olmasa da, yarışta rekabetçiydim ve ilk 6’da bitirme mücadelesi veriyordum. Bu yüzden bu hafta sonu için de iyimserim.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir