Macaristan Öncesi Renault

yazar:

kategori:

Fernando Alonso

Fernando, takım Almanya’da ilk podyum sonucuna ulaştı. Ancak sen yarışta şanssızdın ve puan alamadan ayrıldın…

FA: Evet, zor bir yarış geçirdim. Ama buna hazırlıklıydık çünkü sıralamalarda sergilediğim performansı pazar günü sergilemenin zor olduğunu biliyorduk. Benim çin üzücü bir sonuç. Ancak Nelson’ın podyumu ile takım oldukça fazla puan topladı ve bu şampiyona için önemli. Takım arkadaşım için güçlü bir sonuç almak önemliydi. Bu takım için de olumlu ve şampiyonanın geri kalanı içimücadele etmemize yardımcı olacak.

Şimdi, senin daha önce başarılar elde ettiğin ve güzel hatıralarının olduğu Budapeşte’deyiz…

FA: Bu doğru. Renault ile 2003’te burada ilk F1 yarışımı kazandım ve burası daima iyi olduğum bir yer. Bu yüzden tekrar burada olmaktan mutluyum ve Almanya’daki sonucun ardından geri dönmeye kararlıyım.

Bu senin için popüler bir grand prix mi? Özel bir atmosfere sahip olduğunu düşünüyor musun?

FA: Benim için kesinlikle öyle çünkü burada harika anılarım var ve yarış genellikle benim doğum günümün olduğu zamana denk geliyor. Daima çok fazla seyirci oluyor. İnsanlar oldukça nazik, bizleri sıcak karşılıyorlar. Bu yüzden padok her yıl Budapeşte’de olmayı seviyor.

Bize pisti anlatabilir misin?

FA: Biraz zorlayıcı bir pist ve sıcaklık genellikle yüksek oluyor. Bu da özellikle sürücüleri ve mekanikerleri daha da zorluyor. Burada hızlı olmak için, düşük hızlı virajlarda çekişe ihtiyacınız olduğu kadar, yüksek yere tutunma gücüne ihtiyacınız var. Bu yüzden cuma günü antrenmanlar başlar başlamaz Jerez’de topladığımız bilgileri ve inceleyerek bu noktalar üzerinde çalışmalıyız.

Nelson Piquet

Nelson, Almanya’da yarışı ikinci sırada tamamladın. Bize haftasonunu anlatır mısın?

NP: Podyumda bitirmak takım için kesinlikle harika bir sonuç. Sıralamalardaki üzücü sonucun ardından, haftasonumun orada bittiğini ve puan almanın zor olacağını düşünmüştüm. Ancak pes etmedik ve takım sadece tek pit stop yaparak strateji değiştirdi ve bu da harika bir sonu verdi.

İlk kez F1 podyumunda olmak nasıl bir duygu?

NP: Podyumda olmak ve tüm takımın çok mutlu olduğunu görmek insana harika hissettiriyor ve hepimiz için büyük bir gurur. Biraz şansla olduğunu biliyorum ama şansı önüne çıktığı zaman kullanırsın. Podyum zaferi, özellike de bu yıl yaşadığımız problemlerin ardından, takım için harika bir ödül. Çaylak sezonumda bu sonucu elde etmiş olmaktan çok memnunum. Bunun sadece bir başlangıç olmasını ve Almanya’da elde ettiğimi sonucu tekrar elde edebilmeyi umuyorum.

Son olarak, bu haftasonu için hedefin ne?

NP: Normal şartlar altında bir kez daha podyum için mücadele etmek zor olacak. Çünkü öndeki araçlarla aramızdaki fark fazla büyük. Orta grup mücadelesinin tıpkı Almanya’da olduğu gibi çok zorlu olacağını düşünüyorum. Bu yüzden iyi bir grid pozsiyonu için konsantre olmam gerekiyor. Çünkü Macaristan’da geçiş yapmak çok zor. Eğer son seansa kalabilirsek, pazar günü gerçekçi hedef puan almak olacak. Bunu yapabilirsem çok mutlu olurum.


Yorumlar

  1. inş. sende takım arkadaşın gibi güzel bir doğum günü sürprizi yaşarsın. iyiki doğdun ve iyiki f1 desin

  2. burcu çiçek avatarı
    burcu çiçek

    iyiki doğdun alonsoo=))

  3. inş yarışı kazanırsın we bu senin doğum günü hediyen olur 😀 iyiki doğdun Alonsoo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir